osky To poznám. Hoci nie som agresívna, veľa krát som mala chuť tresnúť mu plech o hlavu alebo o susedovie stenu.
Ale keď budeš mať dosť času, tak môžeš skúsiť aj na čas šľahania a pečenia náročnejšiu - nastavovanú. Možno to poznáš, ale možno sú tu takí, čo sa im to zíde.
Postup: Na jedno vajce 4 dkg cukru /dávam kryštálový/, 4 dkg múky /dávam polohrubú/, prášok do pečiva (na 5 vajec dávam pol balíčka) a 1 lyžicu horúcej vody. Dám si šľahať žĺtka s tretinou (od oka) cukru asi 1 minútu. Pridám horúcu vodu a šľahám do hustej peny. Pena musí byľ skutočne hustá, nesmú tam byť bublinky. V druhej nádobe si vyšľaháš sneh. Do polovyšľahaného dám zvyšok cukru a došľahám do tuha. Do vyšľahaných žĺtkov dám asi polvicu múky zmiešanej s práškom, zľahka premiešam a potom pridávam postupne sneh a ostatnú múku. Mieša sa iba jemno. Pečiem na 180°C. Keďže je tam voda, zdá sa mi, že pečenie trvá o niečo dlhšie ako pri takej, ktorá nie je nastavovaná. Je veľmi dobrá - jemná. Ak chceš inú pridáš namiesto 5 dkg múky napr 5 dkg orechov, alebo 3 lyžice kakaa. Pošli muža na služobku a vypekaj.