MaFa
Ahojte, tak si tu čítam a rozmýšľam - čo je vlastne "depka"? Roky sa trápim - život je mizerný, lekár - toho nepoznám, často myslím, že by bolollepšie všetko to tu zabaliť a skončiť, ale sú tu ľudia, ktorí ma potrebujú a to ma drží pri živote. Kto pozná ten pocit, že ďalej už cesta nevedie a tu sa to musí skončiť? Ja som to už párkrát cítila - zatiaľ som vždy mala dosť síl a zdravého rozumu vybrať si to ťažšie - lebo ťažšie je tu žiť - ale do kedy to vydžím? Isto je nejaká hranica a ja sa bojím, že raz prídem k tej hranici a poviem si - tu je koniec. Bojím sa, lebo viem, že by som tým spôsobila bolesť iným, ale kto myslí na to, čo bolí mňa? Prečo človek vždy musí myslieť na iných - kto vlastne myslí na mňa? Koho zaujíma, čo ma bolí, čo ma ťaží a či nepotrebujem pomoc? Som v začarovanom kruhu a neviem sa z toho vymotať, vlastne sa mi ani nedá, pokiaľ mám povinnosti voči svojim milovaným. Tak tu prežívam bez radosti a so smútkom v srdci a na duši. Je to "depka"?
Mila MaFa, ak sa človek zahráva s myšlienkou či tu byť alebo nebyť - to je jasný signál, že niečo nie je v poriadku. To už podľa mňa nie je len ,,depka" ako slovo ale môže to byť depresia, ktorú určite dokáže špecifikovať odborník. Netreba sa trápiť, ale jednoznačne treba vyhľadať lekára. Dnešná medicína je na vysokej úrovni a za pomoci antidepresív sa dá neskutočne skvalitniť život. Depresia je chemický proces, nedostatok serotonínu človeka ničí a darmo si človek bude nahovárať, že treba pozitívne myslieť, keď je toho serotonínu málo. Treba tomu pomôcť liekmi, môže ísť len o dočasné riešenie a potom možno príde vytúžený pokoj a kľud. Vždy máme pre koho žiť, vždy nás niekto potrebuje. Trpieť depresiou nie je hanba, je veľmi veľa životných okolností, ktoré nás do tohto stavu môžu doviesť. Vyhľadaj lekára a netráp sa. Depresia je nevyspytateľná, nevieš ako Ťa ovládne a zrazu príde skrat a ... v skrate človek nerozmýšľa. Našťastie sa doba zmenila a inteligentní ľudia na psychológov a psychiatrov pozerajú ako na ostatných lekárov. Keď si zlomím nohu - idem k chirurgovi, keď ma bolí zúbok - idem k dentistovi a keď bolí dušička - treba nájsť psychitra slebo psychológa. Je to tak, že keď sa rozdával serotonín, tak niekomu sa ušla dvojitá dávka a niekto ani nevie, že ten serotonín sa dá získať a môže sa mu vďaka tomu zmeniť život na nepoznanie.
Bohužiaľ, v dnešnom hektickom živote týmito pocitmi, ktoré opisuješ trpí čím ďalej, tým viac populácie. Ak sa trápiš, vyžaluj sa aj u nás, pocítiš a zažiješ našu podporu a sľúb nám, že vyhľadáš lekára. Ak sa cítiš zle hneď z rána a máš obavy z toho, čo počas dňa príde a zdá sa Ti viac všetko čierne ako ružové, tak konaj okamžite. Ak riešiš obavy v zmysle, čo ak ma niekto známy stretne pre dverami takejto ordinácie, tak vyhľadaj pomoc mimo miesta bydliska, ale konaj a priprav sa, že kým tie lieky zaberú, chvíľku to potrvá, zvyčajne trvá tri týždne, kým nastane nejaká citeľná zmena, môže sa stať, že lieky Ti bude lekár striedať, kým sa nenatrafí na ten pravý, ale tá trpezlivosť nakoniec prinesie svoje ovocie a budeš spokojná a šťastná a problémy, ktoré sa Ti zdajú teraz nevyriešiteľné, naberú iný smer a inak sa na ne budeš dívať. Prajem Ti veľa úspechov a odhodlania a hlavne Ti prajem CHUŤ ŽIŤ!!!
A ozvi sa nám, daj nám vedieť ako sa máš