Zacal by som asi takto ,momentalne mam tc daikin althema 8kw kurenie chladenie plus ohrev vody v 300l zasobniku, dom je 13,5*10,2.je to klasicky bungalov , rovna strecha tri izby plus kuchyna z obyvackou .Rocne naklady komplet na cely dom , ktory je plne elektrifikovany je 650 euro , tak presne neviem kolko mi zerie tc , klasicka domacnost telka nonstop , chladnicka , pracka , susicka , kavovar , umyvacka riadu , indukcna varna doska ..So s potrebou som docela spokojny v zime mam v obyvacke na teplomery 1,5 vyska od zeme hodnotuod 23,5do 24,2 stupnov cize teplucko , v lete mam oproti vonkajsku okolo desat stupnov menej , takze dobry spanok , voda na sprchovanie kedykolvek vzdy tepla .nejake tie cisla na elektromery ked som zacinal mal som asi 3300 kw po roku pri vyuctovani mysli m 7500 , podotykam ze vykurujem okolo 100 stvorcov , tehla heluz plus 10 cm polystyren plastove trojsklo.So spotrebou som zatial spokojny a teraz prejdem k druhemu domu kde som byval....Dom tiez plne elektrifikovany kurenie teplovodne kotlom raja 1-9kw.Kazdu sezonu som mal na elektromery vyse 10000kw tak isto na cely dom , teplota nastavena na 23,5stupna ,obytna plocha domu bola 68stvorcovych metrov , tehla heluz 40 plus 12cm nobasil drevenne eurookna na streche 40cm vata ...celkove porovnanie spravim neskor pretoze prve styri mesiace v novom dome som len temperoval , ale podla tychto riadkov si asi kazdy dokaze spravit vlastny zaver ci sa tep.cerpadlo oplati alebo nie...uz len porovnanie systemov ...raja s elektrokotlom plus montaz 1200euro vykurovanych 68 stvorcov , tc daikin althema 5500 eura s montazou vykurovanych a chladenych 100 stvorcov