2. IMO - podnikateľský účet nesie so sebou zbytočne veľké poplatky. Ak však budeš mať veľa pohybov aj podnikateľských aj súkromných-mimo živnosti je vhodné pre lepší prehľad mať osobitný účet. Ja však mám príjmy len zo živnosti - nie som zamestnaná ani pod. takže prehľad mám v pohode aj na jednom účte.
3. Do nákladov si môžeš dať telefón prípadne net pripojenie v prípade že faktúra chodí na Teba. Teda je tam uvedené tvoje obchodné meno, IČO, DIČ... Ak si teda chceš uplatňovať skutočné výdavky doporučujem prepísať telefón a net na Teba ako podnikateľa.
4. Zdaniteľná osoba, ktorá má sídlo resp. miesto podnikania alebo prevádzkáreň v tužemsku.... je povinná podať žiadosť o registráciu pre daň ak za najviac 12 predchádzajúcich po sebe nasledujúcich mesiacov dosiahnu obrať 1500000 Skk. Žiadosť o registráciu si povinný podať do 20. kalend. dňa mesiaca nasledujúceho po mesiaci, kedy si dosiahol obrať 1500000. Vtedy je [B]povinnosť[B]. Osobne si myslím že stať sa dobrovoľným platcom je momentálne nevýhodné. Mohlo sa to oplatiť ľuďom v niektorých oblastiach keď boli rozdielne sadzby DPH... Ja by som do toho dobrovoľne nešla...
5. Doklady: Faktúry došlé, vydané, pokladničné doklady, bankové výpisy... Proste ak bude toho veľa - aby si nezanedbal podnikanie ktoré ťa živí - papierovačkami :-)