Diky za rady. Zabavu mi na dovolenke velmi netreba, mam jej dost doma, v praci a na Porade
Co sa tyka nakladov dovolenky a nejakych pripadnych danovych odpisov to ma teraz vobec netrapi. My sa iba vyhrabavame s pociatocnej straty, takze v podstate aj tak dane velmi neplatme. Nema pre mna zmysel vyrabat si nejake dalsie naklady na znizenie ziskov - mame kam reinvestovat zarobene peniaze.
Na dovolenku idem vtedy, ked na nu mam peniaze, ak nemam, viem byt spokojny aj doma na zahrade. Uz vela rokov som nebol na dovolenke v zahranici, ale u mna je to skor otazka casu. A tiez toho, ze som v zivote presedel stovky hodin v lietedlach a autobusoch, takze som ochotny nasadnut do dopravneho prostriedku v podstate iba vtedy, ak mi niekto za to dobre zaplati alebo ak to suvisi s mojou pracou. Ale nechal som sa ukecat, je pravda, ze aspon raz za par rokov si treba dopriat nejaku zmenu bez notebooku.
Co ale z duse nenavidim su organizovane dovolenky. Silne mi to pripomina pionierske tabory a neviem si predstavit, aka motivacia by ma prinutila absolvovat takyto zajazd.
Co sa tyka tych sikovnych podnikatelov, co dovolenkuju za firemne - s tym sa asi neda nic robit. Iste je to problem vsade na svete - staci sa pozriet na kolonu nemeckych aut, ktora smeruje v lete k moru. Tiez sa tam najde mnozstvo aut s firemnymi napismi - od zahradnikov, cez instalaterov, monterov klimatizacii az po poradenske sluzby.