Karla26
jaaaj milujem takých bossov ako ty.. nevyjadrujem sa. A ty vies co o tom? Ťukať do klavesnice vie kazdy, aj od.ebavat druheho to vie kazdy aj mudrovat.. Skus si to zazit, nemat silne slova a poobzeraj sa okolo seba, lebo tento svet nie je o tebe a tvojich reciach!
Karla, buchač si to určite zažil, a ak si čítala dobre, tak aj prežil. Možno ti nevie tak ako iní poradiť, ako máš svoje psychické stavy zvládnuť, aj ho ako píše "svrbí ruka", ale asi by to bola pre neho veľká trauma. Možno mu tvoje problémy pripadajú pri jeho odžitom ako slabší odvar, ale nehnevaj sa ani na neho, ani na nás. My sme teraz zdravé, a vieme počúvať všetkých, ty riešiš seba, čo je pochopiteľné, správne a veľmi potrebné. O rok sa však na to pozrieš z iného uhľa pohľadu.
Ja cítim, že si stále veľmi depresívna, víri ti v hlave množsto myšlienok, plačeš, nespíš, ale stav sa ti určite zhoršil aj vplyvom vonkajších udalostí a stresov, ktoré prežívaš. Sťahovanie, zmena práce, veď to zamáva aj zdravým. Pri depresii je napríklad jedna rada pre blízkych depresívneho:
Nedovoľte mu, aby si v depresívnej fáze zobral dovolenku, robil dôležité životné rozhodnutia alebo menil zamestnanie. Snažte sa ho presvedčiť, aby nezostával sám, aby sa rozprával s ľuďmi.[/B] Takže teraz už vidíš, čo všetko si nemala a prežila si, vrátane črevnej chrípky a aj napriek depresii si vlastne všetko najťažšie perfektne zvládla.

Okrem toho začínaš aj ďalšiu liečbu. Nemala by si teda hneď na začiatku liečby meniť rozhodnutie lekára.
(Ja som dnes bola u psychiatricky, tak mi nasadila Citalec 10mg 2x denne a na vecer mam Trittico. Zda sa mi to vela, tak neviem ci nezacnem len s jednou tabletkou citalecu.) . Karla, nič neriskuj. Dávkovanie vždy určuje lekár, má na to svoje dôvody. To nie je liek na bolesť, on ti zabezpečuje hormón šťastia.
Karla, neustále píšeš, že si sama so sebou nespokojná, ale ver, že je to v tvojom stave normálne, aj to, že si ku všetkému negativistická. Prečítala som si tvoje príspevky aj odpovede na ne od začiatku, chápem ťa a viem, že to máš ťažké, máš právo sa tak cítiť, len skús riešiť svoju situáciu aj hľadaním odpovede "ako sa dá", lebo (ale možno sa mi to len zdá), často na nejakú radu odpovedáš spôsobom "
áno, ale..".
Pri depresiách, ktoré nie sú endogénne, je treba hľadať aj príčiny, ktoré ju spustili.
Pozri sa dozadu, čo bolo, ako bolo, prečo bolo, čo s tým môžem urobiť, ako to môžem prijať a zmieriť sa s tým. Lebo ty nie si vinná za svoj stav, to len tvoja duša sa v podvedomí nevie s niečím zmieriť.
Urobila si veľmi dobre, že sa liečiš a že si si opatrila zajačika. My, čo máme zvieratká, vieme, že prinášajú do nášho života radosť a čisté city. Ver nám, čo sme to prežili, je to ťažká a dlhá cesta, ktorú treba prejsť a predovšetkým na nej vydržať.
Preto aj ty ešte chvíľu vydrž, a ver, že lieky môžu niekomu zabrať aj po 4 týždňoch. Ja si myslím, že si na najlepšej ceste sa vrátiť do normálnych koľají, veľmi ti držím prsty.