Zavrieť

Porady

Staré zlaté časy...

sprievodca CR Rakúsko,
K otvoreniu tejto témy ma inšpirovala táto veta:
Rýchlu trasenú tortu mám vyskúšanú a je BETÁLNA
slovíčko betálna som naposledy použila prednedávnom pred dcérkou, /21/
ale musela som jej vysvetľovať čo to slovo znamená - nikdy ho nepočula.
Pamätáte si ešte na svoje detstvo a mladé roky, vy /my/ skôr narodení, keď sme s mastným chlebom s cibuľou alebo niektorí aj hrubo posypaným cukrom vzali bicykel, ktorému sme hovorili rakva, odviezli sme sa na ňom aj traja, celý deň nás nebolo, vonku sme šantili do tmy, samozrejme sme po príchode domov dostali preventívnu bitku /najčastejšie remeňom za to, že sme o sebe nedali počas celého dňa vedieť....
Usporiadat
Ežor Ežor

Ežor je offline (nepripojený) Ežor

Prosím Vás, vie si niekto spomenúť na seriál, ktorý vysielala televízia pre deti? Odohrával sa v Bojniciach na zámku a v ZOO.
Hrala tam opica Dodo, papagáj. Bol tam herec, ktorý koktal. Hrali tam Milan Kňažko /hral muža, ktorý sa vydával za chorého na vozíčku/ a Zuzana Kocúrikova. Chlapec, ktorého prezývali Sova. Nosil okuliare a bol u dedka na prázdninách. Deti v tom seriály po niečom pátrali.
Beella Beella

Beella je offline (nepripojený) Beella

Ežor Pozri príspevok
Prosím Vás, vie si niekto spomenúť na seriál, ktorý vysielala televízia pre deti? Odohrával sa v Bojniciach na zámku a v ZOO.
Hrala tam opica Dodo, papagáj. Bol tam herec, ktorý koktal. Hrali tam Milan Kňažko /hral muža, ktorý sa vydával za chorého na vozíčku/ a Zuzana Kocúrikova. Chlapec, ktorého prezývali Sova. Nosil okuliare a bol u dedka na prázdninách. Deti v tom seriály po niečom pátrali.

Je to seriál z ´86 a volal sa Safari
kukurička kukurička

kukurička je offline (nepripojený) kukurička

Beella Pozri príspevok
Je to seriál z ´86 a volal sa Safari
Mne sa zdá, že sa to volalo "Safari za kuchyňou"
Beella Beella

Beella je offline (nepripojený) Beella

kukurička Pozri príspevok
Mne sa zdá, že sa to volalo "Safari za kuchyňou"

Mám pocit, že "Safari za kuchyňou" je novší film, nie je z Bojníc a hrajú tam Lasica a Satinský.... Alebo je to presne naopak ako tvrdím
Len si pamätám, ako sme vykrikovali : "Safari, levy a dupot kopýt..."
mareko mareko

mareko je offline (nepripojený) mareko

"Safari za kuchyňou" (TV seriál)

Rodinný
Československo, 1991

Režie: Radim Cvrček
Hrají: Zdena Studenková, Lubomír Kostelka, Milan Lasica, Július Satinský, Michal Michna

Safari

Seriál pre deti a rodinu odohrávajúci sa v Bojniciach.
Československo 1986

Jednotka

Réžia: Radim Cvrček
Hrajú: Katka Šulajová, Eman Hason, Martin Zatovič, Daniela Magálová, Lubomír Kostelka, František Dibarbora, Milan Kňažko, Zuzana Kocúriková, Peter Debnár a ďalší.
kukurička kukurička

kukurička je offline (nepripojený) kukurička

Mareko, ďakujeme. Tak predsa boli dva podobné serialy so zvieratkami. Viem, že aj moje deti to veľmi radi pozerali, no dcéra si vedela spomenúť iba ak na pesničku z filmu a že by si ho veru rada pozrela znovu.
mareko mareko

mareko je offline (nepripojený) mareko

Kukurička, nie je za čo. Som rada, že som pomohla. Ak to pomôže, tak ešte toto:
Safari za kuchyňou.
Hraný 11-dielny seriál o rodine, ktorá zachraňuje zvieratá, až si napokon zriadi súkromnú ZOO. Príbeh dvoch súrodencov, ktorý sa odohráva na malej dedine v blízkosti veľkomesta poteší všetkých milovníkov zvierat. Všetko sa začne nevinne. Do novopostaveného domu
a peknej záhrady s bazénom miestneho veterinára začnú pribúdať stratené, nechcené a hlavne exotické zvieratá. Pôvabná, moderná mamička, ktorá si predstavuje pokojný rodinný
život čoskoro zisťuje, že jej dve podarené ratolesti a zhovievavý manžel jej nedajú ani na chvíľu vydýchnuť. A tak sa spoločne musia naučiť starať nielen o vlastnú rodinu
, ale aj o
figliarsku opicu, majestátneho leva, korytnačky, papagáje, chameleóna, rybičky a mnoho ďalších zvieratiek. Ich život tak dostáva príchuť dobrodružného šafári, ktoré sa však neodohráva na širokých afrických savanách, ale vo dvoroch a dvorčekoch, útulných dedinských domoch, prípadne na malom dedinskom námestí, v pohostinstve alebo v obchode
s potravinami. Všade tam totiž milé zvieratká zavítajú a spôsobia množstvo problémov...

Safari téma: http://www.superforum.sk/serialy-f67...i-sk-t30981.sf
hanelie hanelie

hanelie je offline (nepripojený) hanelie

sprievodca CR Rakúsko,

Naposledy upravil hanelie : 23.12.08 at 14:12
Hrdzoska Hrdzoska

Hrdzoska je offline (nepripojený) Hrdzoska

Tak táto téma ma veľmi potešila. Tiež mám doma veľa pekných ( starých) vecí a mám z nich radosť. prikldám autíčko, ktoré mi v lete robí radosť a behám na ňom po meste.
FIAT 850 007.jpg  
Hrdzoska Hrdzoska

Nemáte niekto doma zabudneté autíčko- Moskvič s pedálmi
( plechový) ??? Môj muž po ňom už dlho túži a ja ho neviem nikde zohnať. Ak by sa u niekoho našiel rada odkúpim)))))))))))))))
Hrdzoska Hrdzoska

Ešte pripájam staré kuchynské hodiny
Hodiny.JPG  
banker banker

banker je offline (nepripojený) banker

Pripajam galeriu, ktora urcite mnohym pripomenie pokojne casy.
Inak v dalsej galerii som pozbieral nejake tie fotky, co som nasiel na ako doma, tak aj v porade, a nete.. a tak...
Prijemne pozeranie
http://tinyurl.com/7glkcs
FTS
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
osky Pozri príspevok
ja este deti nemam,ale verim ze je to preto,lebo dnesni rodicia sa uz s detmi nehraju-so mnou sa nasi cely cas hravali pexeso alebo sme si stavali domceky pre babiky;s tatinom som chodievala do lesa alebo na ihrisko-trenoval chalanov futbal
dnes na taketo nieco rodicia nemaju proste cas,su radi ze si vydychnu po tazkom dni v praci-deti nepoznaju vela prirodzenych veci-su ovplyvnene TV...
je to vsetko dosledok stresu a nedostatku casu.
rodicia nemaju na deti dost casu a ked si zvyky komunikovat a hrat sa nevytvorime uz s celkom malymi detmi,6 a viac-rocnym detom nasa spolocnost uz pride skor trapna.
vsetko sa ma zacat uz v "babätkovskom"veku-ale na to nemame cas...taka je doba
Povedal by som , že to nie je až také vtipné , ale skôr bohovo pravdivé
Toto som svojho času dostal mailom , bohovo pravdivé ! Aspoň podľa mňa

Gratuluji!
Nám všem , kterým je mezi 20. až 55 lety...
Podle dnešních pravidel a zákazů bychom my, děti narozené v 50., 60., 70., 80. letech, neměli vůbec šanci přežít...
Naše postýlky byly malované barvou, která obsahovala olovo.
Neměli jsme žádné pro děti bezpečné flaštičky na medicínu.
Žádné pojistky na dveře a okna, a když jsme jeli na kole/koloběžce, neměli jsme helmy.
Pili jsme obyčejnou vodu z hadice a ne z lahví.
Jedli jsme chleba a máslo, pili limonády s cukrem a nebyli jsme obézní, protože jsme pořád lítali někde venku.
Z jedné flašky nás obvykle pilo několik , ale všichni jsme to ve zdraví přežili...
Několik hodin jsme se mořili a stavěli káry ze starých nepotřebných věcí, jezdili jsme z kopce, jen abychom pak přišli na to, že jsme zapomněli na brzdu. Teprve po několika přistáních v pangejtu jsme ji demontovali.
Brzy ráno jsme si šli ven hrát a přišli jsme domů, teprve až se venku rozsvítily lampy .
Rodiče si užili pěkné nervy, ale mobily neexistovaly, takže nebylo kam volat...
Neměli jsme žádné Playstation, Nintendo eller X-box - vlastně ani televizní hry, žádných 99 televizních kanálů, žádný surround-sound, počítače, chatrooms a internet.
Měli jsme kamarády, byli jsme venku a vyhledali jsme si je!! Spadli jsme ze stromu, řízli se, zlomili si ruku či nohu, vyrazili si zuby, ale nikdo kvůli těm úrazům nebyl žalován.
Byly to úrazy a nikdo nenesl vinu - jen my!
Prali jsme se, měli jsme modřiny, ale naučili jsme se to překousnout. Našli jsme si hry s tenisákama, klackama a jedli jsme i trávu (hlavně šťovík).
I když nás druzí varovali, nikdy jsme si nevypíchli oko.
Posledních 50 let bylo explozí nových nápadů. My jsme měli volnost i odpovědnost - naučili jsme se chovat a poradit si...
Blahopřeji!!!

Tento príspevok som bol dal aj do inej témy , no skúste sa zamyslieť nad významom slov aj tu , v tejto nostalgii

Juraj
Marína Marína

Marína je offline (nepripojený) Marína

Hrdzoska Pozri príspevok
Tak táto téma ma veľmi potešila. Tiež mám doma veľa pekných ( starých) vecí a mám z nich radosť. prikldám autíčko, ktoré mi v lete robí radosť a behám na ňom po meste.
Urobila si mi radosť. Ešte u rodičov sme mali Fiat 600 a prvým autíčkom už s manželom - Fiat 850.
Hrdzoska Hrdzoska

Marína- mám ešte veľa vecí ktoré sem chcem šupnúť len mám pokazený PC a tento náhradný je nanič, ale v krátkom čase dodám materiál))))))
hanelie hanelie

hanelie je offline (nepripojený) hanelie

sprievodca CR Rakúsko,

je v aukcii
viac na : www.aukro.cz
duves duves

duves je offline (nepripojený) duves

Niekto
http://www.projekt-spad.cz/galerie3.html

treba kliknut na tie kazety
Gabhus Gabhus

Gabhus je offline (nepripojený) Gabhus

Banker, veď "Smelý zajko v Afrike" a podobné knižky (aj Zelinovej Štoplík) boli
v tých časoch samizdaty - Štoplík asi aj agent medzinárodného imperializmu.

Cíger - Hronský bol zakázaný už aj v päťdesiatych rokoch - my sme ho mali po našej sesternici a nesmeli sme nikde rozprávať, že nám čítajú Zajka a ešte aj tri prasiatka.... Ale ináč to boli dobré časy, najmä pre nás - deti. Nemali sme sa veľmi čoho báť, bolo nás na ulici veľa a bolo veselo. Rodičom asi ani veľmi nie, ale my sme vnímali združstevňovanie ako kovbojku, sused naháňal agitátorov vidlami.... No kde už dnešné deti čosi také uvidia? Keď sa odmyslí zlé, nám bolo dobre. Čo prilepil buchač je pravda, podľa dnešných kritérií by sme tu už fakt nemali byť.....
2009 2009

2009 je offline (nepripojený) 2009

Rok 1960
ABC.jpg  
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať