E15 Dobrý deň, prosím o radu ohľadom parametrov počítača.
Chcem kúpiť počítač synovi, nepotrebujem nejaké delo, chcem len, aby sa tam dalo niečo zahrať, robiť jednoduché účtovníctvo, prípadne pozrieť DVD.
Parametre sú nasledovné:
AMD SEMPRON 3000 soc 754/64;zákl. doska EPOX 8KDA7i KT 800; case ATX midi tower s 350w zdrojom; pamäť DDRAM 512MB/400; HDD 160GB/7200ot/8MB cache; FDD; DVD±RW LG H10 Dvojvrstvová 16x; zvuk 6-kanál; VGA RADEON 9600 AGP 256 DDR +TV Out; sieť 10/100;6xUSB 2.0, 1xPar, 1xSer.; OS Linux; Open Office;Softvér NERO 6 na napaľovanie; MS Windows XP Home;cena 14.000 Sk.
Sú to dobré parametre, alebo sa mám obrieť po niečom inom.
Ďakujem.
Parametre by aj boli postačujúce, ale platforma je podľa mňa už zastaralá. V takejto zostave už za rok-dava horko ťažko pôjde niečo upgradnúť.
Radšej by som kúpil dosku, ktorá má soket AM2 (754 je už na ústupe), rovnako aby mala pamäte DDR2 a grafický slot AGP je už pomaly archaizmom, teraz sa vyrábajú posledné grafické karty pre tento slot, teraz je už všetko na PCI Express.
Za rovnakú cenu je možné zostaviť komp s novšími parametrami (nehovorím, že výkonnejší), ktorý v blizkej budúcnosti bude možné rozširovať. Zrovna teraz navrhujem jednému kamarátovi taký obyčajnejší do 15 tisíc, keď deň počkáš, prilepím ti sem návrh zostavy.