Zavrieť

Porady

Danove priznanie a vedenie uctovnictva v ALFE

Hladam niekoho kto mi urobi daňove priznanie.
Mam program Alfa a preto by som nasiel rad niekoho kto v tom pracuje.
Tiez by som bol rad keby mi niekto viedol v alfe uctovnictvo
Mam asi 10 poloziek mesacne, takze nie je toho vela.
Som z BA.
Dakujem
Usporiadat
ZuzanaP ZuzanaP

ZuzanaP je offline (nepripojený) ZuzanaP

:-D
Pracujem s programom ALFA a som s ním maximálne spokojná, ak chceš mohli by sme sa dohodnúť, som síce z PB, ale s doručovaním dokladov by nebol problém.
Menej reklamy? Zaregistrujte sa! - Žiadne vyskakovacie reklamy!
zdendo zdendo

zdendo je offline (nepripojený) zdendo

Ahoj.
Dakujem pekne za ochotu, ale ozvala sa mi kocka z Ba tak to bude jednoduchsie.
Maj sa
zdeno
bisou bisou

bisou je offline (nepripojený) bisou

Ahoj Zuzana P, ale aj ostatni, ja by som chcela poradit.:Aky maximalny musi byt zaklad dane aby sa mi nezvisili odvody??
UCET UCET

UCET je offline (nepripojený) UCET

bisou
Ahoj Zuzana P, ale aj ostatni, ja by som chcela poradit.:Aky maximalny musi byt zaklad dane aby sa mi nezvisili odvody??
A aku vysku odvodov si mala teraz?
bisou bisou

bisou je offline (nepripojený) bisou

Z minima ,teraz uz 910,- Sk do ZP a 2155,- Sk do SP neplatim poistenie v nezamestananosti. Som SZCO. Zmenia sa mi v juli odvody ak mi zaklad dane prevysi urcitu ciastku??? Pocula som o 78 000,- SK, je to pravda??
Luba2 Luba2

Luba2 je offline (nepripojený) Luba2

Zdendo prepáč, ale mám rovnaký problém ako Ty a tiež potrebujem aspoň malú pomoc. Začala som podnikať, začala som robiť s Alfou, teoretických vedomostí mám, myslím si dosť aj z účtovníctva, ale potrebujem pomoc s papiermi. Ozvete sa aj mne niekto z Blavy, kto by ste mi boli ochotní pomôcť?
Luba2 Luba2

Neozvete sa mi niekto, prosím, mne možno stačí 2-3 hodinové poradenstvo pri papieroch a viac nebudem otravovať.
UCET UCET

UCET je offline (nepripojený) UCET

Luba2
Neozvete sa mi niekto, prosím, mne možno stačí 2-3 hodinové poradenstvo pri papieroch a viac nebudem otravovať.
no tak pomozte jej niekto z BA. Ja by som ti rad pomohol ale som z druhej strany republiky.
Luba2 Luba2

UCET dakujem za pomoc, dúfam, že sa mi niekto ozve.
sway sway

sway je offline (nepripojený) sway

som človek ktorého poteší keď niekomu dobre poradí, a nik mu nemá za zlé, keď sa pýta na "samozrejmosti" a hlavne som žena - žienka ...viac
Luba2
UCET dakujem za pomoc, dúfam, že sa mi niekto ozve.
Luba ak nikoho nenájdeš, ja som v TA - sadneš do auta a pridi ku mne aj s papiermi - ale ešte nestíham, kedy to chceš mať hotové? - 3 hodinky ma nezabijú, ale určite až v marci - lebo mám fofry a idem po 4 rokoch na prázdniny s deťmi. Tak začiatkom marca, alebo po 26.2.2005 kľudne prídi - ak sa Ti dá. Alfu viem OK.
Luba2 Luba2

Sway, ďakujem, že si sa mi ozvala, ak sa neohlási nikto z Blavy, rada za Tebou prídem, ozvem sa Ti po 26.
Lubina Lubina

Lubina je offline (nepripojený) Lubina

Luba2
Zdendo prepáč, ale mám rovnaký problém ako Ty a tiež potrebujem aspoň malú pomoc. Začala som podnikať, začala som robiť s Alfou, teoretických vedomostí mám, myslím si dosť aj z účtovníctva, ale potrebujem pomoc s papiermi. Ozvete sa aj mne niekto z Blavy, kto by ste mi boli ochotní pomôcť?
Ahoj Luba2, ja som z BA a tiež používam Alfu. Ak potrebuješ pomôcť, čo budem vedieť to Ti poradím. Som síce samouk, ale už s ňou nejaký ten rôčik robím.
Luba2 Luba2

Lubina poslala som Ti súkromnú správu. Ozveš sa mi?
Ančika Ančika

Ančika je offline (nepripojený) Ančika

Anna M
Rada, ale som z TN.
ZuzkaOE ZuzkaOE

ZuzkaOE je offline (nepripojený) ZuzkaOE

Ahojte aj ja "pracujem" s Alfou ... a som tiež samouk. Niektoré veci, aj keď si ich tu čítam mi však nie sú celkom jasné, a aj napriek tomu, že si ich do Alfy nejako nahodím, ....nie som si celkom istá... Preto by som sa chcela opýtať niekoho kto má s týmto programom skúsenosti, či by mi to mohol názorne vysvetliť ... Ide možno o také 2 hodinky. Tak ak by sa náhodou našiel niekto ochotný, kto má tie 2 hodinky času, budem vďačná... nechcem to zadarmo... ďakujem...
jani73 jani73

jani73 je offline (nepripojený) jani73

Prosím pomôžte, chcem si upresniť, čo všetko ide do DP, dohadzoval som až od januára r. 2006 do Alfy a neviem či som na niečo nezabudla:
ZADáVALA SOM TIETO DOKLADY:
- odoslané a prijaté fa
- bankové výpisy
- PMH prepočet na konci roka
- pokladničné doklady (VPD, PPD)
- odpočítatelnú položku na daňovníka a ženu ( bola na RD), uplatnený daň. bonus na 2 deti,
- odpis na auto

Aký je teraz pstup aby som mohla ukončiť účtovníctvo r. 06. Robím to prvý krát, ( v Alfe).

Ak je niekto z TN a je ochotný pomôcť aj mimo poradu ohláste sa prosím.
Potrebovala by som pomôcť vyplacovať aj DP s.r.o. cca 25 položiek ( samozrejme za odmenu).
Vrelá vďaka
Manual Manual

Manual je offline (nepripojený) Manual

jani73 Pozri príspevok
Prosím pomôžte, chcem si upresniť, čo všetko ide do DP, dohadzoval som až od januára r. 2006 do Alfy a neviem či som na niečo nezabudla:
- odoslané a prijaté fa
- bankové výpisy
- odpočítatelnú položku na daňovníka a ženu ( bola na RD), uplatnený daň. bonus na 2 deti,
- odpis na auto

Aký je teraz pstup aby som mohla ukončiť účtovníctvo r. 06. Robím to prvý krát, ( v Alfe).

Potrebovala by som pomôcť vyplacovať aj DP s.r.o. cca 25 položiek ( samozrejme za odmenu).
Vrelá vďaka
jani73
trošku to pletieš, čo všetko ide do DP.
V Alfe sa účtuje JU a účtuje sa o všetkom čo súvisí s podnikaním. Až to budeš mať zaúčtované a prekontrolované, vytlačíš si Výkaz o Príjmoch a výdajoch a tieto príjmy a výdaje prenesieš do DP.
Čo sa týka detí a manželky tie sa v účovníctve neuvádzajú, tie riešiš priamo v DP
V skratke asi toľko
jani73 jani73

jani73 je offline (nepripojený) jani73

Nevedela som, že do DP treba zapisovať konkrétne údaje ručne, myslela som si, že to program zaratáva automaticky z nejakej inej tabuľky. No už sa v alfe začínam trochu vyznať, mám však ešte otázku. Keď mi v kontrole vyhodilo, že má program podozrenie ( zaškrtnuté zeleným) na chybu ( 60) je to velký problém? Nezadalo mi tam č. dokladu, iba dátum a to podozrenie a doporučené ručné odstránenie, ele neviem ktorého dokladu sa to týka, keď v tom danom dni mám aj záznamov. Čo s tým?
Lenuška Lenuška

Lenuška je offline (nepripojený) Lenuška

jani73 Pozri príspevok
- odoslané a prijaté fa
- bankové výpisy
- odpis na auto

Vrelá vďaka

Ak potrebuješ pomôcť, môžeme sa dohodnúť.
arven arven

arven je offline (nepripojený) arven

jani73 Pozri príspevok
- odoslané a prijaté fa - eviduješ ich v knihách záväzkov a pohľadávkach
- bankové výpisy - účtuješ na základe bankového výpisu v peňažnom denníku

- PMH prepočet na konci roka - môžeš si viesť knihu jázd v programe, tam Ti to pekne prepočíta koľko sa spotrebuje PHM a na konci roka ID v peňažnom denníku zaúčtuješ uzávierkovú operáciu
- pokladničné doklady (VPD, PPD)- účtuješ na základe bločkov v peňažnom denníku
- odpočítatelnú položku na daňovníka a ženu ( bola na RD), uplatnený daň. bonus na 2 deti, - toto sa zadáva až v daňovom priznaní, môžeš si ho vytlačiť v programe v ponuke Tlač-Daňové priznanie a tam si doplníš (manželku v III.odd. a deti v IV. oddd.) potom Ti automaticky doplní aj daňový bonus a aj odpočitat.položku na manželku.
- odpis na auto - zaúčtuješ v peňažnom denníku ID-uzávierkové operácie.
Aký je teraz pstup aby som mohla ukončiť účtovníctvo r. 06. Robím to prvý krát, ( v Alfe). - vytlačíš si výkaz o majetku a záväzkoch, prehľad o príjmoch a výdavkoch + DP za r. 2006 a dáš prechod do r.2007. Tým pádom máš r.2006 ukončený a zostatky sa Ti prevedú do r.2007 - t.j. počiatočný stav v pokladni, na BÚ, ak máš stravné lístky-zostatok, neuhradené záväzky a pohľadávky, DHM a krátkodobý majetok-ak máš evidenciu.

Vrelá vďaka
Odpovede červenou, Ak nebudeš niečomu ešte rozumieť, spýtaj sa. Účtujem v ALFE už 2 roky a som s ňou maximálne spokojná.
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať