Zavrieť

Porady

Depresia

Pozdravujem vsetkych.

Prvykrat som sa dostal na tuto stranku, len tak som nou listoval a prisiel som na to, ze mnohi ludia nevedia, co je to depresia, resp. podcenuju jej nebezpecnost. Zauzivany termin "depka" mi pripomina vyraz zo slovnika pubertlanych dievcat a vobec nesuvisi s diagnozou F32.

Ja trpim na depresiu. Je to, prepacte vyraz, svinstvo. To nie je stav, kedy sa rano clovek zobudi a hned je po "depke". Zazivam ju uz dlho, cca 3 roky, momentalne vdaka jesennemu pocasiu sa to dost zhorsilo. Je to ako ked clovek pada do priepasti a uvazuje nad tym, ci chce dopadnut a zlomit si väzy, alebo ci sa chce zachytit o nejaky vytrcajuci konar. Na druhej strane, ak clovek chce bojovat, musi dopadnut az na to najhlbsie dno, aby sa mohol odrazit a ist hore. Niektori to vzdaju a hladaju ulavu vo svetle na konci tunela. Drzim sa nazoru, ze ak ju niekto nezazije (osobne alebo v rodine), nema ani potuchy, co to je. Často mam pocit, ze jedinu ulavu dosiahnem vtedy, ked do toho tunela vstupim a pojdem za tym svetlom (myslene prenesene: skoncim svoj zivot). Som ateista.

Zaujimal by ma nazor inych ludi, ktori nou trpia; ako s nou bojuju. Ja sa liecim antidepresivami v kombinacii s utlmujucimi liekmi. Terapie som vychal, pretoze mi nepomahali. Rady typu: "pracuj vela, zabudnes" alebo "neboj, zvladnes to" mi maximalne tak zdvihaju adrenalin.

Este by som snad dodal dovod, preco som ochorel. Asi som nebol silny a nezvladol rozchod po styroch rokoch. Nazor "pro jedno kviti slunce nesviti" poznam, ale nenavidim ho z duse. Tymto pozdravujem moju "drahu polovicku", JUDr. P.P., ktora ma podrazila v tom "najvhodnejsom case", pricom podanie pomocnej ruky tejto osobe nic nehovori.

Aky je vas nazor? Aku mate skusenost?
Naposledy upravil antonio29 : 08.11.07 at 21:48
Usporiadat
Téma je uzavretá.
danushka danushka

danushka je offline (nepripojený) danushka

danushka Pozri príspevok
Aké staré máš dietky?
Mafa, skúsila si už osloviť nejakého odborníka? Pravdepodobne by si potrebovala svoj stav podporiť liekmi na upokojenie, asi si z toho dlhodobého trápenie vybičovaná. Ak sa nevieš dostať aspoň k psychológovi, existuju aj linky dôvery, ktoré sú bezplatné a na telefóne sú nonstop fundovaní odborníci. Psychoterapeuti dokážu pomôcť aj rôznymi cvičeniami, hypnózou a naučia Ťa čeliť kritickým situáciám. S počiatku by možno pomohla aj liečba antidepresívami. My sa tu s Tebou porozprávame, pri nás sa Ti môže uľaviť, ale je to len vo virtuálnej rovine. Prosím, prosím navštív lekára...
Naposledy upravil danushka : 19.12.07 at 22:33 Dôvod: preklep
kitky kitky

kitky je offline (nepripojený) kitky

COGITO ERGO BOOM
MaFa Pozri príspevok
Absolútne....dnes je to hrozné, chudáčik môj syn si to odniesol....jemu som sa vyžalovala a to by som asi nemala.
http://www.anoprezivot.sk/ skus zavolat, este ti nieco najdem.
V prvom rade potrebujes silu a tu ti mozu na nejaky cas poskytnut lieky.
Navstiv psychiatra, povedz mu, ze potrebujes energiu aby si dokazala celit nepriatelovi . Zatial sa akotak pokus tychto par dni urobit vsetko , aby tvoje deti prezili kludne Vianoce. Caka ta Novy rok a Novy zivot.Nehladaj nikoho na internete, na novy vztah potrebujes kopu energie, ktoru budes potrebovat pre seba a svoje deti . Teraz sa ti zda byt vsetko nemozne, pretoze si dlhotrvajucim vycerpavajucim vztahom vyhoreta.
Stanov si priority. Tridsatrocne manzelstvo, to uz su dospele deti, verim, ze spolu to dokazete. Neboj sa toho. Horsie to uz nebude.
vogel vogel

vogel je offline (nepripojený) vogel

psychiater
MaFa, ak mas zaujem aj na Slovensku su centra pre tyrane ženy, jedno je napr v Trnave. Zebezpečia ubytovanie, myslím že aj s detmi. Pomožu s pravnou pomocou bezplatne /napr. rozvod/. Poskytuju psychoterapiu.
Myslim, že maju aj straznu sluzbu objektu. Miesto pobytu je utajene.
Info bude na linakach pomoci, pripadne Ti mozeme pomocť zohnať info aj my na porade.
Vogel.
kitky kitky

kitky je offline (nepripojený) kitky

COGITO ERGO BOOM
vogel Pozri príspevok
MaFa, ak mas zaujem aj na Slovensku su centra pre tyrane ženy, jedno je napr v Trnave. Zebezpečia ubytovanie, myslím že aj s detmi. Pomožu s pravnou pomocou bezplatne /napr. rozvod/. Poskytuju psychoterapiu.
Myslim, že maju aj straznu sluzbu objektu. Miesto pobytu je utajene.
Info bude na linakach pomoci, pripadne Ti mozeme pomocť zohnať info aj my na porade.
Vogel.
ahoj. fajn, ze si tu
vogel vogel

psychiater
kitky Pozri príspevok
ahoj. fajn, ze si tu
Dik, som tu rad, len keby bolo viac času ...
hanelie hanelie

hanelie je offline (nepripojený) hanelie

sprievodca CR Rakúsko,
Čo si myslíte o tomto článku?

Človek je stvoriteľom, nositeľom i zdolávateľom svojho osudu.
Každá myšlienka, každý pocit, každé slovo a každý čin sú príčiny, za ktorými nasledujú dôsledky. Každý dôsledok vo svojej kvalite a kvantite vždy zodpovedá príčine. Neexistuje teda ani náhoda, ani odmena či potrestanie, ale jedine a iba príčina a následok.

Osud je súhrn následkov našich rozhodnutí. Nie je možné niečo urobiť a utiecť pred dôsledkami.

Zákon osudu požaduje po človeku vedomé prevzatie plnej zodpovednosti za svoj život.
Stará sa o to, aby bol konfrontovaný s dôsledkami svojho jednania a to tak dlho, až problémy, ktoré sám vytvoril nevyrieši, čím sa oslobodí.
Zákon osudu zakročí teda tam, kde človek sám nie je schopný nastoliť harmóniu v stvorení.

Zákon sám o sebe nemá žiadnu schopnosť rozhodovania. Hovorí len:
„Keď urobíš toto, stane sa toto. Keď urobíš tamto, stane sa tamto. Ty si stvoriteľ a ty rozhoduješ.“

Každý teda dostane to, čo zapríčinil. Nech už dostane čokoľvek, vždy si to zapríčinil sám, bez ohľadu na to, cez koho sa to deje. Ten druhý je vždy len poslom osudu.

Kto dnes zaseje myšlienku, ten zajtra zožne čin, pozajtra zvyk, napozajtra i charakter a nakoniec svoj osud.
A aj tak je nám daná sloboda voľby, čo chceme stvoriť. Zákon osudu nás konfrontuje len s následkami nášho jednania.
Zákon osudu teda neobmedzuje slobodu jednotlivca. Každý si môže slobodne určiť, čo chce získať. Potom však musí zožať iba to, čo zasadil.
To, čomu ľudia hovoria osud, nie je pri bližšom pozorovaní nič iného než tvorenie. Spôsob, akým sa osud prejavuje, ukazuje, ako jeho pôvodca myslel, cítil a jednal.
Každá myšlienka tak podľa zákona rezonancie priťahuje rovnaké energie, a tým sa posilňuje. To platí ako pre pozitívne oblasti, tak aj pre negatívne.
Ajuška Ajuška

Ajuška je offline (nepripojený) Ajuška

...sama sebou... :o)
MaFa Pozri príspevok
Absolútne....dnes je to hrozné, chudáčik môj syn si to odniesol....jemu som sa vyžalovala a to by som asi nemala.
MaFa...je ťažké napísať že viem čo cítiš...každý pochopí až keď skúsi... prešla som (snažím sa vyjadrovať v čase minulom... aby ma prítomnosť aaž tak netlačila) si tým čo Ty... moožno len v iných farebných odtieňoch... myslím že viem ako Ťa tlačí veta ktorú si napísala... nezabúdaj však, že pred deťmi neutajíš a je aj pre ne lepšie ak s nimi hovoríš... mám to šťastie že mi práve mj deti svojím prístupom (občas to boli aj na pohľad kruté slová) nedovolili podľahnúť zúfalstvu a bezmocnosti...ja viem... začarovaný kruh...keď som si uvedomila že to ozaj nezvládam, z posledných síl som kontaktovala linku záchrany... sú zlatí fakt... len to stretnutie s psychológom a právnikom je nad ľudské sily... aaale každý si z neho vyberie čo sa dá...uľavilo sa mi už len tým, že som nahlas povedala to, čo som roky držala v sebe...praktické riešenie sme nenašli... aale s odstupom času (2roky) si uvedomujem, že ma to predsa len posunulo ďalej. Našla som v sebe (hoci som bola presvedčená že už sa nedá) silu postaviť sa k problému čelom... vnímať seba uuuplne inak... a môžem Ti povedať, že napriek tomu, že to dnes z ďaleka nie je prechádzka ružovým sadom, vyrovnala som chrbát a viem sa aj smiať... je to ozaj len uhol pohľadu... a chuť žiť... ...veeľmi Ti želám aby si sa dokázala povzniesť... a nedala si viac ubližovať...
Eulalia Eulalia

Eulalia je offline (nepripojený) Eulalia

Hmmm, antonio bol naposledy prihlásený 21.11. Čo myslíte, čo je s ním? Dúfam, že len to, že sa intenzívne pustil do liečenia a keď sa bude cítiť lepšie, príde sa pochváliť.
MaFa, ako sa darí Tebe? Našla si dosť síl na riešenie svojej neľahkej situácie?
Držím Vám všetkým palce.
Kováčka Kováčka

Kováčka je offline (nepripojený) Kováčka

MaFa, Ajuška,
presne viem čo prežívate. Mám to za sebou.
Veľmi Vám držím palce, aby ste našli silu dostať sa z toho
betka111 betka111

betka111 je offline (nepripojený) betka111

Antonio, myslím na Teba, ako sa máš?
danushka danushka

Špeciálne MaFe, Ajuške, Antoniovi a všetkým, ktorí trpia bolesťou duše, prajem najzázračnejší liek a najzázračnejšie okolnosti, aby ich vykúpili z tohto jarma, nech hneď prvé januárové ránko 2008 a všetky nasledujúce dni počas celého roka im prinášali radosť, ľahkosťv vánku, slnečný úsmev na tvári, pokoj na dušičke, dôveru v ľudí, nech im srdiečká bijú do veselej nôty, nech vedia prijímať pozitívnu energiu tak, aby ju vedeli ďalej šíriť a nech sa cítia ŠŤASTNÍ !!! Nech im ten pocit vykúpenia neunikne, nech si ho držia pevne v rukách aj s našou pomocou a pritom im PánBožko pomáhaj
cloe cloe

cloe je offline (nepripojený) cloe

Som najskôr človek až potom účtovník! ...viac
Pripájam sa k danushke a prajem všetkým menovaným aspoň desatinku z toho, čo danushka vymenovala
vogel vogel

psychiater
Ahoj Antonio, uplynulo už niekolko týždnov, snad sa máš lepšie, a keby aj nie, viacerých by nás určite potešilo keby si sa v novom roku aspon kratko ozval.
Všetko dobré do nového roka a víťazstvo v boji s depresiou Ti želá Vogel.
danushka danushka

Pred pár dňami vyhasol život mladého 18 r. chlapca na železničnej trati pri Košiciach, chlapec ukončil svoje trápenie pravdepodobne v zlom duševnom stave...Dnes prišiel môj syn zo školy a oznámil mi, že to bol chlapec z ich školy, štvrták, ktorý ešte pred Vianocami mal stužkovú, no po prázdninách sa už nevrátil. Tomuto chlapcovi celá škola venovala minútku ticha a tí, ktorí súcitili s nešťastím tohto mladého človeka v tichosti možno aspoň počas tej krátkej minútky sa zamysleli, čo môže až človeka doviesť k takémuto činu. Keďže nebohý mládenec študoval na strednej elektrotechnickej škole, plnej chlapcov - reakcie nie všetkých adolescentov, boli hodné úcty vyhasnutého života. Syn mi hovoril, že niektorí jeho spolužiaci sa počas minútky ticha uškŕňali a vôbec nepovažovali túto situáciu vážne. Samozrejme, že po škole teraz idú rôzne dohady, prečo sa stalo to, čo sa stalo. Odrazu idú hlasy, že chlapec bol aj šikanovaný....
A ja sa pýtam, čo my rodičia robíme preto, aby naši synovia a dcéry si vážili človeka, aby sme ich naučili podávať pomocnú ruku, aby sme nepočuli, že sa im zdá nepodstatné, že zbytočne vyhasol život? Bože, čo robíme?...
Majú v školách pedagógovia čas postrehnúť, že ich zverenci sa trápia? Vedia rodičia pochopiť trápenie svojich tínedžerov? Kde je v tom všetkom spravodlivosť?..., v takýchto chvíľach si uvedomujem márnosť všetkého a cítim našu všeobecnú ľudskú bezmocnosť, cítim veľký smútok.

Nech tento mladučký človek nájde odpočinok Boží a nech jeho rodičia a najbližšia rodina nájdu silu prežiť túto strašnú tragédiu.
Viera Klimentová Viera Klimentová

Viera Klimentová je offline (nepripojený) Viera Klimentová

Dnes som sa len náhodou dostala k Vášmu príspevku a prečítala som si aj názory odborníkov - lekárov. Určite sa dá z každého názoru vybrať užitočná rada a každý to myslí úprimne.
Len málokto je dnes tak šťastný, že nepozná stres, či depresiu. Dobré užitočné rady, súcitenie, resp. morálna podpora najbližších alebo priateľov, sú "len" bočnými doplnkami liečby a lieky pomáhajú zvládať rôzne procesy v organizme. Možno sa to dá vyjadriť aj odbornejšie -lekársky.
Váš organizmus však očakáva pomoc od Vás samotného!. Vy sám musíte, dokázať silou vlastnej vôle prekonať toto ťažké obdobie vo Vašom živote. So presvedčená, že nebude jediné a posledné (rozhodne Vám ich viac neprajem) určite si priority a životný cieľ - napr. dokončiť doktorát, najsť si vhodné zamestnanie a založiť si rodinu.
Potrebujete čas, silu vôle a zmoblizovanie vlastných vnútorných síl. Želám Vám k tomu veľa úspechov a nevzdávajte sa. Život - to je hodnota, ktorá za to stojí Nezastaví sa, ani sa nevráti späť. Viera
Eulalia Eulalia

dusansl Pozri príspevok
Je to problém komplikovaný ale riešiteľný- Ak si pozriete stranu :******************, nájdete kontakt na mňa.
pohovoríme, problém vidím ako riešiteľný pomocou ozdravno výživovej kúry zostavenej z preparátov TIANSHI, tvoriacich základ Tibetsko-čínskej medicíny.Prosím informácia pre všetkých ľudí zo zdravotným problémom:
Ak hľadáte rýchlu nápravu svojej choroby, skúste hľadať inde!
spôsob riešenia vašich problémov ,ktorý ponúkam, je pozvoľný,
ale omnoho rýchlejší, akým sa kazilo Vaše zdravie.
A čo takto si najprv prečítať Etiketu Porady?
katamama katamama

katamama je offline (nepripojený) katamama

Kto si? Stotožn'ujem sa s napísaným textom
Eulalia Eulalia

katamama Pozri príspevok
Kto si? Stotožn'ujem sa s napísaným textom
Toto textu je tu popísaného viac. S ktorým sa stotožňuješ?
janchillinka janchillinka

janchillinka je offline (nepripojený) janchillinka

Ahojte,
narazila som na tuto stranku,tak som si povedala, ze mi mozno niketo z vas poradi... Nevie ci trpim naozajsnou depresiou, lebo niektore priznaky na mna nesedia... ale momentalne sa nachadzam v situacii, kedy neviem co so svojim dlhodobym vztahom... priatel ma velmi miluje(teda sa tak tvari), zacali sme spolu byvat a ja mam stale v sebe nejaky pocit, ze sa s nim musim rozist.. neviem sa rozhodnut, odohrava sa vo mne obrovska burka, velmi ma to tyra.. je to mozno banalita, no stale ma trapi neistota, uzkost, neviem sa od toho odreagovat a neriesit.. stale ma to zoziera a uz vyse 4 mesiacov sa citim zle.. neviem ci je to tym vztahom, alebo trpim depresiou ci nejakou inou poruchou. Uz som mala aj stav, ze sa asi zblaznim.. chcelo sa mi odpadnut, hucalo mi v usiach.. no hrozne.. usla som na tyzden do hor a pomohlo.. no skoro kazde rano mam taky neprijemny uzkostny stav... niekedy to pride aj cez den... zaludok mam ako tazky kamen, stale stiahnuty... nenavidim tieto stavy a neviem co dalej..obcas beriem persen, taky bylinkovy preparat... no chcem aby mi bolo konecne tak volne a bezstarostne... rada by som sa toho zbavila, no neviem urcit pricinu. Mozno by som mala ist aj k lekarovi, no ten by mi mozno nasadil lieky a to nechcem! Viete mi poradit? Je to tym nepodarenym vztahom, ktory je vlastne dokonaly ale ja som v nom akoby zavreta? alebo si to len nahovaram a je to dosledok depresie?
Tanče Tanče

Tanče je offline (nepripojený) Tanče

janchillinka Pozri príspevok
Ahojte,
narazila som na tuto stranku,tak som si povedala, ze mi mozno niketo z vas poradi... Nevie ci trpim naozajsnou depresiou, lebo niektore priznaky na mna nesedia... ale momentalne sa nachadzam v situacii, kedy neviem co so svojim dlhodobym vztahom... priatel ma velmi miluje(teda sa tak tvari), zacali sme spolu byvat a ja mam stale v sebe nejaky pocit, ze sa s nim musim rozist.. neviem sa rozhodnut, odohrava sa vo mne obrovska burka, velmi ma to tyra.. je to mozno banalita, no stale ma trapi neistota, uzkost, neviem sa od toho odreagovat a neriesit.. stale ma to zoziera a uz vyse 4 mesiacov sa citim zle.. neviem ci je to tym vztahom, alebo trpim depresiou ci nejakou inou poruchou. Uz som mala aj stav, ze sa asi zblaznim.. chcelo sa mi odpadnut, hucalo mi v usiach.. no hrozne.. usla som na tyzden do hor a pomohlo.. no skoro kazde rano mam taky neprijemny uzkostny stav... niekedy to pride aj cez den... zaludok mam ako tazky kamen, stale stiahnuty... nenavidim tieto stavy a neviem co dalej..obcas beriem persen, taky bylinkovy preparat... no chcem aby mi bolo konecne tak volne a bezstarostne... rada by som sa toho zbavila, no neviem urcit pricinu. Mozno by som mala ist aj k lekarovi, no ten by mi mozno nasadil lieky a to nechcem! Viete mi poradit? Je to tym nepodarenym vztahom, ktory je vlastne dokonaly ale ja som v nom akoby zavreta? alebo si to len nahovaram a je to dosledok depresie?
môže to byť kľudne to nedoriešené v tebe. skus si sama presne určiť čo je to, to nedoriešené a hľadaj riešenie. možno máš aj iné problémy ktoré sa ti miešajú. Možno len nie si ešte priprvená na spoločnú domácnosť s partnerom.... modeluj si situácie ktoré by ťa uspokojili a ukľudnili .... hľadaj a uvažuj...a zvažuj....
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať