Zavrieť

Porady

Staré zlaté časy...

sprievodca CR Rakúsko,
K otvoreniu tejto témy ma inšpirovala táto veta:
Rýchlu trasenú tortu mám vyskúšanú a je BETÁLNA
slovíčko betálna som naposledy použila prednedávnom pred dcérkou, /21/
ale musela som jej vysvetľovať čo to slovo znamená - nikdy ho nepočula.
Pamätáte si ešte na svoje detstvo a mladé roky, vy /my/ skôr narodení, keď sme s mastným chlebom s cibuľou alebo niektorí aj hrubo posypaným cukrom vzali bicykel, ktorému sme hovorili rakva, odviezli sme sa na ňom aj traja, celý deň nás nebolo, vonku sme šantili do tmy, samozrejme sme po príchode domov dostali preventívnu bitku /najčastejšie remeňom za to, že sme o sebe nedali počas celého dňa vedieť....
Usporiadat
sojciakova sojciakova

sojciakova je offline (nepripojený) sojciakova

... alebo, nosiť v kufri či v kabelke takéto razítka ...

... samozrejme aj s poduškou na namáčanie

V kufri ani kabelke ich nenosím, ale veru v práci ich používam denne. Tajne túžim po samonamáčacej pečiatke, ale Ježiško moje žiadosti vytrvalo ignoruje. Vraj verejná správa musí byť vždy so štátnou na chvoste rozvoja, inak by bolo ľuďom príliš dobre a už by po ničom netúžili a nemali by na čo nadávať. A tak si ďalej pečiatkujem svojou starou pečiatkou a aj tohto roku pošlem Ježiškovi list. Je ale možné, že pri toľkých žiadostiach, ktoré mu chodia je zavalený administratívou a môj list opäť nestihne vybaviť. Čo už taký je život.
kukurička kukurička

kukurička je offline (nepripojený) kukurička

...no toto
pracovní_rád_z_roku_1870.jpg  
Gabi03 Gabi03

Gabi03 je offline (nepripojený) Gabi03

kukurička Pozri príspevok
...no toto
Ako som to tak čítala, myslela som si: "Chvala bohu, sme v 21. storočí." .... až pokiaľ som sa nedostala k bodu 14. Tak tam som zapochybovala...
kukurička kukurička

Gabi03 Pozri príspevok
Ako som to tak čítala, myslela som si: "Chvala bohu, sme v 21. storočí." .... až pokiaľ som sa nedostala k bodu 14. Tak tam som zapochybovala...
...tak to máš pravdu...
mareko mareko

mareko je offline (nepripojený) mareko

A čo tento?
foto 051.jpg  
Beella Beella

Beella je offline (nepripojený) Beella

Ospravedlnujem sa, ked to tu uz je, prikladam peknu prezentaciu.

No neni to pravda ?
Naposledy upravil Beella : 25.11.08 at 11:24
Iši Iši

Iši je offline (nepripojený) Iši

aj dôchodca
V takomto kočíku sme vozili syna a v ďalšom (tom červenom), ale v modrej farbe zasa dcéru. Farba nevadila, ale čo robiť, keď mali práve len modrý kočík, aj preň sme museli ísť do neďalekej dediny. Za nejaký čas sme zistili, že v ružovom naši známi vozili zasa syna.
Ingrid Ondruskova Ingrid Ondruskova

Ingrid Ondruskova je offline (nepripojený) Ingrid Ondruskova

snáď milá osôbka
Dnes som objavila super portál www.mix.sk a sú tam úžasné staré fotografie Bratislavy a všeličo iné
Naposledy upravil Ingrid Ondruskova : 29.10.08 at 14:53
kukurička kukurička

Pamätáte si na detský kaleidoskop. Boli v ňom zrkadlá a sklíčka a obrazce v ňom vyzerali napr. aj takto...

Ja som si ho rozoberala a pridávala som si do neho svoje sklíčka alebo aj iné drobnosti, aby obrázky boli zaujimavejšie...
Rozalka Rozalka

Rozalka je offline (nepripojený) Rozalka

Spoluvlastníčka "Prvého nitrianskeho medveďária" ...viac
Asi ťa prekvapím, my takýto kaleidoskop doma máme, občas doňho mrknem, no marí sa mi, že ti vtedajšie boli krajšie ...
Kazu Kazu

Kazu je offline (nepripojený) Kazu

Beella Pozri príspevok

No neni to pravda ?
Tak presne takto rozpráva moja vnučka, len to čo ona predvádza má byť slovenčina
asta111 asta111

asta111 je offline (nepripojený) asta111

Inak neuveríte, ale čo je hore na fotografii ten starý prútený kočík so strechou (škoda že nemám forografiu), je super vec. Mne keď sa mal narodiť syn sme ten kočík vzali z povala, bol ešte po mojej mame. Vtedy veľký hit. Kompletne sme ho vnútri očalúnili bielou koženkou, natreli sme kolieska, dookola sme našili modrý volán s bielou krajkou. Zložili sme strechu a namiesto nej sme dali baldachýn s tou istou látkou a krajkou, skrátka niečo úžasné. Mala som ho v spálni namiesto postieľky. Všetci ho obdivovali, pretože to bola fantázia.
kukurička kukurička

Rozalka Pozri príspevok
Asi ťa prekvapím, my takýto kaleidoskop doma máme, občas doňho mrknem, no marí sa mi, že ti vtedajšie boli krajšie ...
Asi sa aj ja po ňom poobzerám, aby som si pripomenula tie "Staré zlaté časy..."
branislavp branislavp

branislavp je offline (nepripojený) branislavp

Beella Pozri príspevok

No neni to pravda ?
Ahoj Bella, prosím poraď, postupy, čo mám urobiť, aby som mohla ďalej poslať súbor, robí mi to problémy. Ďakujem.
Beella Beella

branislavp Pozri príspevok
Ahoj Bella, prosím poraď, postupy, čo mám urobiť, aby som mohla ďalej poslať súbor, robí mi to problémy. Ďakujem.
Ja keď klikám na súbory z porady, najprv sa ma opýta - súbor otvoriť alebo uložiť. Najlepšie by bolo uložiť to u seba na PC a potom si s tým môžeš robiť čo chceš. Inak poradiť neviem
Beella Beella

Kazu Pozri príspevok
Tak presne takto rozpráva moja vnučka, len to čo ona predvádza má byť slovenčina
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

[quote=Zita5;547173]Ach kde sú tie časy , keď sme za napr.2 koruny kúpili 1 liter mlieka , za 0,30 1 ks rožok a paradajky za 3 koruny a papriku za 4-5-6 korún kg [/quote

to je fakt,dnes uz by sme tazko nejake detska videli liezt na susedovu ceresnu-ja sa uz pamätam len na zbytky tejto ery ale ved vsetci bojovali za demokraciu-co aj povazujem za dobre-a teraz sme vsetci nespokojni.
take zlate casy sa uz nevratia.so smenou rezimu treba ratat aj s uplne inym zivotnym stylom.
ale bolo to pekne,moje deti uz take cosi asi uz nezaziju.
chodievali sme na pole s babickou past husi-mavala ich aj 30ks a brala so sebou len 2-3 krajce sucheho chleba-pre nas nebolo nic lepsieho v tej chvili na pasi.
alebo sme chodievali na maliny i sipky-a babicka robila lekvar-vyborny.
s maminou sme chodili do kina na vinetua-arasidy v cukre boli nevyhnutnostou alebo turecky med v zmrzlinovom kornutku.ja som to volala "tepla zmrzlina/.co uz,je to tam.
kazda zmena cosi stoji...
osky osky

Zita5 Pozri príspevok
Hej a stačil nám čierno biely TV .... a rozhlas po drôte ...

este dodnes pouzivam taky maly televizor-prenosny ,ciernobiely s vysuvacou antenou-z tych cias.
ked chcem vidiet cosi z domova,sadnem k tomu a vobec mi nevadi ze je bez farieb a naviac chytam len markizu a stv2-ale TV ide ako hodinky.
/vydala som sa totiz do rakuska a ked tento stale ide,vobec neplanujem zaobstaravat pre seba novy...casom aj tak zavedieme satelit aj so slovenskymi programami/
pre mna je to nostalgia a zaroven spomienky na moje najutlejsie detstvo,tento telkacik.
osky osky

VladoaKatka Pozri príspevok
Zamestnancom JRD za účasť na prvomájovom sprievode platili 50,- Kčs.Občas som šla s otcom a kúpil mi turecký med ale keď už mama mala vyliahnuté húsatká, tak som radšej chodila s babkou ich pásť k jazierku.

Vtedy bolo času na všetko, na debaty so susedkami, v nedelu si sadli babky na ulicu a obzerali dievčence keď išli na prechádzku do dediny. Tuším ten čas sa vtedy posúval pomalšie.

veru,aj ja sa casto s mojim muzom domnievam,ze dnes,hoci hodiny biju rovnako a prejdu rovnako 24 hodin,dnes sa cas posuva rychlejsie.je to nevysvetlitelne ale som presvedcena ze to tak je.
dnes mame auta,rychle dopravne prostriedky,vela strojov co spravia pracu za nas....napriek tomu mame zhon a nestihame.prv bolo casu na vsetko- ludia sa narobili a este sa stihli i nudit,tak dlho trvalo kym zapadlo slnko.
dnes sa takmer strieda den s nocou-ako je to pisane v biblii.ani sa nestihnem rano poriadne prebrat a uz sa chystam na nocny spanok...
zeby ozaj na tom nieco bolo...
osky osky

hanelie Pozri príspevok
zaujímavé pps - ale treba dodať, že "MY" sme rodičia tých dnešných detí - kam sa podela všetká tá naša hravosť?????????
ja este deti nemam,ale verim ze je to preto,lebo dnesni rodicia sa uz s detmi nehraju-so mnou sa nasi cely cas hravali pexeso alebo sme si stavali domceky pre babiky;s tatinom som chodievala do lesa alebo na ihrisko-trenoval chalanov futbal
dnes na taketo nieco rodicia nemaju proste cas,su radi ze si vydychnu po tazkom dni v praci-deti nepoznaju vela prirodzenych veci-su ovplyvnene TV...
je to vsetko dosledok stresu a nedostatku casu.
rodicia nemaju na deti dost casu a ked si zvyky komunikovat a hrat sa nevytvorime uz s celkom malymi detmi,6 a viac-rocnym detom nasa spolocnost uz pride skor trapna.
vsetko sa ma zacat uz v "babätkovskom"veku-ale na to nemame cas...taka je doba
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať