dumi67 1.No myslím si,že na takéto veci,ako je zatekanie strechy sa peniaze nájsť musia.A myslím,že zaručiť sa dá aj bytovým domom.Máme zateplené 2 steny a chceme pokračovať....
Ak máte zateplené 2 steny, tak ste asi mali peniaze vo fonde. či odkiaľ ste mali na to financie?
Ak teda máte peniaze na zateplenie, nemal by byť problém prefinancovať opravu strechy, pokiaľ nie ste zadĺžení až po uši.
Zaručiť domom sa síce dá, ale zase to nie je jednoduché, lebo to by museli majitelia bytov založiť svoje byty. Samotný dom sa založiť nedá, jedine byty.
dumi67 2.Na FO dávame skoro 10,-Sk/m2,ale splácame z toho aj úver.O navýšení sme diskutovali ale zatiaľ bez výsledku.
Neviem, na čo ste si brali úver, ale 10SK na tvorbu fondu aj splácanie úveru je žalostne mále. My ani úver nemáme a fond tvoríme vo výške 15 SK. Treba ľudí presvedčiť, že z takej výšky fondu to nezvládnete financovať.
Ak ste úver brali na zateplenie, tak je treba si postaviť otázku, či naozaj bolo nutné to zatepľovanie, alebo ste len podľahli modernému davovému ošiaľu nazývaného "zatepľovať za každú cenu". Ak ste si peniaze rozhádzali na zateplenie, ste zadĺžení a vo fonde nemáte nič, tak ťažko bude zháňať peniaze na strechu.
Navyše s čerpaním úveru musí súhlasiť 2/3-nová väčšina ľudí.
dumi67 3.Kým sa vyzbierame na novú strechu,tak už budem utopený.
4.A predseda zotrvať chce.Všetci sú s ním spokojní.Nič nerobí-nič nepokazí...
Chcel som vedieť,aké práva mám ja a aké povinnosti má spoločenstvo spojené s týmto problémom.Ďakujem
Zatekajúcu strechu treba jednoznačne opraviť, to je bez diskusie. To by si mali uvedomiť všetci ľudia žijúci v tom dome, nie len tí na najvyššom poschodí. Treba na nich apelovať, že je to aj ich majetok, ktorý sa neustálymi zátekmi ničí. Nech sa okamžite navýši tvorba fondu.
Právo máš požadovať opravu. Spoločenstvo by sa malo starať riadne o stav domu. Ak sa nestará, to už je iná otázka, neviem, ako by si sa dovolal opravy.
A s tým, že predseda nič nerobí, by som až tak nesúhlasil. Veď máte zateplené 2 steny. Nerobí nič len z tvojho pohľadu, keďže on musí rozhodnúť o prioritách a tie možno nie sú zhodné s tvojimi.