Zavrieť

Porady

Hypotekarny uver z TATRABANKY

Ahojte poradaci! Dal som si ziadost v Tatrabanke na hypotekarny uver a chcem zistit ake mate skusenosti - kolko to trva...
Dakujem
Usporiadat
day day

day je offline (nepripojený) day

TB je z mojho pohladu zvlastna, mam tam ucet 10rokov a lepsiu hypo sme dostali v inej banke ,
a ucet v TB budeme v kratkej dobe samozrejme rusit
misomiso misomiso

misomiso je offline (nepripojený) misomiso

Ale ved to sme tu pisali vsetci. Ja ako dlhorocny klient TB som musel vsetky hypoteky riesit v inych bankach, dokonca aj lizing, a tiez volne financie kratkodobo skladujem v inych bankach, pretoze TB nie je schopna dat ani ten maly urok, ktory davaju inde. Ucty v TB som ale nezrusil, bezny platobny styk zvladaju dobre.
svacko85 svacko85

svacko85 je offline (nepripojený) svacko85

diky za vsetky tipy a rady, RPMN samozrejme sledujem a dalsie banky si rad obehnem prip. skusim cez referencie znamych poriesit nejakeho hypoporadcu. cez tyzden to obeham, pospekulujem a uvidime, ako to nakoniec vypali
inak vy co ste brali uvery v inych ako materskych bankach s kratsou fixaciou, nestalo sa vam, ze pri refixacii doslo k neumernemu skoku hore ( v zmysle, ked vtacka lapaju, pekne mu spievaju) ?
misomiso misomiso

misomiso je offline (nepripojený) misomiso

svacko85 Pozri príspevok
inak vy co ste brali uvery v inych ako materskych bankach s kratsou fixaciou, nestalo sa vam, ze pri refixacii doslo k neumernemu skoku hore ( v zmysle, ked vtacka lapaju, pekne mu spievaju) ?
Nie, nestalo sa, hoci TB prave tym argumentovala a zdovodnovala preco inde ponukaju o 2% nizsi urok.
britva britva

britva je offline (nepripojený) britva

Man
Ja uz mam urok z TB davnejsie,ale minuleho roku mi dali nizsie percenta,aj ked bolo avizovane zvysovanie urokov na hapo uvery. Co sa tyka dob pri vybavovani,tak to ovplyvnuju doklady a ine institucie.
Mato F Mato F

Mato F je offline (nepripojený) Mato F

Od Mato.
Je mi skutocne luto ze vela ludi odchadza z Tatra banky sklamanych ale ja vam opisem situaciu ktoru zazil asi malokto.Na uvod uvediem ze obaja s manzelkou zijeme trvalo v U.S.A. uz 15 rokou a mame dual citizenship. Mojmu svagrovi po umrti jeho manzelky sa rozsypal bussines ako domcek z karat .Na krku mu ostal dlh neskutocny dlh a banky uz cakali kedy si zgustnu na 3 zalozenych domoch / rodiny dvoch bratov a mamin dom/a jednom byte. Uvadzam ze moj plat je cca dvojnasobok slovenskeho platu.
V roku 2008 aby sme zachranili byt tretia osoba na drazbe vydrazila tento byt a nam sa podarilo zobrat ucet od OTP. banka ktory splacame. Potom v roku 2011 prisiel dalsi problem kedy isli do drazby dalsie tri domy . OTP. nam slubila pomoc ved sme ich klientmi ale po troch meciacoch jednania vsetko padlo. uver bol zmietnuty a nam pribudol do bankoveho registra prvy skrt.
Dalsia v poradi bola VUB banka kde sme pochodili taktiez bez uspechu./ t.j. dalsi skrt do bankoveho registra/ cim sa automaticky vyradujete z dalsich ziadosti o uver z ktorejkolvek banky na 12 mesiacov./ podla interneho bankoveho predpisu.Podotykam ze problem nebol s nasimi prijmami/ tu sme prechadzali bez problemov. Nakoniec domy kupila zase tretia osoba a nam ostala ako posledna zachrana Tatra banka / pobocka na Hlavnej 1 v Kosiciach Bc. Ingrida Szabova / meno uvadzam s jej suhlasom/.
Uver sme zacali vybavovat zaciatkom Nov 2011 , Po zasielani roznych splnomocneni, kopii, apostilov sme nakoniec museli priletiet na dva a pol tyzna na Slovensko a riesit to osobne. Uver sme zacali s poziadavkou 10 februara 2012 a plnenie sme zacali brat 27 feb 2012. za neskutocnej podpori a usilia hore uvedenej p.Szabovej/ velmi milej a ochotnej nielen v pracovnej oblasti / ktora isla hlboko nad ramec pracovnych povinnosti /ale aj v ludskej vediac ze o strechu nad hlavou pridu 3 rodiny s detmi. Preto kazdemu ktory ma aspon taky problem aky sme mali mi vrelo odporucam tuto pobocku a p.Szabovu.,ktorej sa chceme aj tymto podakovat za prezitie troch rodin. Dufam ze sa kazdemu podari vyriesit vlastne problemi ktore su mnohokrat zapricinene ludskou tragediou. mato
dolfort dolfort

dolfort je offline (nepripojený) dolfort

Mato F Pozri príspevok
za neskutocnej podpori a usilia hore uvedenej p.Szabovej/ velmi milej a ochotnej nielen v pracovnej oblasti / ktora isla hlboko nad ramec pracovnych povinnosti /ale aj v ludskej
Toto je presne dôkaz, že kde je vôľa tam sú aj prostriedky. My sme našu hypo rovnako získali v TB za pomoci určitých ľudí z offisov na poschodí, ktorí keby nevybavili 100 výnimiek tak ju za štandardných podmienok dole na pobočke nikdy nedostaneme.
V banke to chodí tak, že existuje 5000 interných nariadení o všetkom, ale vždy existuje niekde človek, ktorý má kompetenciu to nariadenie v konkrétnom prípade zrušiť, obísť, urobiť výnimku, znížiť podmienky a pod. - ale chce to vôľu a väčšinou tí príslušní ľudia nemajú žiaden dôvod tú vôľu mať.
Neviem či to platí aj teraz, ale v čase keď sme my riešili, tak riaditeľ pobočky mal "kredit" niekoľko výnimiek v roku, ktoré si mohol vyčerpať a dať hypo prakticky komu chcel (ale bol za to aj zodpovedný).
Čiže to čo sa nedá u poradcu pri stole dole na pobočke, je v často možné na vyšších poschodiach manažmentu. Len treba sakra chcieť. Inak sa ale zhodujem s názormi, že v TB sa riadne zhoršila starostlivosť o zákazníka. K "vlastným" sa často správajú horšie ako k cudzím.
vieme.sk vieme.sk

vieme.sk je offline (nepripojený) vieme.sk

V roku 2007 som bral hypover v LUBA napriek tomu ze som klient TB. Uver som uz splatil a chcem brat dalsi avsak podla Vasich skusenosti sa v TB ani nebudem informovat o moznosti hypouveru.
ondriku ondriku

ondriku je offline (nepripojený) ondriku

Ako je to s hypouvermi v TB ?? Vyrataju lakavu sumu s trosku vyssim urokom ako v inych bankach. Ponuknu Vam lepsi urok -0,25% ak splnite cele more ich podmienok. Uver budu schvalovat tri tyzdne. Potom Vam povedia ze nedostanete uver v plnej vyske ako vyratali ale o 10-20% nizsi. Samozrejme uz mate ucet v TB a vsetky nezmyselne podmienky splnene vopred. Radsej sa tejto banke vyhnite, vedia len ojebavat. Naslubuju Vam hory doly, tahaju vas dlho dlho za nos a potom Vas odpinkaju bud nizsou ponukou alebo horsim urokom. Zdaleka sa vyhnite ich Internetbankingu, to je nieco uzasne. Najlepsi idu za nami ...
dolfort dolfort

dolfort je offline (nepripojený) dolfort

ondriku
Ako je to s hypouvermi v TB ?? Vyrataju lakavu sumu s trosku vyssim urokom ako v inych bankach. Ponuknu Vam lepsi urok -0,25% ak splnite cele more ich podmienok. Uver budu schvalovat tri tyzdne. Potom Vam povedia ze nedostanete uver v plnej vyske ako vyratali ale o 10-20% nizsi. Samozrejme uz mate ucet v TB a vsetky nezmyselne podmienky splnene vopred. Radsej sa tejto banke vyhnite, vedia len ojebavat. Naslubuju Vam hory doly, tahaju vas dlho dlho za nos a potom Vas odpinkaju bud nizsou ponukou alebo horsim urokom. Zdaleka sa vyhnite ich Internetbankingu, to je nieco uzasne. Najlepsi idu za nami ...
suhlas. zrusil som vsetko v TB. kopec proceduralnych chyb.
hypo som rusil v januari. je september a stale nemam doriesenu kvitanciu a zalozne pravo na nehnutelnostiach je v prospech TB.
pol roka nedokazu urobit jednu kvitanciu tak aby tam nebola nejaka chyba.
Clemenzo Clemenzo

Clemenzo je offline (nepripojený) Clemenzo

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať