S21
Vladi a keď ty taký expert na bábovku, neskúšala si ju piecť v silikonovej forme? Rozmýšľam nad kúpou, tak zbieram skúsenosti iných.
Gabi, ty ešte nepoznáš môj zážitok so silikónovou formou? ... ok, napíšem ti:
... svokra kúpila, že to videla niekde v reklame, že je to fajn, že sa to dobre skladuje, nič sa ti nepripečie atď ... V návode bolo povedané, že forma sa má pred prvým pečením poriadne vymastiť a na ďalšie pečenie sa už nemusí vymasťovať (
), stačí po nejakom intervale (už nepamätám ako často - aha, vlastne, ak používaš umývačku riadu, tak trošku častejšie). No, takže svokra ju prvýkrát otestovala a bábovka bola super ...
Ja som išla piecť asi o dva týždne neskôr a svokra svätosväte tvrdila, že ju netreba vymastiť, tak som ju nevymastila. Ona bola na dotyk trošku mastná, tak som si myslela, že to bude OK.
Tak som tam šupla cesto a piekla som ako normálne. Potom som hotovú bábovku vytiahla z rúry, asi 2 minúty bola vonku a tak ju svokra vyklopila ... hm, vyklopila, ale len polovičku, druhá polovička ostala vo forme ...
... takže ponaučenie: nikdy never svokre!
Ale nie! išlo o to, že ja som do cesta dávala aj orechy, a vraj to oni sa prilepili na formu ... ale ak v návode píšu, že netreba vymastiť, tak by mohli napísať, že v prípade použitia orechov formu natrieť treba
... takže formu som pekne-krásne vrátila svokre, nech si ju nechá! ... a naďalej pečiem vo forme, ktorú som zdedila (má asi 20 rokov)