pikulik Aj mňa by zaujímal ten recept,paradajky v súdku.
Takže sľúbený recept na využitie zelených paradajok. Nemám presné váhy a miery, lebo moja sestra to už roky robí len "od oka" do takého menšieho bieleho kameninového súdka.
Zelenina: zeler (podľa možnosti aj s vňaťou, len očistený a prekrojený na viac častí - aspoň na spodok a vrch súdka je dobré dať väčšiu časť zeleru aj s vňaťou), mrkva (len ak je veľka prekrojiť), zelené paradajky, paprika (celé), karfiol (rozdelený na menšie časti).
Nálev- pomer: 10 litrov vody, 1 liter octu, 20-30 Dg soli
Zelenina sa naloží do súdka až po vrch, zaleje sa 12 litrami nálevu. Zaťaží sa a potom už len počkať, kým vykysne a dobrota je na svete. Dúfam, že bude chutiť. Pekný deň.