Pomeliem mäsko , pridám surovú ryžu , soľ,vegetu,zomletú jednu cibuľku , korenie a vajíčka , premiešam a naplním papriku .
Medzitým si dám na sporák zovrieť vodu do ktorej dám paradajkový pretlak,bobkový list , celé korenie a 1-2 ks nové korenie ,soľ,cukor . Ak mi všetko zovrie , stíšim oheň na sporáku a vkladám tam naplnenú papriku a poprípade aj guľky , pokiaľ nemám dosť zelenej papriky .Na pomalom ohni varím , pokiaľ paprika nie je uvarená do sklovita .Aj mne vylezie masa z papriky , ale sa mi nikdy nerozvarila .Na koniec spravím zátrepku s vodou zahustím a prilejem trošku šľahačkovej smotany na zjemnenie chuti , dochutím soľou a ešte cukrom ak je treba .
Proste v hrnci nesmie byť divočina ....... t.j. nechať vrieť na stíšenom ohni a dôležité sú vajíčka , aby mäsové guľky držali po hromade.