Zavrieť

Porady

poznávací zajazd Francuzsko, Paríž...

Prosím Vas,boli ste niekto na poznávacom zájazde vo Francuzku.
Viete mi poradiť.
Naposledy upravil arizona : 05.07.10 at 18:07
Usporiadat
Mária27 Mária27

Mária27 je offline (nepripojený) Mária27

paulaf264 Pozri príspevok
Vie mi niekto poradiť dobrú a solídnu cestovnú agentúru na poznávací zájazd do Paríža za rozumnú cenu?
Načo cestovku - cheš ísť autobusom? Chodievam do Paríža vždy tak na 4 dni, sama si objednávavm lietadlo aj hotel. Tu je lacný hotel v centre, kde sa dohovoríš slovensky (Slovák majiteľ):

http://www.hotel-mt.com/page36.html
Naposledy upravil Mária27 : 09.07.10 at 00:06
michelle84 michelle84

michelle84 je offline (nepripojený) michelle84

Mária27 Pozri príspevok
Načo cestovku - cheš ísť autobusom? Chodievam do Paríža vždy tak na 4 dni, sama si objednávavm lietadlo aj hotel. Tu je lacný hotel v centre, kde sa dohovoríš slovensky (Slovák majiteľ):

Ako je to so stravovaním priamo v hoteli? Raňajky, večere?
Mária27 Mária27

Ja mávam len raňajky, ale nemusíš ani tie. Iné ani neviem, vždy chodievam von. Je to kúsok peši na Námestie Republiky.
usko 1 usko 1

usko 1 je offline (nepripojený) usko 1

Mária27 Pozri príspevok

Pozor na tento hotel zmenil majiteľa a vraj je to otras
http://mesta.orbion.cz/pariz/hotely/moderne-du-temple/
Isfio Isfio

Isfio je offline (nepripojený) Isfio

Bol som v Parizi v septembri 2010 cez cestovku paxtravel, zajazd Pariz Plus 5 dnovy, s cestou 6 dnovy vylet. Niekolko faktov, dufam, ze niekomu pomozu. Ubytovanie na periferii v Pariza 20 km od mesta, strava ranajky v hoteli o 7.30. Odchod o 8.30, prichod do hotela cca 20-22.00 vecer. Obed a vecera na vlastne naklady formou nejakej vyvarovne/fast foodu v meste. Supermarket bol hned pri hoteli avsak vo FRA otvaraju o 9.00 a zatvaraju o 20.00, takze sme vobec nestihali nic kupit - myslim potraviny. Na izbach neboli chladnicky, co bol dost problem. To bolo asi jedine neprijemny bod zajazdu, clovek si musel naplanovat stravu co kedy kupit, zjest aby nebol hladny.
Mali sme stastie na mladu sprievodkynu a kolektiv, ktory bol ochotni stravit v Parizi co najviac casu a nechcel zbytocne sediet na hoteli. Dni prebiehali tak, ze sme niekam dorazili, dali si rozchod a o 3-4 hodiny stretnutie, nastup do autobusu a odchod na dalsiu destinaciu v meste, zase rozchod na 4 hodiny a potom bud na hotel, alebo sme isli este niekde vecer. Mna aj ostatnym to uplne vyhovovalo, kedze sme mali absolutnu slobodu kam, kde ist, kazdy podla svojej chuti a nalady. V zivote som sa tolko nenachodil, ale Pariz je uzasne mesto s uzasnou atmosferou, takze bol som nadmieru spokojny. Niekomu to mozno nevyhovovalo, takym ludom, ktory chcu byt vedeni za rucicku od jednej pamiatky k druhej a vykladat encyklopedicke fakty - toto nebol ten typ zajazdu.
Ked to zhrniem, super spokojnost, super cena. Jeden typ na zaver: vezmite si aspon 1,5 l vody kazdy den do batohu, v Parizi nikde nie su fontany na pitnu vodu ani osviezenie.
Mária27 Mária27

Škoda, že ten Vlado hotel predal ... Ale v Paríži máš skutočne výber hotelov, môžeš si vybrať blízko cieľovej lokality - tu máš výber:

http://www.venere.com/france/paris/?...|r6-c|all_rate
Daggmar Daggmar

Daggmar je offline (nepripojený) Daggmar

Má niekto skúsenosti s dopravou po Parizi ? Aký listok je najvhodnejši na 6 dní ?
leonq leonq

leonq je offline (nepripojený) leonq

odporucam stranku:
http://ratp.fr/

je tam vsetko o verejnej doprave v Parizi plus da sa tam naplanovat cesta a ukaze najvhodnejsie spojenie
verejna doprava j v Parizi vyborna a dostanete sa vsade
Kludne tam mozete ist na vlastnu past uvidite toho viac ako ked idete s cestoukou
Daju sa kupit listky tzv "Paris vist" su platne niekolko dni do vsetkych zon so zlavami do muzei
Hotely v parizi su drahsie dobry hotel zacina pri 90 E za 3 hviezdicky
Mapy mesta su volne dostupne v malych kioskoch na ulici alebo na staniciach
Da sa kupit aj normalny listok na tyzden do vsetkych zon tusim stal okolo 30 EUR ale dostanete sa s nim az do Versai je nutna k nemu fotka, ktoru musite donho nalepit
Daggmar Daggmar

velka vdaka leonq, tu stranku poznam, dufala som, ze sa dozviem este nieco ine ... ano, idem na vlastnu päsť, lebo cestovky sa mi zdaju drahe a ponukaju malo dni :-( chceme si kupit ten " Paris visit" a aj museum pas , mam pripravenu aj fotku - keby daco ..:-))
leonq leonq

vzdy ked som bol Parizi som byval na La Defance (ospravedlnujem sa ak to nepisem spravne) je tam velka stanica s autobusmi, elektrickami a vlakmi a da sa odtial dostat vsade, plus je tam velke nakupne centrum. Mam rad cast pri Chrame matky bozej, na druhej strane rieky su prijemne restauracie a da sa tam najest za celkom dobre peniaze.
Daggmar Daggmar

mame ubytovanie na sukromi, takze budeme mat k dispozicii aj kuchynu - budeme byvat v 2.pasme a tiez je odtial dobre spojenie na vsetky siete .... velmi sa tesime na ten vylet.
leonq leonq

vo Francuzku nesmiete varit !

prajem pekny vylet.
jessica jessica

jessica je offline (nepripojený) jessica

neznášam keď neviem a nerozumiem... ...viac
Prosím Vás neviete niekto náhodou poradiť so zakúpením vstupenky na Eiffelovku cez internet. Všetky dátumy a časy do konca júna mi vypisuje ako neprístupné. Letíme už zajtra a chcela by som to ešte stihnúť zakúpiť cez net, aby sme sa vyhli dlhému čakaniu v rade. Ďakujem.
Daggmar Daggmar

Ahoj Jessica, prajem Vám krásny pobyt. Ked sa vrátite, môžeš sa mi prosím ťa ozvať ? Budem ti vďačná za každú radu ...
jessica jessica

jessica je offline (nepripojený) jessica

neznášam keď neviem a nerozumiem... ...viac
Daggmar Pozri príspevok
Ahoj Jessica, prajem Vám krásny pobyt. Ked sa vrátite, môžeš sa mi prosím ťa ozvať ? Budem ti vďačná za každú radu ...
Ano samozrejme. Uz sme sa vratili a bolo uzasne. Cokolvek potrebujes napis Pekny den.

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať