Zavrieť

Porady

Anglicko

milujúca matka
potrebujem pomoc pri vypísaní priznania Myslím že FO typ A pracujem v Anglicku a tu idem podávať ďaňove priznanie aký kurz pri prepočte na sk? a my to tam máme do 5.4.2007 to je za rok 2006???? Moc dík
Usporiadat
Johanka Johanka

Johanka je offline (nepripojený) Johanka

Zdroj drak.porada.sk
http://www.porada.sk/t44932-zdanenie...-anglicku.html
Johanka Johanka

Johanka je offline (nepripojený) Johanka

Ku kurzom
§31 Zákona o dani z príjmov
(2) Ak daňovník nie je účtovnou jednotkou, na prepočet sa použije priemerný kurz za kalendárny mesiac, v ktorom bol poskytnutý príjem, alebo sa použije kurz platný v deň, v ktorom bol prijatý príjem v cudzej mene alebo bol pripísaný bankou, s výnimkou uvedenou v odseku 3. Tento kurz sa použije aj na príjmy zo závislej činnosti plynúce zo zdrojov v zahraničí alebo sa na tieto príjmy použije ročný priemerný kurz za zdaňovacie obdobie, za ktoré sa podáva daňové priznanie, alebo sa použije priemer z priemernýchmesačných kurzov za kalendárne mesiace, v ktorých daňovník poberal príjmy, za ktoré podáva daňové priznanie.
Adaka Adaka

Adaka je offline (nepripojený) Adaka

milujúca matka
pozrela som si priemerný kurz za mesiace v r. 2006 a z toho spravila priemer
Marína Marína

Marína je offline (nepripojený) Marína

Adaka Pozri príspevok
potrebujem pomoc pri vypísaní priznania Myslím že FO typ A pracujem v Anglicku a tu idem podávať ďaňove priznanie aký kurz pri prepočte na sk? a my to tam máme do 5.4.2007 to je za rok 2006???? Moc dík
V tejto téme v prísp.č.13 nájdeš príklad na vyňaté príjmy. Príjmy z daň. obdobia z UK si rozdelíš(napr. z výplatných pások) na príjmy r.2006 a r.2007. Tie z r. 2006 priznáš v terajšom DP(predpokladám, že si požiadala DÚ o predĺženie termínu na podanie DP). Tie z r.2007 priznáš v DP podanom do 31.3.2008 prípadne do 30.9.2008.
Adaka Adaka

milujúca matka
myslela si takto sa baviť
Adaka Adaka

milujúca matka
no tak riadok 32 príjem r. 33 dane zapl. v ang. r. 34 rozdiel, r. 36=r. 34, 37- 90816, to isté aj r. 43,
r. 44= ZD-90816
r. 45=19%
r.46 ???(r.36ZD???
Marína Marína

Adaka Pozri príspevok
myslela si takto sa baviť
Áno, myslela som v téme a nie cez SS.
Adaka Pozri príspevok
no tak riadok 32 príjem ÁNO r. 33 dane zapl. v ang. NIE. V tomto riadku zadáš výšku odvodov r. 34 rozdiel ÁNO , Predpokladám vysokú pravdepodobnosť, že r.35 nevyplňuješ r. 36=r. 34, ÁNO 37- 90816 ÁNO , to isté aj r. 43,ÁNO
r. 44= ZD-90816 ÁNO
r. 45=19% ÁNO(zaokrúhlená nadol)
r.46 ???(r.36ZD??? ÁNO, 36=46, ak mal príjmy len z UK
r.47 = 0
r.48 = 0
r.54 = 0
r.56 = 0
r.64 = 0
Adaka Adaka

milujúca matka
dakujem si strasne zlata, a kde zoberiem výšku odvodov myslíš že to bude na ročnom výpise. moc dík
Marína Marína

TAX CODE - daňový kód(zjednodušene: keď si prvé tri číslice vynásobíš x 10, tak dostaneš výšku nezdaniteľného základu)
PAY METHOD - druh platby
PERIOD - obdobie
TOTAL YEAR TO DATE - celkovo do dnešného dátumu (tento údaj býva na výplatnej páske)
TOTAL PAY - celková mzda
TAXABLE PAY- zdaniteľná mzda
TAX - daň
N.I. EMPLOYEE - poistenie (odvody) časť zamestnanca
N.I. EMPLOYER - poistenie (odvody) časť zamestnávateľa
N.I. - poistenie (odvody) spolu
PAYMENTS: - platby
DEDUCTIONS: - odpočty

rastom rastom

rastom je offline (nepripojený) rastom

na každej výplatnej páske máš nasčítané : mzdu hrubú, odvody, daň a mzdu čistú. akurát sa počíta od apríla.
Takže ak robíš za rok 2006 tak vezmeš vyplatnú pásku ku koncu roka 2006 + vyplatnú pásku poslednú.. z apríla 2006 a výplatnú pásku z konca roka 2005.
Zistíš výšku odvodov , mzdy a dane za 1-4 2006 ( odčítaš to z pások ) a k tomu pripočítaš mzdu, daň a odvody z pásky ku koncu roka 2006 (t.j. 4-12/2006)
thats all
Alebo dáš učtovníkovi 300 -500 SK a urobí Ti všetko ON )))
Marína Marína

Adaka nemá výplatné pásky. Má len P60 alebo P45. Osobne by som vypočítala priemer/mesiac a vynásobila počtom mesiacov r.2006. Zvyšok by som priznala v r.2007.
ZoDP_§45_ods.2
(2) Ak plynú daňovníkovi príjmy zo zdrojov v zahraničí, ktorého zdaňovacie obdobie je iné ako v Slovenskej republike, a v lehote na podanie daňového priznania podľa § 49 nemá doklad o zaplatení dane od správcu dane v zahraničí, uvedie v daňovom priznaní
predpokladanú výšku príjmov plynúcich zo zdrojov v zahraničí a daň pripadajúcu na tieto príjmy za zdaňovacie obdobie, za ktoré podáva daňové priznanie.
Naposledy upravil Marína : 02.08.07 at 11:35
Adaka Adaka

milujúca matka
lenže ja nemám vyplatné pasky len nejaký ročný výpis a tam to asi nie je
Adaka Adaka

milujúca matka
a chvalabohu brácho konečne vybavil nejaký preukaz tak r. 2007 nehrozí!!!
Marína Marína

Adaka, v prísp. 12 som Ti napísala, ako máš príjmy rozdeliť. Čítala si ho?
Anik Anik

Anik je offline (nepripojený) Anik

Marína
vďaka za obrovskú pomoc tvoj príspevok 10 a 12 teraz nemôžem oceniť ale keď to bude možné určite tak urobím veľmi si mi pomohla normálne sa mi v túto neskorú hodinu rozsvietilo a urobila som DP A príjmy z ČR a z Anglicka aj keď sa mi do toho nechcelo ešte raz vrelá vďaka a odomňa 100 bodov
Anika
juskam juskam

juskam je offline (nepripojený) juskam

Stačia vy len vyplatné pásky a to potvrdenie P60 nemusím mať
Anik Anik

Anik je offline (nepripojený) Anik

stačia ja ich prefocujem a tak ich dokladám
samozrejme vysčítam hrubé príjmy ,odvody, čisté príjmy prenásobím kurzom či už ročným ak ide o celoročný príjem, alebo Q resp. mesačným podľa toho akého obdobia sa to týka
Anika
jessica jessica

jessica je offline (nepripojený) jessica

neznášam keď neviem a nerozumiem... ...viac
Marína Pozri príspevok
TAX CODE - daňový kód(zjednodušene: keď si prvé tri číslice vynásobíš x 10, tak dostaneš výšku nezdaniteľného základu)
PAY METHOD - druh platby
PERIOD - obdobie
TOTAL YEAR TO DATE - celkovo do dnešného dátumu (tento údaj býva na výplatnej páske)
TOTAL PAY - celková mzda
TAXABLE PAY- zdaniteľná mzda
TAX - daň
N.I. EMPLOYEE - poistenie (odvody) časť zamestnanca
N.I. EMPLOYER - poistenie (odvody) časť zamestnávateľa
N.I. - poistenie (odvody) spolu
PAYMENTS: - platby
DEDUCTIONS: - odpočty
Prvýkrát mám v ruke DP pre pracujúceho v Sev.Írsku a prosím Vás veľmi pekne o uistenie.
Mám 2 dokumenty.
1. Potvrdenie vystavené 15.2.2008 zamestnávateľom o total príjme za rok 2007, odvod daní a št.poistenia - tu je suma 9 972 lib. total earnings
2. Výplatná páska z 27.12.2007 - tu je suma 10 945 lib. total gross to date
Usudzujem správne, že budem vychádzať z pásky, keďže je tam suma vyššia ako na potvrdení z 15.2.2008? Alebo sa mám držať potvrdenia a brať do úvahy, že údaj z pásky je vyšší pre rozdielne zdaňovacie obdobie v UK?
Ďakujem.
jessica jessica

jessica je offline (nepripojený) jessica

neznášam keď neviem a nerozumiem... ...viac
Prvýkrát mám v ruke DP pre pracujúceho v Sev.Írsku a prosím Vás veľmi pekne o uistenie.
Mám 2 dokumenty.
1. Potvrdenie vystavené 15.2.2008 zamestnávateľom o total príjme za rok 2007, odvod daní a št.poistenia - tu je suma 9 972 lib. total earnings
2. Výplatná páska z 27.12.2007 - tu je suma 10 945 lib. total gross to date
Usudzujem správne, že budem vychádzať z pásky, keďže je tam suma vyššia ako na potvrdení z 15.2.2008? Alebo sa mám držať potvrdenia a brať do úvahy, že údaj z pásky je vyšší pre rozdielne zdaňovacie obdobie v UK?

Prosím znova o radu. Ďakujem.
Marína Marína

Tým, že je v SKVBaSI iné zdaňovacie obdobie ako v SR postupuješ podľa ZoDP § 45 ods.2. Pozri prísp. 12.
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať