Zavrieť

Porady

Depresia

Pozdravujem vsetkych.

Prvykrat som sa dostal na tuto stranku, len tak som nou listoval a prisiel som na to, ze mnohi ludia nevedia, co je to depresia, resp. podcenuju jej nebezpecnost. Zauzivany termin "depka" mi pripomina vyraz zo slovnika pubertlanych dievcat a vobec nesuvisi s diagnozou F32.

Ja trpim na depresiu. Je to, prepacte vyraz, svinstvo. To nie je stav, kedy sa rano clovek zobudi a hned je po "depke". Zazivam ju uz dlho, cca 3 roky, momentalne vdaka jesennemu pocasiu sa to dost zhorsilo. Je to ako ked clovek pada do priepasti a uvazuje nad tym, ci chce dopadnut a zlomit si väzy, alebo ci sa chce zachytit o nejaky vytrcajuci konar. Na druhej strane, ak clovek chce bojovat, musi dopadnut az na to najhlbsie dno, aby sa mohol odrazit a ist hore. Niektori to vzdaju a hladaju ulavu vo svetle na konci tunela. Drzim sa nazoru, ze ak ju niekto nezazije (osobne alebo v rodine), nema ani potuchy, co to je. Často mam pocit, ze jedinu ulavu dosiahnem vtedy, ked do toho tunela vstupim a pojdem za tym svetlom (myslene prenesene: skoncim svoj zivot). Som ateista.

Zaujimal by ma nazor inych ludi, ktori nou trpia; ako s nou bojuju. Ja sa liecim antidepresivami v kombinacii s utlmujucimi liekmi. Terapie som vychal, pretoze mi nepomahali. Rady typu: "pracuj vela, zabudnes" alebo "neboj, zvladnes to" mi maximalne tak zdvihaju adrenalin.

Este by som snad dodal dovod, preco som ochorel. Asi som nebol silny a nezvladol rozchod po styroch rokoch. Nazor "pro jedno kviti slunce nesviti" poznam, ale nenavidim ho z duse. Tymto pozdravujem moju "drahu polovicku", JUDr. P.P., ktora ma podrazila v tom "najvhodnejsom case", pricom podanie pomocnej ruky tejto osobe nic nehovori.

Aky je vas nazor? Aku mate skusenost?
Naposledy upravil antonio29 : 08.11.07 at 21:48
Usporiadat
Téma je uzavretá.
Karla26 Karla26

Karla26 je offline (nepripojený) Karla26

Vierka, drzim ti palce nech ti to vydrzi, treba bojovat.. ja som v noci nemohla tiez spavat, bola som stale nervozna, uzkostliva, placliva s nechutou nieco robit, ale beriem lieky Trittico a dost sa toho za posledne dni zmenilo, dufam ze to bude postupovat len k lepsiemu, drzim ti plce, musim si aj ja zadovazit nejaku zahradku
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
Karla26 Pozri príspevok
Vierka, drzim ti palce nech ti to vydrzi, treba bojovat.. ja som v noci nemohla tiez spavat, bola som stale nervozna, uzkostliva, placliva s nechutou nieco robit, ale beriem lieky Trittico a dost sa toho za posledne dni zmenilo, dufam ze to bude postupovat len k lepsiemu, drzim ti plce, musim si aj ja zadovazit nejaku zahradku
...mám , nekúpiš ???

Lacno , dohodneme sa ...
Karla26 Karla26

zalezi kde a zakolko a aku velku
buchač buchač

Karla26 Pozri príspevok
Košice - lukratívna rekreačná oblasť ....4 áre ....dohoda istá
buchač buchač

VieraPopluharova Pozri príspevok
Ahojte,
vidim, ze nas je dost, ktorí prežívame toto civilizacne ochorenie, ja som sa k nemu dostala svojou vinou - neustrazila som si cas, kedy sa ma pracovat a kedy oddychovat, bol zo mna totalny workoholik
...no vidíš ???
...od roboty aj kone dochnú ...

, ktorý makal 16-18 hod. denne a nepotreboval vôbec spať, až som sa jedneho pekneho dna zosypala, ale idem k tym liekom : taktiez chodim k lekarovi, beriem alventu / je na baze zvysovania hladiny adrenalinu/ takze cez den som celkom schopná a v noci taktiez ako ostatní nemožem spavať, vyskušala som melatonin, skratka vsetky volne dostupne prostriedky navodzujuce spanie, teraz beriem zopitin / nahrada zopiklonu/, ale nasla som jeden dobry prostriedok kedy zarucene zaspim, je to fyzicka práca v záhrade, stacia mi tak dve - tri hodinky poobede a vecer sice s tabletkou, ale spim ako mimino az do rana.
Nuz to su moje skusenosti s depresiou, sme "kamaratky" uz 4 roky.
...a ako tak čítam , tak aj fugovať môžeš ...hm , to je ten lepší prípad ...poznám aj horšie , tie z domu nevychádzajú , ba z postele ...

Karla26 Pozri príspevok
buchač Pozri príspevok
...mám , nekúpiš ???

Lacno , dohodneme sa ...
Karla26 Pozri príspevok
buchač Pozri príspevok
Košice - lukratívna rekreačná oblasť ....4 áre ....dohoda istá

Dal som síce len odpoveď na otázku...
ale
VieraPopluharova.......nevhodné (1)
keď myslíš ...
...bez komentára ...
Idem si radšej šlahnúť , lebo ma šľak trafí ...

P.S.:
Toto je nevhodný príspevok , doslova urážajúci ...žiadam / neprosím ...http://www.porada.sk/blog.php?b=493 / udeliť náležité ohodnotenia ...
VieraPopluharova VieraPopluharova

VieraPopluharova je offline (nepripojený) VieraPopluharova

Pozri ja som to nemyslela zle, bola som v tom, ze si robis z ludi srandu a myslim , ze v tejto teme "depresia" ide o nieco ine ako o srandu, i ked tí co sme nou postihnutí naozaj si obcas zo seba vystrelime, ale v ramci vsetkej slusnosti, ale podla teraz Tvojho posledneho prispecku citujem: "idem si radsej slahnut" asi nejde o srandu v ramci normy, nie som ziadna svätica, ale taketo vyrazy sem myslim nepatria.Ak som mnou niekto nesuhlasi, moze to vyjadrit, ak ano tak isto, ja sa nebranim nazorom, kazdy si rada precitam a hlavne sa na ne neurazam a neodpisujem na ne pod svoju uroven.
buchač buchač

Pozri ja som to nemyslela zle, bola som v tom, ze si robis z ludi srandu a myslim , ze v tejto teme "depresia" ide o nieco ine ako o srandu, i ked tí co sme nou postihnutí naozaj si obcas zo seba vystrelime, ale v ramci vsetkej slusnosti, ale podla teraz Tvojho posledneho prispecku citujem: "idem si radsej slahnut" asi nejde o srandu v ramci normy, nie som ziadna svätica, ale taketo vyrazy sem myslim nepatria.Ak som mnou niekto nesuhlasi, moze to vyjadrit, ak ano tak isto, ja sa nebranim nazorom, kazdy si rada precitam a hlavne sa na ne neurazam a neodpisujem na ne pod svoju uroven.
Sranda v mojom prípade síce inak vyzerá , myslím , že sa to dá , dalo aj inde postrehnúť ...

Ale zo zdravia ????????
Kristepane , po tom všetkom , čo som prekonal ??????...NIKDY si zo zdravia prdel nerobím ...NIKDY !!!

Proste som mal blbý deň , reakcie boli neadekvátne , ale o urážaní nie je ani reči ....ale ...OSPRAVEDLŇUJEM SA .....

Šleha ???...veď to je normálny výraz na aplikovanie si dávky medikamentu do tela ...v mojom prípade inzulín ...
Karla26 Karla26

Ale no, uz sa na to vykaslime, ja viem ze islo o srandu a niekedy to trosku ozivi tuto diskusiu, kde ide iba o depresiu uzkosti nervozitu a paniku.. Inak chcem sa opytat ako sa mate vsetci a ci nahodou nema niekto skusenosti s liekom Sulpirid Belupo. Dakujem a prajem vsetkym vela zdravia, som tu pomenej lebo zas ma praca zoziera ale musim ju zmenit..

Prepac, som na tejto teme nova a nevidela som asi vsetky Tvoje prispevky,a nespravne som pochopila , ja som tiez za srandu a pravdepodobne tiez som nemala najstastnejsi den, nechcela som vyvolat burlivu diskusiu.Prepac
LukasAdame LukasAdame

LukasAdame je offline (nepripojený) LukasAdame

Depresiou, teda aspoň občasnou trpí dnes už asi každý.
Dlhodobá depresia je boj na dlhé lakte.Najlepšie urobíš ak vyhľadáš odbornú pomoc.Takisto nainternete sa veľa dočítaš, ale nieje to tak účinné ako pomoc lekára.

Depresiasadá potlačiť, nie úplne vyliečiť, ale pri správnych liekoch a liečbe-možno aj alternatívnej sa s ňou dá žiť.
Len si treba uvedomiť tú krásu okolo nás, nevidieť len problémy..

Drž sa
Nyyankees Nyyankees

Nyyankees je offline (nepripojený) Nyyankees

Pokusam sa vlastne zistit... ...viac
Neda sa s nou zit. To nieje uz potom snad zivot....
Tweety Tweety

Tweety je offline (nepripojený) Tweety

Nyyankees Pozri príspevok
Rýchlo s ňou utekaj k odborníkovi.

Nyyankees Pozri príspevok
Trosku si dovolim nesuhlasit, ze s depresiou sa neda zit,nuz da sa, ale treba trosku chciet, spolupracovat s odbornikom a samozrejme mat akolo seba ludi,ktorí ta podrzia, ja tak zijem uz 4 roky, zaciatky neboli lahke, krízy prichádzajú a odchádzajú tak ako zlé pocasie, raz je slnko, raz prsí.
Vsetkym, ktorí s nou zijeme prajem pekny vecer a vela sil zit s nou, bohuzial je nasou sucastou niekedy nastálo, niekedy prechodne.
Karla26 Karla26

Mas pravdu NyYankees, ja s nou neviem zit, uz som bola skoro ok, mala som nadej, zacala som brat lieky, sice spavam lepsie ale cez den, som stale nervozna, neschopna, v hlave tisicky myslienok, vsetko vsade zabudam, placem a mam nervy na cely svet. Nemam ani cas ist k lekarke, kedze koncim v starej robote a idem do novej. Mam pocit ze uz to jednoducho nezvladnem a nieco sa stane. Je mi fyzicky zle, trpne mi ruka, mam pocit ze odpadavam, mam take divne pocity v mozgu, take akoby krce, to mi ovplyvnuje motoriku, bojim sa ze to pojde uz len k horsiemu. Nemozem ist ani na PN ani na dovolenku, kedze prachy treba.. Je mi uz zle aj zo seba, vzdy si hovorim aky som slaboch a ze sa mam spamatat, ale nejde mi to.. Som nervozna a vybusna ze niekedy neviem ci to som naozaj ja alebo je to konanie v afekte.. Je to hrozne
danushka danushka

danushka je offline (nepripojený) danushka

Karla, to nie je pravda, že nemôžeš ísť na PN, pravda je to, že sa máš málo rada a nechceš ísť na PN.

Aj tak to dlho takto nevydržíš a na tú PN pôjdeš, ale už totálne rozsypaná a liečba potrvá dlhšie.
kaivorus kaivorus

kaivorus je offline (nepripojený) kaivorus

radšej so servítkou, ale pravdivo, ...ten, ktorý hľadá správnosť riešenia odstranovania zdr. problémov, na rôznych úrovniach bytia... ...viac
danushka, veľmi správne
lepšie je lamentova, oplakávať , ako tvoriť, tvoriť,tvoriť,.. to znamená rozmýšľať nad vecou, ktorú chceme riešiť, a nie upadať a plakať, žesa nič nedá...

Karla26 Pozri príspevok
Mas pravdu NyYankees, ja s nou neviem zit, uz som bola skoro ok, mala som nadej, zacala som brat lieky, sice spavam lepsie ale cez den, som stale nervozna, neschopna, v hlave tisicky myslienok, vsetko vsade zabudam, placem a mam nervy na cely svet. Nemam ani cas ist k lekarke, kedze koncim v starej robote a idem do novej. Mam pocit ze uz to jednoducho nezvladnem a nieco sa stane. Je mi fyzicky zle, trpne mi ruka, mam pocit ze odpadavam, mam take divne pocity v mozgu, take akoby krce, to mi ovplyvnuje motoriku, bojim sa ze to pojde uz len k horsiemu. Nemozem ist ani na PN ani na dovolenku, kedze prachy treba.. Je mi uz zle aj zo seba, vzdy si hovorim aky som slaboch a ze sa mam spamatat, ale nejde mi to.. Som nervozna a vybusna ze niekedy neviem ci to som naozaj ja alebo je to konanie v afekte.. Je to hrozne
Karla, nehnevaj sa na mna, danushka ma pravdu, ak okamzite zo sebou nic neurobis, bude na nic i nove zamestnanie i vsetko, skoncis na dlhodobej PN , ale to by nevadilo, ide o to, ze si sama sebe ublizujes a naozaj potom skoncis totalnym kolapsom, viem o com hovorim, tak som dopadla i ja, a ked prekrocis urcity bod a nebudes mat pri sebe niekoho, kto Ta dokope k lekarovi?, ja som mala stastie mala som pri sebe sestru a ked videla v akom som stave vyslovene ma tam odvliekla, a co sa tyka liekov treba ich brat, aj ked si akoze v poriadku aspon udrzujuce davky, toto nie je chripka, ze mi je lepsie tak skoncim s antibiotikami, toto je beh na dlhu trat, castokrat dozivotne, ale ak mas dobreho lekara da sa s tym plnohodnotne zit, dnes uz nie je hanba navstivit psychiatra a brat lieky, je to choroba ako kazda ina.Prosim Ta vo svojom vlastnom zaujem rob zo sebou nieco, aspon navstiv lekara.Drz sa.
Karla26 Karla26

Bola som u psychiatricky pred vyse dvoma tyzdnami, dala mi lieky cize lieky beriem, spanok mam lepsi, ale bohuzial nic ine sa nezmenilo, stavy co som uvieda vyssie mam kazdy den, vcera som prerevala skoro celu noc, uz som nevedela co aj frajer bol zufaly. Problem je v tom ze koncim v jednej praci, kde musim este pracovat do nedele a potom nastupujem do druhej roboty co som si nasla. Nemozem ani nemam kedy ist na kontrolu ku psychiatricke, nestiham vela veci a v tomto pripade na PN rozhodne nemozem ist, ked mam zacat v novej praci.. Citim ze potrebujem oddych, mozno aj nejake terapie, ale mam strasny strach zo vsetkeho.. a to som si myslela ako mi uz bude lepsie
danushka danushka

danushka je offline (nepripojený) danushka

Karla, nehnevaj sa na mna, danushka ma pravdu, ak okamzite zo sebou nic neurobis, bude na nic i nove zamestnanie i vsetko, skoncis na dlhodobej PN , ale to by nevadilo, ide o to, ze si sama sebe ublizujes a naozaj potom skoncis totalnym kolapsom, viem o com hovorim, tak som dopadla i ja, a ked prekrocis urcity bod a nebudes mat pri sebe niekoho, kto Ta dokope k lekarovi?, ja som mala stastie mala som pri sebe sestru a ked videla v akom som stave vyslovene ma tam odvliekla, a co sa tyka liekov treba ich brat, aj ked si akoze v poriadku aspon udrzujuce davky, toto nie je chripka, ze mi je lepsie tak skoncim s antibiotikami, toto je beh na dlhu trat, castokrat dozivotne, ale ak mas dobreho lekara da sa s tym plnohodnotne zit, dnes uz nie je hanba navstivit psychiatra a brat lieky, je to choroba ako kazda ina.Prosim Ta vo svojom vlastnom zaujem rob zo sebou nieco, aspon navstiv lekara.Drz sa.
Vierka, keby som mohla, tak to Tvoje zelené označím ako doteraz najlepšiu odpoveď, ktorá sa bude otvárať vždy na začiatku témy pre všetkých.
A pošepnem neveriacim,
táto choroba ma zožierala zvnútra, aj zvonka, zožierala mojich najbližších.
Trvalo mi istý čas, kým som sa povzniesla nad nechápavosť a obmedzenosť svojho okolia - ako sa bude tváriť, ak by sa náhodou dozvedelo o tom, že navštevujem ,,cvokára", to bol ten prvý najdôležitejší a najzásadnejší moment.
Trvalo dlho a ešte dlhšie, kým ten môj anjel - cvokár trafil na moju správnu strunu a dnes žijem plnohodnotný život.

No a ten červíček čo ma sem tam nahlodne a káže mi opýtať sa mojej lekárky, či by sme predsa lieky nevysadili, keď mi je tak dobre, že mám pocit, že ich beriem úplne zbytočne, ten červíček má okamžite zakrútené lekárkou krkom.
Vraj načo škrabkať to, čo nesvrbí, vraj dobre je práve preto, že tie lieky udržiavajú dobrý stav.
No tak ja do kostolíka nechodím, ale raz do mesiaca idem ku svojej cvokáročke spovedníčke, ona mi dá rozhrešenie a ešte sa aj dobre nasmejeme.

Karluška, ale toto je už plávanie po kľudnej hladine, aj na dne som sa topila tak ako teraz Ty, aj plávala búrlivým morom, ale vždy po búrke prichádza slniečko.
CHoď na PN, kašli na peniaze, kašli na pôžičky, tí čo Ťa majú radi Ti pomôžu. Život rieši často situácie sám a keby sme neviem ako plánovali, tak kombináciu riešenia nevymyslíme tak, ako život sám a tomu treba aj veriť.
alaya1 alaya1

alaya1 je offline (nepripojený) alaya1

Karla26 Pozri príspevok
Bola som u psychiatricky pred vyse dvoma tyzdnami, dala mi lieky cize lieky beriem, spanok mam lepsi, ale bohuzial nic ine sa nezmenilo, stavy co som uvieda vyssie mam kazdy den, vcera som prerevala skoro celu noc, uz som nevedela co aj frajer bol zufaly. Problem je v tom ze koncim v jednej praci, kde musim este pracovat do nedele a potom nastupujem do druhej roboty co som si nasla. Nemozem ani nemam kedy ist na kontrolu ku psychiatricke, nestiham vela veci a v tomto pripade na PN rozhodne nemozem ist, ked mam zacat v novej praci.. Citim ze potrebujem oddych, mozno aj nejake terapie, ale mam strasny strach zo vsetkeho.. a to som si myslela ako mi uz bude lepsie
Karla,Uzivanie liekov 2 tyzdne este nic neriesi. Lieky ucinkuju az po dlhsom uzivani, myslim, ze tebe by pomohla aj terapia u psychologa.Nie len liecba liekmi.A ta PN, ani nevies, kedy sa na nu dostanes a bude to ovela horsie a dlhsie. Mam rada ludi, ktori nemozu....koli....
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať