BULHARSKÝ ŠALÁT
Môj recept od susedky (ona ho s tým názvom dostala) idem ho robiť už tretiu sezónu, nemá chybu:
1 kg paradajok, 1 kg papriky, 1 kg cibule, 7 dl kyslé uhorky (1 fľaša sterilizovaných), 250 dk čerstvé šampinóny, 1 sáčok mrazenej kukurice (300-350 g), 3 paradajkové pretlaky (resp. 2 krabičky 0,5 kg paradajkové pyré - ja dávam), 20 dk cukor, 3 strúčiky cesnaku, 10 dk soľ, 1 dl olej, 1 dl ocot
postup: zeleninu a šampióny nakrájať, podusiť na oleji 15´, pridať pretlak, cesnak (prelisovaný), kyslé uhorky (nastrúhané nahrubo na rezance), kukuricu, soľ, ocot, cukor - nechať podusiť cca 15´, naplniť do fliaš a sterilizovať cca 10´.
ps.: vždy robím dupľovanú dávku, keď už, tak už, napokon ide to na odbyt ako divé, na špagety, cestoviny, aj iba tak studené...
vlani som dala uvarenú bielu fazuľu priměřene a hodila sa tam.