Bol som v Parizi v septembri 2010 cez cestovku paxtravel, zajazd Pariz Plus 5 dnovy, s cestou 6 dnovy vylet. Niekolko faktov, dufam, ze niekomu pomozu. Ubytovanie na periferii v Pariza 20 km od mesta, strava ranajky v hoteli o 7.30. Odchod o 8.30, prichod do hotela cca 20-22.00 vecer. Obed a vecera na vlastne naklady formou nejakej vyvarovne/fast foodu v meste. Supermarket bol hned pri hoteli avsak vo FRA otvaraju o 9.00 a zatvaraju o 20.00, takze sme vobec nestihali nic kupit - myslim potraviny. Na izbach neboli chladnicky, co bol dost problem. To bolo asi jedine neprijemny bod zajazdu, clovek si musel naplanovat stravu co kedy kupit, zjest aby nebol hladny.
Mali sme stastie na mladu sprievodkynu a kolektiv, ktory bol ochotni stravit v Parizi co najviac casu a nechcel zbytocne sediet na hoteli. Dni prebiehali tak, ze sme niekam dorazili, dali si rozchod a o 3-4 hodiny stretnutie, nastup do autobusu a odchod na dalsiu destinaciu v meste, zase rozchod na 4 hodiny a potom bud na hotel, alebo sme isli este niekde vecer. Mna aj ostatnym to uplne vyhovovalo, kedze sme mali absolutnu slobodu kam, kde ist, kazdy podla svojej chuti a nalady. V zivote som sa tolko nenachodil, ale Pariz je uzasne mesto s uzasnou atmosferou, takze bol som nadmieru spokojny. Niekomu to mozno nevyhovovalo, takym ludom, ktory chcu byt vedeni za rucicku od jednej pamiatky k druhej a vykladat encyklopedicke fakty - toto nebol ten typ zajazdu.
Ked to zhrniem, super spokojnost, super cena. Jeden typ na zaver: vezmite si aspon 1,5 l vody kazdy den do batohu, v Parizi nikde nie su fontany na pitnu vodu ani osviezenie.