Zavrieť

Porady

Staré zlaté časy...

sprievodca CR Rakúsko,
K otvoreniu tejto témy ma inšpirovala táto veta:
Rýchlu trasenú tortu mám vyskúšanú a je BETÁLNA
slovíčko betálna som naposledy použila prednedávnom pred dcérkou, /21/
ale musela som jej vysvetľovať čo to slovo znamená - nikdy ho nepočula.
Pamätáte si ešte na svoje detstvo a mladé roky, vy /my/ skôr narodení, keď sme s mastným chlebom s cibuľou alebo niektorí aj hrubo posypaným cukrom vzali bicykel, ktorému sme hovorili rakva, odviezli sme sa na ňom aj traja, celý deň nás nebolo, vonku sme šantili do tmy, samozrejme sme po príchode domov dostali preventívnu bitku /najčastejšie remeňom za to, že sme o sebe nedali počas celého dňa vedieť....
Usporiadat
JAJA11 JAJA11

JAJA11 je offline (nepripojený) JAJA11

MarcelkaT Pozri príspevok
A máš aj tie čo boli kolkované - myslím že 500 korunáčka? Máš vo svojej zbierke aj tuzexové poukážky? Inak veľmi pekné hoby.Klobúk dole. Keď sa nejako preložila tá modrá 20, tak tam niekde bol Palach , alebo sa mylím?
Ja som minule upratovala a našla som okolkovanú 10-korunu a 20-korunu. A aj tuzexové poukážky - 1 a 0,5 bonu. Hneď som si zaspomínala, ako sme ich zháňali, aby sme si mohli kúpiť rifle v Tuzexe. A akú radu som vystála, kým som sa k nim dostala.
MarcelkaT MarcelkaT

MarcelkaT je offline (nepripojený) MarcelkaT

Ja som si tiež dlho dopisovala s Ľudkou zo Sevastopoľa. Písali sme aj keď bola vydatá a mala syna a veľmi mladá ovdovela. Aj potom sme ešte si písali, ja som jej odpísala posledná tak asi pred 15 rokmi, ale odpoveď už neprišla. Tiež by som rada vedela čo je s ňou.
MarcelkaT MarcelkaT

Áno Katka, zbierala som papierové servítky, aj obaly z čoklády, zápalkové krabičky.
duves duves

duves je offline (nepripojený) duves

Niekto
Ja som si tiež dlho dopisovala s Ľudkou zo Sevastopoľa.
Veru, pisali sme tiež. Ja s jednym chlapcom, on mi poslal znamky sovietskych kozmonautov a ja jemu žuvačky. Potom ich pýtal znovu, ja známky nie.
erzet erzet

erzet je offline (nepripojený) erzet

Dôchodca
olybaba Pozri príspevok
pozdravujem,
aj ja vam pripomeniem tuzex

- z tuzexu som mala v roku 1970 prve pancuskove nohavice, ktore boli podobne dnesnym
- vysli moju tetu po prepocte na cca 200 korun
- ked sa mi roztrhli na dalsi den, bolo to placu

To bola sranda, asi som vypadal nejak inak, ale mne, nikdy, nikto pred Tuzexom bony neponúkal a potreboval som.
erzet erzet

Dôchodca
ale na predkladanie tej starej dvadsaťkorunačky si nik nespomenie.
hanelie hanelie

hanelie je offline (nepripojený) hanelie

sprievodca CR Rakúsko,
nie a nie si spomenúť ako sa volala tá moja "sovietska" kamarátka , ale nápad to bol vynikajúci - precvičovali sme sa v cudzom jazyku
Gabi03 Gabi03

Gabi03 je offline (nepripojený) Gabi03

erzet Pozri príspevok
Ja si pamätám vojensko - zelenú dvadsaťkorunáčku, kde bola nejaká tvár a v jej polovici sa prekladala a tuším sa to obrátilo hore nohami. Ale už si nespomeniem, čo som tam mala vidieť.
olybaba olybaba

olybaba je offline (nepripojený) olybaba

Gabi03 Pozri príspevok
Ja si pamätám vojensko - zelenú dvadsaťkorunáčku, kde bola nejaká tvár a v jej polovici sa prekladala a tuším sa to obrátilo hore nohami. Ale už si nespomeniem, čo som tam mala vidieť.
nemalo to byt nieco okolo upaleneho palacha ?
MarcelkaT MarcelkaT

olybaba Pozri príspevok
nemalo to byt nieco okolo upaleneho palacha ?
Ja som sa už pýtala, či niekto nevie o tej 20 korunáčke, a mne sa tiež zdá že to malo byť niečo okolo Palacha.
Anežob Anežob

Anežob je offline (nepripojený) Anežob

Ja som sa už pýtala, či niekto nevie o tej 20 korunáčke, a mne sa tiež zdá že to malo byť niečo okolo Palacha.
Ak si dobre pamätám Palach bol hlavnou ilustráciou bankovky a po preložení a otočení tam bol obraz ženskej hlavy s dlhými vlasmi. Nie som si úplne istá. Ak si niekto spomenie ako to presne bolo,nech upresní.
babi2 babi2

babi2 je offline (nepripojený) babi2

Hlavnou ilustráciou bol Žižka a keď sa preložila na polovicu jeho tvár a otočila naopak, tak na jednej polke bol Palach a na druhej študentka Danka, myslím že sa tak volala, ktorú zastrelili na schodoch
UK v Bratislave v r. 1968
erzet erzet

Dôchodca
Neviem či myslíme tú istú osobu, ale vravelo sa, že je tak Kubišová za čiernym závojom
duves duves

duves je offline (nepripojený) duves

Niekto
erzet Pozri príspevok
Myslim, že to su iba famy. Kubišová či Pillarova? Tušim vsetky ceske intepretky 70-ych rokov.
trisestri trisestri

trisestri je offline (nepripojený) trisestri

a dostavali sme v škole a družine ohnuty cez lavicu,pravitkom alebo ukazovatkom a vraj už od roku 1958 boli telesne tresty zakazane na školach/neviem či aj decakoch a polepšovnach/a prvomajove pivo a parky a natrieskane autobusy za robotnicke cestovne listky,pripadne žiacke ktore stali asi tolko tyždenne čo normalne by stalo cestovne za 1 den,tuzexové bony a digitalky,vietnamske a pionierské šatky a spartakiady a nasledný populačný boom po strahove,vojenský buzerplac,šikanu a pätročnice,zväzakov a pute ako aj Východnu,folkorno sexualný festival,Bratislavsku lýru a nedostatok vložiek a toaletného papiera,ako aj poukazy do Bulharska
betka631 betka631

betka631 je offline (nepripojený) betka631

Ak nosíš nebo v sebe, nájdeš ho všade.♥ ...viac
.
10kcs.jpg  
20kcs.jpg  
100kcs.jpg  
500kcs.jpg  
10kkcs.jpg  

bony.jpg  
1/1
betka631 betka631