Zavrieť

Porady

CENY CHORVATSKO

Precital som celu temu Dovolenka 2007 Chorvatsko, ale nenesiel som ziadne info o cenach.

My sa ideme po dlhych rokoch vybrat na dovolenku (do Chorvatska po prvy raz, naposledy som tam bol ako dieta). Rozmyslam ako s peniazmi, kedze budeme na plazi ani sa mi nechce brat kreditne karty, na sukromnej VISA mam velmi vysoky vyberovy limit a nie je v podstate nijak chranena (podpis) a firemnu nebudem brat, asi by som DU tazko vysvetloval, ze som mal akurat v lete v HR pri mori 10 dni jednanie .

Asi zvolim normalne stredoveke riesenie - zoberiem hotovost. Neviete, ake su asi ceny ubytovania pri mori v takych tych penzionoch - apartmanoch? My si voperd nic nerezervujeme, mame viacerych znamych, ktori si pochvaluju ze sa zastavia, kde sa im paci.

Potom by ma aj celkom zaujimali ceny v restauraciach. Diky.
Usporiadat
misomiso misomiso

misomiso je offline (nepripojený) misomiso

Diky za rady. Zabavu mi na dovolenke velmi netreba, mam jej dost doma, v praci a na Porade

Co sa tyka nakladov dovolenky a nejakych pripadnych danovych odpisov to ma teraz vobec netrapi. My sa iba vyhrabavame s pociatocnej straty, takze v podstate aj tak dane velmi neplatme. Nema pre mna zmysel vyrabat si nejake dalsie naklady na znizenie ziskov - mame kam reinvestovat zarobene peniaze.

Na dovolenku idem vtedy, ked na nu mam peniaze, ak nemam, viem byt spokojny aj doma na zahrade. Uz vela rokov som nebol na dovolenke v zahranici, ale u mna je to skor otazka casu. A tiez toho, ze som v zivote presedel stovky hodin v lietedlach a autobusoch, takze som ochotny nasadnut do dopravneho prostriedku v podstate iba vtedy, ak mi niekto za to dobre zaplati alebo ak to suvisi s mojou pracou. Ale nechal som sa ukecat, je pravda, ze aspon raz za par rokov si treba dopriat nejaku zmenu bez notebooku.

Co ale z duse nenavidim su organizovane dovolenky. Silne mi to pripomina pionierske tabory a neviem si predstavit, aka motivacia by ma prinutila absolvovat takyto zajazd.

Co sa tyka tych sikovnych podnikatelov, co dovolenkuju za firemne - s tym sa asi neda nic robit. Iste je to problem vsade na svete - staci sa pozriet na kolonu nemeckych aut, ktora smeruje v lete k moru. Tiez sa tam najde mnozstvo aut s firemnymi napismi - od zahradnikov, cez instalaterov, monterov klimatizacii az po poradenske sluzby.
bepo bepo

bepo je offline (nepripojený) bepo

Tak týmto dvom častiam z príspevkov nerozumiem
dad111 Pozri príspevok
Nezavidim, len ma stve, ze mnohi tam chodia za peniaze, ktore im zostali po odvedeni a zaplateni dani z prijmov. Aj ja by som chcel mat moznost odpisat si taku dovolenku. Tak uzi si ju teda a nesetri na sebe, nechodime predsa na dovolenku casto.
Každý predsa chodí na dovolenku z peňazí ktoré mu ostanú po odvedení a zaplatení dane z príjmu. Ak ťa štve dovolenka v nákladoch a aj ty by si rád dal dovolenku do nákladov tak si daj, čo ti v tom bráni?
misomiso Pozri príspevok
Co sa tyka tych sikovnych podnikatelov, co dovolenkuju za firemne - s tym sa asi neda nic robit. Iste je to problem vsade na svete - staci sa pozriet na kolonu nemeckych aut, ktora smeruje v lete k moru. Tiez sa tam najde mnozstvo aut s firemnymi napismi - od zahradnikov, cez instalaterov, monterov klimatizacii az po poradenske sluzby.
Ťažko sa je vyjadrovať k situácii v inom štáte ak sa nepoznajú podmienky v tom štáte. Nemecký živnostník si kľudne kúpi Audi alebo BMW a dá si tam firemný nápis a kvôli dovolenke si nebude kupovať druhé auto, Slovák príde na starej Škode 120 bez nápisu. V Nemecku si môže dať do nákladov cestu z domu na pracovisko, na Slovensku nie. Čo si my nemôžme dať do nákladov oni si môžu preto je zbytočné sa zaoberať úvahami čo Nemci a čo Slováci.
ekopo ekopo

ekopo je offline (nepripojený) ekopo

JA
Podľa najnovších info. je teraz dosť ťažké nájsť hocijaké ubytovanie. Včera som písal chorvátovi ku ktorému chodím na Makarskú, že potrebujem ubytovanie ,dnes mi odpísal že to bude ťažké, nie sú voľné izby ani apartmány. Toto mi potvrdil aj známy, ktorý sa vrátil z Chorvátska. Teplá urobili asi svoje. Ešte v nedelu sa majú vrátiť známi, tak uvidím, čo povedia.
abel abel

abel je offline (nepripojený) abel

Nestraš, v stredu o 18,00 idem na blind do Savudrije ( o 17,55 som ešte s DPH na pošte ). V posledných rokoch tak chodíme stále a zatiaľ sme nemali problémy.
Manual Manual

Manual je offline (nepripojený) Manual

Elenka neboj, nie je to tak hrozné kto sa vyzná... A Ty sa vyznáš...
abel abel

abel je offline (nepripojený) abel

Manual Pozri príspevok
Elenka neboj, nie je to tak hrozné kto sa vyzná... A Ty sa vyznáš...
Janko, keď bude najhoršie, mrknem na Poradu, nájdem riešenie a je po problémoch
Danka Kosibová Danka Kosibová

Danka Kosibová je offline (nepripojený) Danka Kosibová

zdravim, da mi prosim niekto tip na ubytovanie v chorvatsku, miesto nerozhoduje...proste,kde uz niekto bol, ubytovanie a more, okolie..krasne...
deane7 deane7

deane7 je offline (nepripojený) deane7

Máte nejaké novinky? Aktuálne ceny? Najradšej Istria. Dolu to už máme pochodené viac, už ma to tam nebaví. Najradšej čo najbližšie.
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

deane7 Pozri príspevok
Máte nejaké novinky? Aktuálne ceny? Najradšej Istria. Dolu to už máme pochodené viac, už ma to tam nebaví. Najradšej čo najbližšie.
kukni do ostatných tém o HR, pivko niekde dával aj foto, ale on zo svojeho Tučepi

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať