vikitino no nazaciatok by som asi chcela len hladko a obratene:d a to len nieco jednoduche len neviem ako mam uberat ocka ked sa dostanem k rukavom ten vrch akosi..... pustam sa do niecoho co mi asi nejde ale bavi ma to a som len amater ale tie dni doma na rizikovke su strasne dlhe
Očká uberieš, pri modelovaní rukáva - pazuchy tak, že upletieš 2 spolu. Podľa hrúbky vlny napríklad 2 x 2 spolu, o riadok vyššie 1x 2 spolu, z každej strany. Výstrih a uzavretie pliec - tam očká postupne zatváraš.
Prilož si k nejakému svetríku pleteninu, a odpočítaj, koľko potrebuješ na výstrih, koľko na plecia. Na zadnom dieli, napríklad, potrebuješ uzatvoriť 25 očiek plece, 20výstrih, 25 druhé plece. 25+20+25 = 70. Uzatvoríš 8 očiek, prídeš po 35 očko, otočíš si pletenie, uzatvoríš 5 očiek, vrátiš sa k tým uzatvoreným, uzatvoríš(25-8)znovu 8 očiek, prídeš k tej výstrihovej časti, otočíš sa, (10-5)uzavrieš 3 očká.Pokračuješ, kým máš očká.
Jasné, že počet očiek máš podľa pleteniny, uzatváraš cca na 2 - 3 x. Potom sa vrátiš k tej nedopletenej časti, pokračuješ od stredu uzatvorením očiek výstrihu. Dopletieš do konca, uzatváraš pazuchu.
Rukávik - očká uzatváraš postupne po 1 - 2, ako sa Ti ukazuje k pazuche na už upletenej časti. Alebo môžeš pliesť rovno pazuchu aj rukávik, a vymodelovať len výstrih a plecia.
Ďalšie pokračovanie, ak sa nikto iný nepridá, bude v pondelok.