Zavrieť

Porady

super zemiaky za 10 minút

Zoberieme zemiačiky a zásadne ich nešúpeme, iba umyjeme.

Tvárime sa akože sme pri táboráku, to je "vončo". Pokrájame iba na štvrťky a uložíme na pekáč.

Rovnako sa to dá aj s hranolkami - nefritovať!!!

Potrime olejom pierkom a zapečieme asi 20 min. Mňam!!!

Do oleja môžeme vmixovať predtým podľa fantasy bazalku, cesnak, cesnak medvedí z lesa, (medveďa z lesa ???) čo takto experiment pokvapkať medom...

Resume: zoberieme zemiačiky a po 20 minútach ich schuti "zo..." spapkáme...

Dobrú chuť!!!
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    Mackovka je offline (nepripojený) Mackovka

    Mackovka
    Včera som piekla takto. Zemiaky vyumývané kefkou som na oboch krajoch trochu narezala (ako keď sa opekajú špekáčky). Bez oleja som ich upiekla na plechu v rúre a pred dopečením som každý zemiak nakrojila cez polovicu a vložila za lyžičku - dve bryndze. Po dopečení sme ich jedli s nakladanou kapustou. Boli diétnejšie, ale chutili.

    Gabi03 je offline (nepripojený) Gabi03

    Gabi03
    Táto pochúťka je u nás už odnepämati na našom jedálnom lístku ako zimné, rýchle, chutné jedlo. (Zimné preto, lebo z nových zemiakov to nie je až tak dobré, a v zime to spestrí stravovanie.) My to jeme s chlebíkom, maslom abo kačacou masťou (to nie je diétne ), pokrájanou cibuľkou a niekto so slaninkou alebo klobáskou.

    rada je offline (nepripojený) rada

    rada
    Moje zemiaky :
    1. Zemiaky dobre očistím pod tekúcou vodou, vysuším a rozkrojím na polovicu. Na plech dám alobal, ktorý potriem olivovám olejom a rovnomerne posypem rascou. Reznou časťou zemiaky poukladám na plech a pečiem. Podávam s vlastne urobeným cesnakovým/rôznym dresingom.
    2. Zemiaky očistím pokrájam na štvrťky, tie na polovicu a dám variť na cca 15 minút. Takto povarené rozložím na plech/misa z jenského skla pokvapkám olivovým olejom a do červena upečiem. Výborne chutnajú ako príloha k mäsku.
    3. Očistené surové zemiaky pokrájam na tenučké plátky dobre vysuším a pražím na rozpálenom oleji do červena a krumkava. Používam ich ako prílohu alebo aj samotné.

    super zemiaky za 10 minút

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.