Zavrieť

Porady

Depresia

Pozdravujem vsetkych.

Prvykrat som sa dostal na tuto stranku, len tak som nou listoval a prisiel som na to, ze mnohi ludia nevedia, co je to depresia, resp. podcenuju jej nebezpecnost. Zauzivany termin "depka" mi pripomina vyraz zo slovnika pubertlanych dievcat a vobec nesuvisi s diagnozou F32.

Ja trpim na depresiu. Je to, prepacte vyraz, svinstvo. To nie je stav, kedy sa rano clovek zobudi a hned je po "depke". Zazivam ju uz dlho, cca 3 roky, momentalne vdaka jesennemu pocasiu sa to dost zhorsilo. Je to ako ked clovek pada do priepasti a uvazuje nad tym, ci chce dopadnut a zlomit si väzy, alebo ci sa chce zachytit o nejaky vytrcajuci konar. Na druhej strane, ak clovek chce bojovat, musi dopadnut az na to najhlbsie dno, aby sa mohol odrazit a ist hore. Niektori to vzdaju a hladaju ulavu vo svetle na konci tunela. Drzim sa nazoru, ze ak ju niekto nezazije (osobne alebo v rodine), nema ani potuchy, co to je. Často mam pocit, ze jedinu ulavu dosiahnem vtedy, ked do toho tunela vstupim a pojdem za tym svetlom (myslene prenesene: skoncim svoj zivot). Som ateista.

Zaujimal by ma nazor inych ludi, ktori nou trpia; ako s nou bojuju. Ja sa liecim antidepresivami v kombinacii s utlmujucimi liekmi. Terapie som vychal, pretoze mi nepomahali. Rady typu: "pracuj vela, zabudnes" alebo "neboj, zvladnes to" mi maximalne tak zdvihaju adrenalin.

Este by som snad dodal dovod, preco som ochorel. Asi som nebol silny a nezvladol rozchod po styroch rokoch. Nazor "pro jedno kviti slunce nesviti" poznam, ale nenavidim ho z duse. Tymto pozdravujem moju "drahu polovicku", JUDr. P.P., ktora ma podrazila v tom "najvhodnejsom case", pricom podanie pomocnej ruky tejto osobe nic nehovori.

Aky je vas nazor? Aku mate skusenost?
Naposledy upravil antonio29 : 08.11.07 at 21:48
Usporiadat
Téma je uzavretá.
Nyyankees Nyyankees

Nyyankees je offline (nepripojený) Nyyankees

Pokusam sa vlastne zistit... ...viac
len ma do zaujalo, lebo sa ku mne prihovarala jedna zena, ktora uziva alventu aj neurol a chodi darovat plazmu. Ale na internete som nasiel, ze taky clovek nema darovat krv ani plazmu, tak sa len pytam. Asi tie antidepresiva ani neurol v plazme nic nenechavaju, ved ked sa berie krv/plazma a robi sa asi aj jej rozbor...

Ale inak dakujem...dnes mam nejako jasnejsie v hlave,dufam ze mi to vydrzi a nestrati sa to po polhodine ako vzdy
2009 2009

2009 je offline (nepripojený) 2009

Nyyankees Pozri príspevok
len ma do zaujalo, lebo sa ku mne prihovarala jedna zena, ktora uziva alventu aj neurol a chodi darovat plazmu. Ale na internete som nasiel, ze taky clovek nema darovat krv ani plazmu, tak sa len pytam. Asi tie antidepresiva ani neurol v plazme nic nenechavaju, ved ked sa berie krv/plazma a robi sa asi aj jej rozbor...

Ale inak dakujem...dnes mam nejako jasnejsie v hlave,dufam ze mi to vydrzi a nestrati sa to po polhodine ako vzdy
Som rada, že Ti je lepšie. Sem občas nakuknem kvôli Tebe. Zapamätaj si kedy Ti je lepšie. A ver tie stavy budú čoraz častejšie.. Maličká rada.. Teda mne pomohla pred 3 rokmi. Nauč sa mať rád sám seba. Vyzerá to sebecky ale od toho sa odvíja všetko. Jednoducho Tvoje telo nie je Tvoj nepriateľ. Možno Ti v detstve rozprával niekto rozprávku o Aladinovi a jeho zázračnej lampe. Stačí ju nájsť a pošúchať. Splní Ti každé prianie. Už si presne nepamätám čo sa Džin pýta ale je to asi veta.. Čo si prajete.
A to prianie Ti do bodky splní. Džin bez výhrad a kritiky splní čo chceš a čo vlastne chceš? Treba najprv malé priania. Budeš sa diviť ako sa Ti splnia. Každý máme v mysli toho... ako by som to povedala Džina. Proste my sami sme tvorcovia svojej budúcnosti
quint22 quint22

quint22 je offline (nepripojený) quint22

Som študent ,resp. BOL SOM ,táto choroba ma pochytila v plnom prúde , keď som bol na vysokej škole v 2ročníku ............Asi to spôsobila operácia štítnej žľazy alebo zlé momenty v rodime.....je toho veľa a nechce sa mi to tu vypisovať . Začal som padať a aj keď som všetko v škole odovzdával načas a pravidelne navštevoval doktora a psychoterapeuta ......dopadol som tak ......že nič nemám ......znovu . Keďže som 1x musel odísť z tejto školy
teraz 2x ma prepadla táto choroba.............kedysi som bol šťastný a teraz som asociál.........nemôžem sa odreagovať a vyhýbam sa spol.životu ,nechodím von ......a čo je čudné ......najhoršie depresie ( aj minulé roky )som mal v lete . A po silvestri tiež .
Napísal som asi 4 rozlúčkové listy a bojím sa ,že jedného dňa už bude posledný
Postupne som prišiel o všetko ....o rodinu ,o domov, o školu ,o otca ,o prácu, a počas školy som sa zamiloval a teraz tak prichádzam o školu a o to ,čo už nebudem aspoň vidieť .......a som tam kde som bol pred 6 rokmi. Mám 26 a nemám nič a nebudem ani robiť ,čo ma baví a čo viem . Nemal som možnosť prirodzene dospievať lebo sme mali problémy s otcom a s alkoholom .Trvalo to strašne dlho .........od 12-13 rokov až po 21 ,kedy zomrel . Ani si nepamätám všetky tie roky ............a mali to byť tie najkrajšie v živote. Teraz som to všetko videl v škole ...........majú istotu ......môžu sa pokojne učiť ......bez nervov ,že keď prídu domov ,tak budú v úzkosti a strachu .Ja som sa bál chodiť z nternátu domov a zostalo mi to dodnes tak ,že sa ani neteším domov.
Domov v inom meste , kde nikoho nepoznám a kde som ani nechcel nikdy bývať. Majú veľa priateľov a niekoho ,kto ich čaká doma a aktivity ,ktoré vymyslí rodina alebo kamoši............bodaj by si mali robiť ťažkú hlavu z niečoho ,keď majú všetko v poriadku .
Chcel by som terapiu aspoň 2x týždenne ,lebo predtým som mal 1x za 2-3 týždne a len lieky ,ktoré mi ,,miesili" mozog ako cesto .
potrebujem sa vážne porozprávať a nájsť riešenie pre môj život ,lebo mi nefunguje ..................poradte mi prosím .........nejaký odborník na depresie

viem ,že mám negatívny pohľad na svet .......ale ja to inak teraz ani nevidím
quint22 quint22

Som študent ,resp. BOL SOM ,táto choroba ma pochytila v plnom prúde , keď som bol na vysokej škole v 2ročníku ............Asi to spôsobila operácia štítnej žľazy alebo zlé momenty v rodime.....je toho veľa a nechce sa mi to tu vypisovať . Začal som padať a aj keď som všetko v škole odovzdával načas a pravidelne navštevoval doktora a psychoterapeuta ......dopadol som tak ......že nič nemám ......znovu . Keďže som 1x musel odísť z tejto školy
teraz 2x ma prepadla táto choroba.............kedysi som bol šťastný a teraz som asociál.........nemôžem sa odreagovať a vyhýbam sa spol.životu ,nechodím von ......a čo je čudné ......najhoršie depresie ( aj minulé roky )som mal v lete . A po silvestri tiež .
Postupne som prišiel o všetko ....o rodinu ,o domov, o školu ,o otca ,o prácu, a počas školy som sa zamiloval a teraz tak prichádzam o školu a o to ,čo už nebudem aspoň vidieť .......a som tam kde som bol pred 6 rokmi. Mám 26 a nemám nič a nebudem ani robiť ,čo ma baví a čo viem . Nemal som možnosť prirodzene dospievať lebo sme mali problémy s otcom a s alkoholom .Trvalo to strašne dlho .........od 12-13 rokov až po 21 ,kedy zomrel . Ani si nepamätám všetky tie roky ............a mali to byť tie najkrajšie v živote. Teraz som to všetko videl v škole ...........majú istotu ......môžu sa pokojne učiť ......bez nervov ,že keď prídu domov ,tak budú v úzkosti a strachu .Ja som sa bál chodiť z nternátu domov a zostalo mi to dodnes tak ,že sa ani neteším domov.
Domov v inom meste , kde nikoho nepoznám a kde som ani nechcel nikdy bývať. Majú veľa priateľov a niekoho ,kto ich čaká doma a aktivity ,ktoré vymyslí rodina alebo kamoši............bodaj by si mali robiť ťažkú hlavu z niečoho ,keď majú všetko v poriadku .
Chcel by som terapiu aspoň 2x týždenne ,lebo predtým som mal 1x za 2-3 týždne a len lieky ,ktoré mi ,,miesili" mozog ako cesto .
potrebujem sa vážne porozprávať a nájsť riešenie pre môj život ,lebo mi nefunguje ..................poradte mi prosím .........nejaký odborník na depresie

quint22 quint22

danushka danushka

danushka je offline (nepripojený) danushka

A určili Ti lekári depresiu, alebo nejakú inú dg.?

Lebo nad depresiou zvíťazíš najmä pravidelnou a možno celoživotnou liečbou s antidepresívami. Neexistuje prestať s liekmi, ak sa choroba vrátila, treba serotonín dodávaťať mozgu liekmi a neprestať.
ivanya ivanya

ivanya je offline (nepripojený) ivanya

2009 Pozri príspevok
Som rada, že Ti je lepšie. Sem občas nakuknem kvôli Tebe. Zapamätaj si kedy Ti je lepšie. A ver tie stavy budú čoraz častejšie.. Maličká rada.. Teda mne pomohla pred 3 rokmi. Nauč sa mať rád sám seba. Vyzerá to sebecky ale od toho sa odvíja všetko. Jednoducho Tvoje telo nie je Tvoj nepriateľ. Možno Ti v detstve rozprával niekto rozprávku o Aladinovi a jeho zázračnej lampe. Stačí ju nájsť a pošúchať. Splní Ti každé prianie. Už si presne nepamätám čo sa Džin pýta ale je to asi veta.. Čo si prajete.
A to prianie Ti do bodky splní. Džin bez výhrad a kritiky splní čo chceš a čo vlastne chceš? Treba najprv malé priania. Budeš sa diviť ako sa Ti splnia. Každý máme v mysli toho... ako by som to povedala Džina. Proste my sami sme tvorcovia svojej budúcnosti
uau, uz dlho som necitala taku krasnu "radu". dakujem do tohto hnusne uprsaneho dna sa hodi akurat
danushka danushka

danushka je offline (nepripojený) danushka

ivanya Pozri príspevok
uau, uz dlho som necitala taku krasnu "radu". dakujem do tohto hnusne uprsaneho dna sa hodi akurat
Presne tak, súhlasím s Tebou a súhlasím aj so slovami, s ktorými súhlasíš .

V piatok som mala veľmi zlý deň, taký už dávno nebol. Vlastne pre ten piatok nebol ani poriadny víkend, hlavou sa mi preháňali totálne negatívne myšlienky, zúfalstvo je slabé slovo, ktoré by vyjadrilo moje pocity.

Ale už dnes poobede som so povedala DOSŤ! Týmito chmúrnosťami privolám na seba len ďaľšiu čierňavu a nevykopem sa z nej a toto nechcem...
Neuveríte, ale odrazu som pocítila úľavu a napriek tomu, že prší a neprestáva, je mi ľahšie a lepšie.

Každý máme v sebe tú svoju lampičku so zázračným Džinm, len ju treba pošúchať a sebecky si niečo zaželať, len pre seba .
dankaBA dankaBA

dankaBA je offline (nepripojený) dankaBA

Stratena..vsade a vo vsetkom :) ...viac
Ospravedlnujem sa, ale necitala som vsetkych 43 stran takze neviem ci sa uz tato metoda tu spominala. Ale skuste liecbu depresie biorezonanciou. Je vysoko ucinna, bez vedlajsich ucinkov a hlavne bez medikamentov.
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
dankaBA Pozri príspevok
Ospravedlnujem sa, ale necitala som vsetkych 43 stran takze neviem ci sa uz tato metoda tu spominala. Ale skuste liecbu depresie biorezonanciou. Je vysoko ucinna, bez vedlajsich ucinkov a hlavne bez medikamentov.
....skúsila si ???

Pomohla ???

Nebrala si náhodou HYPERICUM...????
dankaBA dankaBA

Ano, skusila som, ale v inej oblasti. Ano, pomohla a urcite som nebrala Hypericum lebo ja depresiami netrpim
Chcem len poradit, pomoct, biorezonancia lieci aj depresie a ako som citala v prispevkoch, pri tych stavoch ktore opisujete naozaj nemate co stratit. Len ziskat... Sucastou terapie je hlavne detox pecene, co po tych vsetkych medikamentoch ma okamzity ucinok na organizmus.
veronikasad veronikasad

veronikasad je offline (nepripojený) veronikasad

buchač Pozri príspevok
....skúsila si ???

Pomohla ???

Nebrala si náhodou HYPERICUM...????
http://www.porada.sk/t175721-biorezonancia.html
buchač buchač

dankaBA Pozri príspevok
Ano, skusila som, ale v inej oblasti. Ano, pomohla a urcite som nebrala Hypericum lebo ja depresiami netrpim
Chcem len poradit, pomoct, biorezonancia lieci aj depresie a ako som citala v prispevkoch, pri tych stavoch ktore opisujete naozaj nemate co stratit. Len ziskat... Sucastou terapie je hlavne detox pecene, co po tych vsetkych medikamentoch ma okamzity ucinok na organizmus.
...he , šak aj vidno ...

...prisám fakt ..........to som až taký blbý ????

Asi už to tak bude ......................ale ten detox pečene , ten ma fakt dostal ...
dankaBA dankaBA

Ale to ma fakt tesi ze mate taky zmysel pre humor, asi to s tou depresiou nebude take zle Veronika, ak este trochu posurfujes po strankach porady, tak tam najdes aj poradacku kaviaren, kde som sa predstavila aby som tu nefigurovala ako inkognito anonym. Ja netusim odkial vsetci ste a je uplne jedno v ktorom kute Slovenska navstivite biorezonancne centrum. To je take nepochopitelne ze vam chce nekto poradit ? Alebo ze by som pre zmenu bola taka blba buchac ???
veronikasad veronikasad

veronikasad je offline (nepripojený) veronikasad

dankaBA Pozri príspevok
Ale to ma fakt tesi ze mate taky zmysel pre humor, asi to s tou depresiou nebude take zle Veronika, ak este trochu posurfujes po strankach porady, tak tam najdes aj poradacku kaviaren, kde som sa predstavila aby som tu nefigurovala ako inkognito anonym. Ja netusim odkial vsetci ste a je uplne jedno v ktorom kute Slovenska navstivite biorezonancne centrum. To je take nepochopitelne ze vam chce nekto poradit ? Alebo ze by som pre zmenu bola taka blba buchac ???
Danka, Juraj (buchač) má svojský "humor". Ale ty si uvedom, že na reklamu tvojej činnosti slúži rubrika Inzercia. Preto som priložila odkaz na tvoj profil, na ktorý Juraj reagoval ...

Tvoje služby (zatial) našťastie nepotrebujem ...
Naposledy upravil veronikasad : 02.09.11 at 15:09
dankaBA dankaBA

Veronika, precitaj si este raz moje prispevky a vyznac mi kde si robim reklamu. Viem o inzercii, tu pre zmenu nepotrebujem ja.
Ten odkaz na moju poradnu si tam dala ty
buchač buchač

dankaBA Pozri príspevok
...nik netvrdí predsa ....
veronikasad Pozri príspevok
Danka, Juraj (buchač) má svojský "humor". Ale ty si uvedom, že na reklamu tvojej činnosti slúži rubrika Inzercia. Preto som priložila odkaz na tvoj profil, na ktorý Juraj reagoval ...

Tvoje služby (zatial) našťastie nepotrebujem ...
.....he .......a tento len inteligent pochopí ..............Dani , nemyslím osobne

Hm , na tie moje depky len jeden " liek " funguje na 100 % ....
Gina Er Gina Er

Gina Er je offline (nepripojený) Gina Er

buchač Pozri príspevok
na tie moje depky len jeden " liek " funguje na 100 % ....
aký? veď sa podeľ so skúsenosťami ....
buchač buchač

Gina Er Pozri príspevok
aký? veď sa podeľ so skúsenosťami ....
...eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.....

Predsa každý jedinec je iný , nie na každého by mal rovnaký účinok...
Vejdovec Vejdovec

Vejdovec je offline (nepripojený) Vejdovec

Zita5 Pozri príspevok
Verím Ti čo prežívaš , ale jednoducho si dupni a povedz si , budem silný .
Neviem teda koľko máš rokov , ale skús sa pozhovárať s niekym blízkym .....neviem možno s matkou , s otcom ....
nie je to také jednoduché! Kto nezažil depresiu ten nevie! vtedy je všetko čierne! nie čiernobiele ale čierne! A nepomôže nič.. liečba a možno (MOŽNO) čas
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať