Zavrieť

Porady

Pletenie-štrikovanie

Jara Jara

Jara je offline (nepripojený) Jara

Chcem sa obrátiť na mladé maminky alebo babinky. Keďže mám vnúčika a to mimo republiky, privítala by som nejaké modely na platenie. Po rokoch beriem opäť ihlice do ruky a štrikujem, nakoľko v predajniach sú tieto výrobky moc predražené. Vlnu sa ešte podľa mňa stále oplatí kúpiť. Na nete v slovenčine je maximálne na predaj alebo burza použitých vecí ale popisy na pletenie chýbajú. Niečo som našla na českých stránkach ale možno aj na Porade máme šikulky čo vedia nejaký fajn postup a bezplatne by ho tu prilepili. Budem vďačná, veď aspoň trošku vypadnem z účtovníctva a ekonomiky a poštrikujem si... Vnúčik je krásny, milý a tak sa rada pustím do práce. Ďakujem Vám za nápady.
Naposledy upravil arizona : 29.04.11 at 20:45
Usporiadat
Antea Antea

Antea je offline (nepripojený) Antea

AlaNR Pozri príspevok
V galantérke som naďabila na veeelikánske klbo nejakej vlny na šál, obrázok bol s takými veľkými okami. Nemáte s tým niekto skúsenosť?
myslíš bambulami? až áno som robila.
AlaNR AlaNR

AlaNR je offline (nepripojený) AlaNR

Som, kto som...
dosť skoro som si všimla... nie s bambuľkami, to bola normálna vlna, taká hrubá, ako bývala kedysi Kadet, ale oveľa mäkšia. A štrikuje sa to hádam na 10 ihliciach, lebo na fotke boli veľké oči...
Antea Antea

AlaNR Pozri príspevok
dosť skoro som si všimla... nie s bambuľkami, to bola normálna vlna, taká hrubá, ako bývala kedysi Kadet, ale oveľa mäkšia. A štrikuje sa to hádam na 10 ihliciach, lebo na fotke boli veľké oči...
Taká by sa mi aj pozdávala, kde ju mali.
AlaNR AlaNR

AlaNR je offline (nepripojený) AlaNR

Som, kto som...
Antea Pozri príspevok
Taká by sa mi aj pozdávala, kde ju mali.

Na Polygone - galantérka dole v budove. Krásne farby boli. dávno som tam nebola, snáď ju ešte majú...
korela korela

korela je offline (nepripojený) korela

AlaNR Pozri príspevok
V galantérke som naďabila na veeelikánske klbo nejakej vlny na šál, obrázok bol s takými veľkými okami. Nemáte s tým niekto skúsenosť?
Nemáš na mysli túto techniku?
Práve som to chcela sem uložiť, či sa s tým už niekto stretol. Len materiál bude asi problém.

Pletenie bez ihlíc

VieraPopluharova VieraPopluharova

VieraPopluharova je offline (nepripojený) VieraPopluharova

Teda dievčatá,

táto technika sa môže kľudne používať i ako rozvička rúk pri artritíde....je to super....budem musieť skúsiť, no ešte som nedokončila volánkové....
kukučka kukučka

kukučka je offline (nepripojený) kukučka

Dnes som začala šál, aby vynikla farba treba štrikovať na šírku, podotýkam, že 10 Dg je málo
lana grossa Olympia
Naposledy upravil kukučka : 06.02.13 at 01:14
vlna.jpg  
ajuschka ajuschka

ajuschka je offline (nepripojený) ajuschka

vy ste take sikovne! ja sa neviem naucit pocitat ocka tak mam vsetko krive kadejake
ajuschka ajuschka

Mile damy, aby ste tu neboli same (ako si vy hovorite) babky tak sa pridam s prosbou o pomoc aj ja. Som intenzivny 26-rocny strikovac nepodarkovnik . zatial jedine co sa mi podarilo podla predstavy a nositelne su ciapky a ponozky (ale nikdy nemam 2 rovnake) a pokusam sa o sveter. Mojim prekliatim ale je, ze neviem pocitat ocka tak aby to nejak vyzeralo. cize sice upletiem napr. predny diel, ale zadny uz sa mi nepodari spravit tak aby k prednemu pasoval ani ked si vsetky vlasy vytrham. Rukav sice mam dost dlhy, ale nikdy nie tak siroky aby mi vysiel presne na otvor.
O pletenie vystrihu sa ani nepokusam, pletiem to rovno a pocitam s rolakom

Damy prosim poradte mi ze ako na to
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

ajuschka Pozri príspevok
Mile damy, aby ste tu neboli same (ako si vy hovorite) babky tak sa pridam s prosbou o pomoc aj ja. Som intenzivny 26-rocny strikovac nepodarkovnik . zatial jedine co sa mi podarilo podla predstavy a nositelne su ciapky a ponozky (ale nikdy nemam 2 rovnake) a pokusam sa o sveter. Mojim prekliatim ale je, ze neviem pocitat ocka tak aby to nejak vyzeralo. cize sice upletiem napr. predny diel, ale zadny uz sa mi nepodari spravit tak aby k prednemu pasoval ani ked si vsetky vlasy vytrham. Rukav sice mam dost dlhy, ale nikdy nie tak siroky aby mi vysiel presne na otvor.

ulpne jednoduché...ale najlepšie ked máš rozpis.....ak ideš robiť výrez na krk....doštrikuješ do stredu a ukončuješ očká....jednu stranu dokončíš a potom urobíš druhú...
avalik avalik

avalik je offline (nepripojený) avalik

Antea Antea

1Dara Pozri príspevok
To vyzerá dobre, použijem
Antea Antea

ajuschka Pozri príspevok
Však normálne si prerátaj očká na ihlici a keď chceš mať presný počet riadkov tak si zapisuj, ktorý riadok si urobila a podľa toho rob ďalšie diely. Ja tak robím pri zložitej vzorke.
ajuschka ajuschka

no asi budem musiet lebo inak sa z toho asi nevysomarim...
len ja aby som trafila tak napr. aj sveter robim na okruhlej ihlici, tak som si ista ze aspon po rukavy to mam rovnake
avalik avalik

avalik je offline (nepripojený) avalik

ajuschka, ja si zvyknem oznacovat aj kuskami vlny inej farby napr. kazdu 10. radu

uberanie si rozkreslujem na stvorcekovy papier ... a hotove si odfajkujem
kukučka kukučka

kukučka je offline (nepripojený) kukučka

dostať aj značkovače, alebo si vyrob sama
http://x-blues.blogspot.sk/2010/05/k...nackovace.html
Aljona Aljona

Aljona je offline (nepripojený) Aljona

Perfektny napad!
Inak ja sa pri pleteni inspirujem aj na ruskych strankach, aspon si zopakujem azbuku
Antea Antea

Aljona Pozri príspevok
Perfektny napad!
Inak ja sa pri pleteni inspirujem aj na ruskych strankach, aspon si zopakujem azbuku
Však pridaj nejaké linky, tu nás je viacej zo znalosťou azbuky, aj slovníky ešte máme, a keď ani to nepomôže tak PC preloží.
PETRPAN1 PETRPAN1

PETRPAN1 je offline (nepripojený) PETRPAN1

Hľadám niekoho, kto mi ručne upletie jednoduchý bez vzorky pulóver z mohérovej vlny (vlnu mám), pekný, hlavne pekne vypracovaný, aby som ho mohla vyzliecť aj na verejnosti.

(jeden už mám taký, že keď bol ako polotovar, radosť pozrieť, a po zošití, hotová pohroma, samá nitka, uzol a hrbol, ťahá ho na všetky strany, nedá sa nosiť, potrebujem nový.)
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať