Tuto temu sledujem odvtedy, co som tu, avsak nikdy som sa sem neodvazil prispiet. Najma kvoli tej hlupej ludskej vlastnosti, ututlavat taketo problemy, alebo ten vlastnosti - "co si ludia pomyslia".
Uzkostami, skleslymi naladami, depresiami trpim asi 3 roky. Mozno je to viac, avsak mam kratku pamat....Ako sa to zacalo, to si uz ozaj nepamatam. Myslim ze na zaciatku bola smrt matky, predtym velke problemy v rodine. Aj cez to som sa v urcitych chvilach dokazal preniest, nasiel som si velmi dobre platenu pracu, kde som nakoniec aj kvoli depresiam skoncil, nevladal som. Mam 24 rokov. To bol podla mna zaciatok. Neskor to uz bolo priam peklo......"vyhadzov" z domu, pamatam si, ako som bol niekolko dni na ubytovni, dokonca, ako som aj par dni stravil na ulici, nemal som skratka kam ist, a nemal som ani tych 10eur na jednu noc aby som sa niekde vyspal.......Stratil som priatelov, kamaratov este z detstva, kvoli tomuto. Toho casu som vsak mal priatelku, dvojrocny vztah (ktora sa na mna kvoli tymto naladam a problemom vykaslala cca 3-4mesiace dozadu). Teraz si uvedomujem, ze aj mi vtedy chcela pomoct, aj som pomoc prijal.....chcela, ale nemala ako, nemozem to mat za zle. Myslim, ze ju mam rad dodnes.
Vzdy si spomeniem na slova, ze vela ludi sa ma urcite horsie ako ja. Ano, je to tak. Avsak ak ste nieco taketo zazili, viete, ze tie slova su vam uplne, uplne k nicomu.....Takisto, slova hned v prvom prispevku, ako niekto dokaze povedat "najdi si nejake konicky", "to zvladnes", "nemysli na to", su absolutne k nicomu a este celu vec zhorsia.
Velakrat behom tohto obdobia som rozmyslal o konci zo zivotom, ale nenasiel som odvahu. Napadali ma myslienky, ze bude najlepsie, ak sa rozkrajam na organy a darujem ich....zaciatok bol taky, ze som sa zaregistroval do registra darcov kostnej drene. Dalej ma napadali myslienky, ze si kupim velky mrazak, a lahnem si don spat, zo ziadostou, ze vsetky zmrazene, dobre uchovane organy moju pouzit pre tych, ktori to potrebuju. Neviem, ako na take myslienky chodim, ci som chodil. Ale nakoniec tej odvahy na samovrazdu mam v sebe cim dalej, tym viacej. Momentalne, asi uz 4 mesiace trpim naladami ako - na minutu, 5 minut sa vo mne objavi nadej, chut zit, dokonca sa dokazem krcovito usmiat. Nepamatam si, kedy som sa uprimne usmial, uz ani neviem, ako to vyzera na mojej tvari...Nasledne po tej minute pride peklo.....myslianky, ako sa na mna vsetko tlaci, ako.....ako neviem co, na nieco myslim, avsak neiem popisat co. Z nicoho nic sa mi vtlacia do oci slzy, mne, vysokemu a velkemu chlapovi ako hora. Stane sa mi to kludne aj na verejnosti, v banke, vsade.... Ale samozrejme najviac ked som sam. Kvoli tymto problemom som skoncil aj zo studiom. Pochadzam z usporiadanej, riadnej rodiny, s dobrou vychovou, v tom problem nie je. Za pol roka som na pocudovanie nie ze zhodil, ale pribral asi 15 kil.
Ako si citam moj prispevok, nenapisal som ani jednu otazku. Asi som sa potreboval len "vykecat". Ako poznam moju depresiu, za par chvil mi pride trapne, ze o tomto hovorim. Neviem preco, ale tak snad par ludi pochopi ze "je to niekedy treba". Pred tyzdnom som sa objednal k sukromnemu psychologovi, idem tam zajtra. Drzte palce......