Zavrieť

Porady

"Zlatý fond" slovenskej kuchyne - bryndzové halušky

žena - čo viac povedať treba :) ...viac
Pohrajme sa trochu so slovenskou "klasikou" - ako robíte bryndzáky? Nezabudnite na tie drobnosti, ktoré sú tou čerešničkou na dorte! Ja sa priznám, že vezmem polotovar - slovenské halušky v prášku, dostrúham do cesta jeden veľký zemiak a varím podľa návodu na sáčku . Potom vytopím slaninku na drobné škvarky, tie z vytopenej masti vyberiem, do masti rozpustím bryndzu, potom do toho kydnem halušky, posypem škvarkami no a potom sa už len oblizujeme . Na 500 gr. polotovarového cesta dostrúham 2 zemiaky, slaninky hodne, a cca 300-400 gr. bryndze. No a sme traja a táto porcia sa spráska na jednej večeri
Usporiadat
Melnick Melnick

Melnick je offline (nepripojený) Melnick

človek čo opustil Poradu.
[quote=zasys]Rada by som Vám pridala recept ako sa robia bryndzové halušky na Liptove. Pravý nefalšovaný liptovský recept. Nastrúhať

Zasys, zo všetkým súhlasím,až na tú smotanu - to už nie sú pravé
liptovské, ale vylepšené. Je dobré ak sa po odvarení halušky polejú
najskôr vypraženou masťou so slaninky- potom tak nezmäknú a až
potom primiešať bryndzu s troškou vody z vyvarených halušiek.
Skúšala som rôzne druhy múky,ale potom som si povedala:kde naše
staré mamy poznali polohrubú,prípadne špeciálnu a odvtedy ich robím
iba z obyčajnej hladkej múky a fakt sú vynikajúce.
0 0

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať