Zavrieť

Porady

Depresia

Pozdravujem vsetkych.

Prvykrat som sa dostal na tuto stranku, len tak som nou listoval a prisiel som na to, ze mnohi ludia nevedia, co je to depresia, resp. podcenuju jej nebezpecnost. Zauzivany termin "depka" mi pripomina vyraz zo slovnika pubertlanych dievcat a vobec nesuvisi s diagnozou F32.

Ja trpim na depresiu. Je to, prepacte vyraz, svinstvo. To nie je stav, kedy sa rano clovek zobudi a hned je po "depke". Zazivam ju uz dlho, cca 3 roky, momentalne vdaka jesennemu pocasiu sa to dost zhorsilo. Je to ako ked clovek pada do priepasti a uvazuje nad tym, ci chce dopadnut a zlomit si väzy, alebo ci sa chce zachytit o nejaky vytrcajuci konar. Na druhej strane, ak clovek chce bojovat, musi dopadnut az na to najhlbsie dno, aby sa mohol odrazit a ist hore. Niektori to vzdaju a hladaju ulavu vo svetle na konci tunela. Drzim sa nazoru, ze ak ju niekto nezazije (osobne alebo v rodine), nema ani potuchy, co to je. Často mam pocit, ze jedinu ulavu dosiahnem vtedy, ked do toho tunela vstupim a pojdem za tym svetlom (myslene prenesene: skoncim svoj zivot). Som ateista.

Zaujimal by ma nazor inych ludi, ktori nou trpia; ako s nou bojuju. Ja sa liecim antidepresivami v kombinacii s utlmujucimi liekmi. Terapie som vychal, pretoze mi nepomahali. Rady typu: "pracuj vela, zabudnes" alebo "neboj, zvladnes to" mi maximalne tak zdvihaju adrenalin.

Este by som snad dodal dovod, preco som ochorel. Asi som nebol silny a nezvladol rozchod po styroch rokoch. Nazor "pro jedno kviti slunce nesviti" poznam, ale nenavidim ho z duse. Tymto pozdravujem moju "drahu polovicku", JUDr. P.P., ktora ma podrazila v tom "najvhodnejsom case", pricom podanie pomocnej ruky tejto osobe nic nehovori.

Aky je vas nazor? Aku mate skusenost?
Naposledy upravil antonio29 : 08.11.07 at 21:48
Usporiadat
Téma je uzavretá.
VieraPopluharova VieraPopluharova

VieraPopluharova je offline (nepripojený) VieraPopluharova

kaivorus Pozri príspevok
Pani Popluhárová,

depresie sú tiž jedny z príčin vzniku rakovinových ochorení
Nuz, lenze u mna sa prejavili az po 4-och rokoch od zakladneho onko ochorenia, netvrdim, ze to nie je pravda, ale aj buchac asi nema len jedno, ale viac,pretoze ak clovek bojuje s viacerymi ochoreniami tak musi byt dost silny, aby zvladol este aj depku, pretoze ak Vas netrapi jedno, tak Vas trapi druhe, a ked ani jedno z tych dvoch tak sa prihlasi depka a kolotoc ako vysity.
Kvaka Kvaka

Kvaka je offline (nepripojený) Kvaka

Našla som tu na porade jeden veľmi dobrý príspevok o depresii, treba si to prečítať
http://www.porada.sk/283433-post17.html

Ivana Š: Pozor na depresie!!!

Každý zažije niekedy trochu nešťastia, často ako následok nejakej zmeny, či už v podobe nejakej prekážky alebo straty, alebo jednoducho, ako povedal Freud "každodenného utrpenia ". Bolestné pocity, ktoré sprevádzajú tieto udalosti, sú obyčajne adekvátne, potrebné, prechodné a môžu sa dokonca stať príležitosťou pre osobný rast. Avšak pokiaľ depresia pretrváva a narušuje bežný denný život, potom môže byť uvažovaná indikácia depresívneho ochorenia. K faktorom, ktoré rozlišujú bežný smútok od depresívneho ochorenia patrí ťažoba depresie, jej doba trvania a súčasný výskyt aj iných príznakov. V akejkoľvek forme postihuje depresia na celom svete 20 percent žien, 10 percent mužov a 5 percent dospievajúcich.Depresívne ochorenie je ochorenie "celého organizmu", ktoré postihuje Vaše celé telo, náladu a myšlienky. Ovplyvňuje spôsob akým jete, ako spíte, čo si myslíte o sebe a o okolitých veciach. Depresívne ochorenie nie je ekvivalentom prebiehania zlej nálady. Nie je to len znak osobnej slabosti alebo stav, ktorý je možné prekonať prianím či vôľou. Ľudia postihnutí depresívnym ochorením sa nemôžu len tak jednoducho dať do poriadku a vyliečiť sa. Príznaky môžu bez liečby pretrvávať týždne, mesiace alebo roky. Väčšine ľudí, ktorí sú postihnutí depresívnym ochorením však môže pomôcť adekvátna liečba

Klinická veľká depresia
Pre diagnózu akútnej klinickej depresie je potrebný výskyt aspoň piatich z nižšie uvedených príznakov z obdobia minimálne dvoch týždňov a súčasne musia tieto príznaky znamenať nejakú zmenu od predchádzajúceho správania alebo nálady. Súčasťou klinického obrazu musí byť i depresívna nálada alebo strata záujmu.
1. Depresívna nálada počas väčšej časti väčšiny dní. (U detí a dospievajúcich môže dominovať zvýšená podráždenosť.)
2. Dlhší čas úplná alebo veľmi zreteľná strata radosti zo života.
3. Významné zvýšenie, či zníženie chuti do jedla, hmotnosti alebo oboje.
4. Poruchy spánku, takmer každý deň buď nespavosť alebo nadmerná ospalosť.
5. Pocity zvýšenej podráždenosti alebo intenzívnej spomalenosti.
6. Strata energie a každodenný pocit únavy.
7. Takmer neustále pocity viny a zbytočnosti.
8. Neschopnosť koncentrácie, objavujúcej sa takmer každý deň.
9. Opakujúce sa myšlienky o smrti alebo samovražde.
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
Kvaka Pozri príspevok
Karla, buchač si to určite zažil, a ak si čítala dobre, tak aj prežil. Možno ti nevie tak ako iní poradiť, ako máš svoje psychické stavy zvládnuť, aj ho ako píše "svrbí ruka", ale asi by to bola pre neho veľká trauma. Možno mu tvoje problémy pripadajú pri jeho odžitom ako slabší odvar, ale nehnevaj sa ani na neho, ani na nás. My sme teraz zdravé, a vieme počúvať všetkých, ty riešiš seba, čo je pochopiteľné, správne a veľmi potrebné. O rok sa však na to pozrieš z iného uhľa pohľadu.
...zažil , prežil , odskúšal , vyskúšal ....

Ale hlavné je to slovíčko ...""" PREŽIL """

Svrbí ma ruka , to je fakt ...ale nie z toho , že by to bola trauma ...nemám žiadne zábrany o týchto veciach si podebatovať / niektorí vedia ... /...len jedná sa o to , že takéto debaty ja rád osobnejšie , predsa len sa nedá všetko napísať tak , ako sa to formuluje v diskusii osobnejšieho charakteru .
buchač buchač

kaivorus Pozri príspevok
Pani Popluhárová,

depresie sú tiž jedny z príčin vzniku rakovinových ochorení
Kriste pane na nebesiach .........

Ak by som sa k tomu len tak , akože slušnejšie mal vyjadriť ....pokúsim sa teda , len jednou otázkou , postrehom , poznámkou ...

Teda , kaivorus , tieto príčiny sú asi blbosť ???....alebo depresia ako vyšitá ....kua , kua ...
Týmto pacientom to vyrozprávaj , ako rozprávku na dobrú nôcku ...

Alebo inak povedané , neblbni , alebo špecifikuj...

Solídne zhubné nádory v detskom veku

Nádory zo zárodočných buniek
Vychádzajú zo zárodočných buniek vaječníkov alebo semenníkov, prípadne z tzv. zblúdených zárodočných buniek v strednej línii tela od kostrča počnúc až po časť mozgovej spodiny. Tieto nádory sú často veľmi ...
Osteosarkóm
Najčastejší zhubný nádor kostí v detskom veku je osteosarkóm. Vzniká prevažne v dlhých rúrovitých kostiach ramena a dolných končatín. Vyskytuje sa predovšetkým u starších detí a u mladistvých, ale aj ...
Ewingov sarkóm
Aj tu ide o zhubný nádor kostí, vyskytuje sa - podobne ako osteosarkóm - na ramenách a dolných končatinách, ale aj na tzv. plochých kostiach, napr. na lopatke, rebrách alebo ...
Rhabdomyosarkóm
Hoci rhabdomyosarkóm vzniká keď sa zvrhne nezrelé svalové a spojivové tkanivo a môže sa objaviť kdekoľvek v detskom tele, mimoriadne často vychádza z očníc, z nosa a nosohltana, z prínosových ...
Retinoblastóm
Retinoblastóm patrí k zriedkavejším nádorom v detskom veku. Vychádza z buniek sietnice oka. V 25 až 30% postihuje obe oči. Postihnuté sú najme dojčatá a malé deti. Náchylnosť ochorieť na ...
O solídnych zhubných nádoroch
Okrem systémových zhubných ochorení, ktorými sme sa doteraz zaoberali, sa v detskom veku objavujú aj tzv. solídne nádory, postihujúce jednotlivé orgány, nie celé systémy (krvotovorbu a lymfatický systém). Tieto sa ...
Nádory mozgu
Nádory mozgu sa u detí a mladistvých objavujú v každom veku, najčastejšie medzi piatym a desiatym rokom života. Nebezpečenstvo týchto nádorov sa skrýva v ich uložení a v rozsahu. U ...
Neuroblastóm
Týmto ochorením bývajú postihnuté skoro výlučne malé deti do ôsmeho roku života. V 25 až 30% sa prvé príznaky ochorenia zjavujú už v prvých dvanástich mesiacoch života dieťaťa. Pri neuroblastóme sa ...
Wilmsov nádor
Wilmsov nádor je zhubný nádor obličky. Viac ako v 50% sa vyskytuje do tretieho roku života dieťaťa. Deti staršie ako 8 rokov ochorejú na tento druh nádoru obličky len veľmi ...
http://www.detskaonkologia.sk/index....a=faq&idPage=3

buchač Pozri príspevok
Kriste pane na nebesiach .........

Ak by som sa k tomu len tak , akože slušnejšie mal vyjadriť ....pokúsim sa teda , len jednou otázkou , postrehom , poznámkou ...

Teda , kaivorus , tieto príčiny sú asi blbosť ???....alebo depresia ako vyšitá ....kua , kua ...
Týmto pacientom to vyrozprávaj , ako rozprávku na dobrú nôcku ...

Alebo inak povedané , neblbni , alebo špecifikuj...

http://www.detskaonkologia.sk/index....a=faq&idPage=3
Klud, ludia, ktorí to neprezili, nevedia o co naozaj ide, precitaju si nejaky clanok a hotovo, vies niektorych redaktorov, ktorí píšu takéto články by som ......., ale co , prežili sme,a ostatne? zvladneme, alebo nie
Nyyankees Nyyankees

Nyyankees je offline (nepripojený) Nyyankees

Pokusam sa vlastne zistit... ...viac
Sice som sem prispievat nechcel, je mi to trapne ked vidim ako sa na mna ludia pozeraju, ale neviem kde inde sa spytat. Asi spratim pracu kvoli depresii, trva to u mna mozno uz aj 2 roky, liecim sa asi 2 mesiace (lieky na spanie, neurol, citalec, liecba mi podla mojich pocitov nepomaha). Da sa dostat nieco ako preukaz ztp, alebo inval. dochodok aj pri depresii?
Kvaka Kvaka

Kvaka je offline (nepripojený) Kvaka

Nyyankees Pozri príspevok
Sice som sem prispievat nechcel, je mi to trapne ked vidim ako sa na mna ludia pozeraju, ale neviem kde inde sa spytat. Asi spratim pracu kvoli depresii, trva to u mna mozno uz aj 2 roky, liecim sa asi 2 mesiace (lieky na spanie, neurol, citalec, liecba mi podla mojich pocitov nepomaha). Da sa dostat nieco ako preukaz ztp, alebo inval. dochodok aj pri depresii?
Nyyankees, nikto sa tu na teba nepozerá tak, aby ti to bolo trápne.
Čo sa týka samotnej depresie, sú rôzne stupne tohoto ochorenia, vždy to posúdi odborný lekár. Myslím, že na invaliditu je nárok až po roku PN, ale len ak tak rozhodne posudkový lekár.

Jeden názor lekára, citujem z rozhovoru:
Je depresia indikáciou na invalidný dôchodok?

Nie. Dôchodok je kontraproduktívny. Pretože izoluje. Označuje ľudí ako neschopných pracovať. A depresívny pacient potrebuje mať pocit užitočnosti. Mám mnohých pacientov, ktorých zamestnávatelia vedia o ich chorobe, zamestnávajú ich, dávajú im pocit, že sú pre nich dôležití a potrební.

Nyyankees, pozri si aj tému http://www.porada.sk/t81074-depresia-a-invalidita.html
Ak nie si schopný momentálne pracovať, mal by si byť na PN a nečakať, kým stratíš prácu.
Nyyankees Nyyankees

Nyyankees je offline (nepripojený) Nyyankees

Pokusam sa vlastne zistit... ...viac
Dakujem ....
2009 2009

2009 je offline (nepripojený) 2009

buchač buchač

Máte depresie ???

Až si budete chcieť v živote sťažovať, spomeňte si na tohoto muža a veľmi rýchlo s tým prestaňte!

Kua .....zimomriavky mi prebehovali ....ani som celé nedopozeral...a to už niečo mám za sebou ...

http://redir.netcentrum.sk/?noaudit&...bez%2Dstarosti
2009 2009

....
2009 2009

buchač Pozri príspevok
Máte depresie ???

Až si budete chcieť v živote sťažovať, spomeňte si na tohoto muža a veľmi rýchlo s tým prestaňte!

Kua .....zimomriavky mi prebehovali ....ani som celé nedopozeral...a to už niečo mám za sebou ...
Každý máme niečo za sebou......

Hm.. Toto nemá s depresiou nič spoločné. Môže byť dokonca šťastný. Dám príklad. Každé ráno okolo 5:00 stretávam bezdomovca. Volá sa Rudolf a viac usmievavého človeka som nevidela. Obchodníci v okolí mu dávajú prácu. Ukladá bedničky a zametá. Predvčerom behal s veľkou rukavicou na nej bola značka myslím Budvaru a keď som sa ho pýtala čo to má povedal mi, že je 12 hráč. A smial sa, že je piate kolo u vozu. A nie je to nejaký hlupáčik. Dá sa s ním rozprávať. Nikdy nežobre. Nedávala by som tu príklady, že ľudia sú na tom horšie lebo všetko je to o tom ako to vnímaš vieš?
buchač buchač

Hm , vec názoru ...ale beriem aj ten Tvoj ...
2009 2009

buchač Pozri príspevok
Hm , vec názoru ...ale beriem aj ten Tvoj ...
Môj je, že je šťastný a teraz žije futbalom vieš? Pozrel si si poriadne to video?
susann2 susann2

susann2 je offline (nepripojený) susann2

Nyyankees Pozri príspevok
Pri depresii treba zamestnať mozok iným spôsobom, ako myslením na dôchodok.
http://tvnoviny.sk/zeny/top-tema/dep...-uzitocna.html
danushka danushka

danushka je offline (nepripojený) danushka

Je pravda, že toto video s depresiou nič nemá, ale v každom prípade ma obohatilo.
Určite ho dnes pustím aspoň svojim deťom, ktoré sú občas bezdôvodne nespokojné a svojou pochmúrnou náladou vedia vyvolať nespokojnosť v dome, ešte aj ten psík zalezie pod stôl.
Naposledy upravil danushka : 16.06.10 at 11:06

Ahojte,
dlhsie som tu nebola, tak som si dnes pozrela nove prispevky:
"buchac" a "danushka" - s Vašimi nazormi suhlasim, to video ma vela poucneho i pre nas trpiacich depresiou a preco? Preto, ze ten pan, ktorý je na tom videu urcite tou depresiou presiel, naznacil to hned na zaciatku, ked hovoril o tom ako sa zamyslal nad svojim zivotom, my ktorí trpíme depresiami, potrebujeme ako napisala "sussan2" zamyslat sa nad novymi vecami vo svojom zivote, alebo aspon nad tym, aby sme sa naucili a hlavne chceli aspon ako tak normalne fungovat.Nikdy nikto nevie co sa v tom druhom odohrava,kazdy ma svoje problemy, ktore povazuje za najhorsie na svete, ale "buchac" tu ukazal ,ze by sme sa mali zaujimat i o iných, ktorý ten zivot majú ovela tazsí a dokazali sa s tym aspon zmierit a dokázali s tým co sa im stalo zit, je pravdou, ze kazdy ma svoje orsie dni a lepsie dni,ja sa liecim na depresiu 4 roky, som onkologickym pacientom a napriek tomu sa snazim pracovat a fungovat doma v rodine najlepsie ako viem, nie je to take, akokeby som bola 100 % zdrava /ale kto dnes je?/, ale snazim sa a prispevok "2009" ze to video sem nepatrí, nie je pravda, patrí, patrí nám vsetkým, aby sme sa zamysleli nad ním, nad sebou."Nyyankees" - pises, ze si sem prispievat nechcel, ale odhodlal si sa a napisal si o svojom probleme, i to uz je urcita cast k lepsiemu, znamena to, ze si aspon tu depresiu priznavas, co mnohí ludia najskôr nie,pises, ze sa liecis 2 mesiace, nuz tazko povedat, ci je to dostatocna doba, aby si sa citil lepsie,su dve veci, ktore by si mal urobit, povedat to svojmu psychiatrovi a aj zamysliet sa nad sebou co este od zivota ocakavas, alebo co chces, aby sa u Teba zlepsilo, pises, ze si kvoli tomu prisiel o pracu, ale nie je to naopak, ze kvoli praci si prisiel k depresii?Bol si spokojny so svojou pracou, nemal si tam problemy, vies clovek ba mal byt najskor k sebe uprimny a urcite aj k svojmu lekarovi, ak Ti tieto lieky nepomahaju, mozno ich treba zmenit.Ja som menila liecbu prvy polrok 3 x, az som sa zacala citit lepsie, ale musela som zmenit i zivotospravu, a rozhodne som sa snazila pracovat, i ked nehovorim, ze v urcitych pripadoch pri velmi tazkych depresiach je asi ID na mieste.
2009 2009

VieraPopluharova Pozri príspevok
a prispevok "2009" ze to video sem nepatrí, nie je pravda.
V prvom rade chcem povedať, že si Ťa vážim ako človeka. Páčilo sa mi ako si reagovala a hlavne vedela odľahčiť tému: ‘Krvna transfuzia a Svedkovia Jehovovi‘ Táto téma sa ma dosť osobne dotýkala preto ma vytáčala. So všetkým čo si napísala v tomto príspevku súhlasím ale nesúhlasím s týmto videom ako príkladom pre
buchač Pozri príspevok
Máte depresie ???

Nielen, že nemá nič spoločné s touto témou /Ja som si to video dobre pozrela a klobúk dolu ako sa ten muž vedel vysporiadať so svojím handicapom. Rozhodne ale netrpí žiadnou psychickou poruchou a vie aj..... no dajme tomu vhodne používať slová a vie presne ako človeka dojať/ buchač je buchač a v iných témach ho beriem. Vie dokonca aj rozosmiať a je vždy tak trefný .... Tu to ale prehnal. Depresia ani panická porucha nie sú choroby, ktoré by pripravovali človeka o intelekt. Iba v určitej fáze svojej choroby sa nedokážu pozrieť na veci reálne. Treba im dať čas. Je to pomalý proces a nie každý ním úspešne prejde.
Prepáč buchač ale to akým spôsobom si sem hodil svoj príspevok mi pripadá byť dosť kruté. Už sme o tom písali. Ukazovať človeku čo trpí depresiou, že iný sa majú horšie nemá zmysel. A ani to nemusí byť pravda. Depresia je potvora. Chytí Ťa do svojich pazúrov a Ty nevieš ako ďalej. Nie je to rakovina ani iná choroba, ktorú ľudia chápu a súcitia z tebou. Naopak väčšinou sa tu stretávaš s nepochopením. Veď predsa iný sú na tom lepšie. A ak má človek z depresiou alebo trpí inou podobnou chorobou tú smolu, že žije v dobrých podmienkach /má byt.. má prácu.. má milujúcu rodinu/ je ešte viac nepochopený.. Slová čo ti preboha je veď keby som bola /bol na Tvojom mieste bola by som šťastná/ý/. Ale oni to tak necítia. Je im zle. Mnohokrát nevedia vstať ani z postele a mávajú aj bolesti. Treba im dať istotu, že si vždy ochotný ich vypočuť a neslubovať zázraky. Vždy iba reálne veci čo sa dajú dodržať. Bez psychiatra to bohužial aj tvrdej chémie to nepôjde. Súhlasím z .......
susann2 Pozri príspevok
Pri depresii treba zamestnať mozok iným spôsobom, ako myslením na dôchodok.
http://tvnoviny.sk/zeny/top-tema/dep...-uzitocna.html
2009 2009

Uf ten môj slovosled.. no nič nechce sa mi to opravovať
buchač buchač

2009 Pozri príspevok
V prvom rade chcem povedať, že si Ťa vážim ako človeka. Páčilo sa mi ako si reagovala a hlavne vedela odľahčiť tému: ‘Krvna transfuzia a Svedkovia Jehovovi‘ Táto téma sa ma dosť osobne dotýkala preto ma vytáčala. So všetkým čo si napísala v tomto príspevku súhlasím ale nesúhlasím s týmto videom ako príkladom pre

Nielen, že nemá nič spoločné s touto témou /Ja som si to video dobre pozrela a klobúk dolu ako sa ten muž vedel vysporiadať so svojím handicapom. Rozhodne ale netrpí žiadnou psychickou poruchou a vie aj..... no dajme tomu vhodne používať slová a vie presne ako človeka dojať/ buchač je buchač a v iných témach ho beriem. Vie dokonca aj rozosmiať a je vždy tak trefný .... Tu to ale prehnal. Depresia ani panická porucha nie sú choroby, ktoré by pripravovali človeka o intelekt. Iba v určitej fáze svojej choroby sa nedokážu pozrieť na veci reálne. Treba im dať čas. Je to pomalý proces a nie každý ním úspešne prejde.
Prepáč buchač ale to akým spôsobom si sem hodil svoj príspevok mi pripadá byť dosť kruté. Už sme o tom písali. Ukazovať človeku čo trpí depresiou, že iný sa majú horšie nemá zmysel. A ani to nemusí byť pravda. Depresia je potvora.
Viem ...
Chytí Ťa do svojich pazúrov a Ty nevieš ako ďalej.
Poznám ...
Nie je to rakovina ani iná choroba, ktorú ľudia chápu a súcitia z tebou.
Nie každý to strávi ...aj vlastná rodina má problém ...
Naopak väčšinou sa tu stretávaš s nepochopením.
Aj tak sa dá ...
Veď predsa iný sú na tom lepšie. A ak má človek z depresiou alebo trpí inou podobnou chorobou tú smolu, že žije v dobrých podmienkach /má byt.. má prácu.. má milujúcu rodinu/ je ešte viac nepochopený..
Never ...
Slová čo ti preboha je veď keby som bola /bol na Tvojom mieste bola by som šťastná/ý/.
Čistá pravda ...
Ale oni to tak necítia. Je im zle. Mnohokrát nevedia vstať ani z postele a mávajú aj bolesti.
Veľké ...
Treba im dať istotu, že si vždy ochotný ich vypočuť
Problém ...nie je každý na to stvorený ...a ani z radov titulovaných ...
a neslubovať zázraky. Vždy iba reálne veci čo sa dajú dodržať. Bez psychiatra to bohužial aj tvrdej chémie to nepôjde. Súhlasím z .......
Predpokladám , že na toto asi veľmi priamu odpoveď nechceš ...alebo hádam aj hej ...
Pokúsim sa teda aspoň v náznakoch , nie je mojím štýlom otvárať sa len tak , pre nič , za nič ....pre hocikoho , hocikomu / nebrať osobne , požiadam .../
Na to nemá každý , tú moju dôveru ...

Niekde som bol spomenul , ale len čiastočne , čo a ako ...aj to som vtedy v príspevku spomenul , že v určitých veciach ja svoje city pochovávam , zatiaľ čo niektorí ich len schovávajú ...
Ty spomínaš onkologické ochorenie , ktoré som našťastie prekonal...ostatné záležitosti radšej nespomínam , nemá význam ...
Ale nie to je podstatné ...
Odsudzuješ ma za môj príspevok , že je , povedzme nevhodný ...dobre beriem ...ale zvyšok nie ...lebo :

Aj keď sa pozeráš / čítaš /, to neznamená , že všetko vidíš / vieš /.......o mne

...v mojich príspevkoch / tých vážnejších tém sa dotýkajúc / je potrebné aj iné ...totiž čítať medzi riadkami , nakoľko

Kto chce so mnou hovoriť, ten nesmie počúvať iba seba samého ...
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať