janchillinka Ahojte Tanče, Kitky
Kitky myslis, ze tie stavy to nie su depresia? Lebo vsetky priznaky mi sedeli... no naozaj to teraz ustupilo.. robila som si na jednej stranke taky test vraj vytvoreny lekarmi, rozne psycho diagnozy.. a vyslo mi take daco zvlastne..ze depresiu nemam, ale ze trpim uzkostami, ktore su uplne ina diagnoza... no teda je to zamotane.. ale nebojte sa, nejdem sa v tom ted rypat..
som rada ze sa mi je teraz dobre.. akurat som zistila, ze som uplne ustrachana robit nejake velke rozhodnutie, mam problemy s rozhodovanim... nahlodavaju ma vycitky a strach.. mozno aj pohodlnost? a to kalkulovanie co jedna z vas tusim spominala... No teraz nenarazam len na ten moj vztah, ale aj na pracu, napriklad mam obavy pustit sa do niecoho noveho.. a moje sebavedomie...jaaaj, jaaaj...
Zatim vas zlaticka pozdravujem
Niekde si spominala, ze si jedinacik. To bohuzial nie je bohvieaka vybava do zivota, viem o com hovorim, ja som tiez.
Uz navzdy budes ochudobnena o jeden velmi dolezity rozmer. Surodenci nie su iba velmi blizke osoby, s ktorymi mame spolocne spomienky ale v case nasho rastu a dospievania nam poskytuju velmi dolezite modely spravania, mozeme sa cez nich identifikovat,korigovat svoje postoje, nazory a tisic dalsich dolezitych veci z ktorych si neskor dotvarame svoju osobnost.
Ty si jediny clovek, ktory ta pozna najlepsie. Jedine v sebe musis hladat a najst tu silu a ty ju najdes. Si mlada a silna a krok po kroku budes vediet zabojovat za veci, ktore za to stoja a zmenit tie, ktore ta brzdia. A to su vsetky tie tvoje neistoty a strachy.
Pre zaciatok si najdi nejaku literaturu o autosugescii. Su tam navody ako zvladat veci, ktore chceme zmenit.
Ty si ich dokazala pomenovat. To je prvy krok.
Ja len dufam, ze som ta nevyplasila
. Su veci, ktore treba prijat ako fakt .A su veci, ktore nikdo za nas nevyriesi.Len my.
Niekde som citala jednu pravdivu vetu:
Najistejsie miesto, kde vzdy najdes pomocnu ruku, je na konci tvojho ramena.
Takze zahod obavy, strach a vycitky za hlavu a jednoducho ŽI! OK?