Ahojte,
dlhsie som tu nebola, tak som si dnes pozrela nove prispevky:
"buchac" a "danushka" - s Vašimi nazormi suhlasim, to video ma vela poucneho i pre nas trpiacich depresiou a preco? Preto, ze ten pan, ktorý je na tom videu urcite tou depresiou presiel, naznacil to hned na zaciatku, ked hovoril o tom ako sa zamyslal nad svojim zivotom, my ktorí trpíme depresiami, potrebujeme ako napisala "sussan2" zamyslat sa nad novymi vecami vo svojom zivote, alebo aspon nad tym, aby sme sa naucili a hlavne chceli aspon ako tak normalne fungovat.Nikdy nikto nevie co sa v tom druhom odohrava,kazdy ma svoje problemy, ktore povazuje za najhorsie na svete, ale "buchac" tu ukazal ,ze by sme sa mali zaujimat i o iných, ktorý ten zivot majú ovela tazsí a dokazali sa s tym aspon zmierit a dokázali s tým co sa im stalo zit, je pravdou, ze kazdy ma svoje orsie dni a lepsie dni,ja sa liecim na depresiu 4 roky, som onkologickym pacientom a napriek tomu sa snazim pracovat a fungovat doma v rodine najlepsie ako viem, nie je to take, akokeby som bola 100 % zdrava /ale kto dnes je?/, ale snazim sa a prispevok "2009" ze to video sem nepatrí, nie je pravda, patrí, patrí nám vsetkým, aby sme sa zamysleli nad ním, nad sebou."Nyyankees" - pises, ze si sem prispievat nechcel, ale odhodlal si sa a napisal si o svojom probleme, i to uz je urcita cast k lepsiemu, znamena to, ze si aspon tu depresiu priznavas, co mnohí ludia najskôr nie,pises, ze sa liecis 2 mesiace, nuz tazko povedat, ci je to dostatocna doba, aby si sa citil lepsie,su dve veci, ktore by si mal urobit, povedat to svojmu psychiatrovi a aj zamysliet sa nad sebou co este od zivota ocakavas, alebo co chces, aby sa u Teba zlepsilo, pises, ze si kvoli tomu prisiel o pracu, ale nie je to naopak, ze kvoli praci si prisiel k depresii?Bol si spokojny so svojou pracou, nemal si tam problemy, vies clovek ba mal byt najskor k sebe uprimny a urcite aj k svojmu lekarovi, ak Ti tieto lieky nepomahaju, mozno ich treba zmenit.Ja som menila liecbu prvy polrok 3 x, az som sa zacala citit lepsie, ale musela som zmenit i zivotospravu, a rozhodne som sa snazila pracovat, i ked nehovorim, ze v urcitych pripadoch pri velmi tazkych depresiach je asi ID na mieste.