Zavrieť

Porady

DIA Vianoce

ahojte! neviete poradit nejake vianocne dobrôtky, ktore by potesili aj diabetikov??? dakujem
Usporiadat
BXLmiami BXLmiami

BXLmiami je offline (nepripojený) BXLmiami

Niekde som to už písala,u otca som to riešila štrudľami.Do cesta cukor nejde a nápln si spravíte dia.
3 0
Menej reklamy? Zaregistrujte sa! - Žiadne vyskakovacie reklamy!
Tweety Tweety

Tweety je offline (nepripojený) Tweety

Janiela
Priatelia, existuje aj dia štedrák? Nedarí sa mi vyhľadať. Poteším sa, ak niekto priloží recept.
Nie je to štedrák ale chlebíček bez múky.
http://zena.sme.sk/c/8102069/biskups...y.html?ref=tit
3 0
ondrejvla ondrejvla

ondrejvla je offline (nepripojený) ondrejvla

Podstatné, že zatiaľ to viem... Ale zajtra už možno bude inak. ...viac
Dia BB – dobré ráno

1 šálka ( á 2,5 dl) hrozienok zaliať vriacou vodou, nechať chvíľu nabobtnať, potom vodu zliať. Vo väčšej miske spracovať 4 vajcia, 1 šálku oleja, 3/4 šálky Sorbitu. Zvlášť si pripraviť
2,5 šálky polohrubej múky, 1/2 prášok do pečiva, 1/2 KL soli, všetko preosiať, premiešať a pridať do pripravenej zmesi. Túto spolu premiešať a pridať 375 ml nasledovnej miešanky: ovsené vločky( tie sú lepšie, ak sa vopred na suchej panvici opražia), sezam, lúpanú slnečnicu, ľanové semienka a sekané orechy ( pomer je približne z každého druhu 0,75 ml).Nakoniec pridať postrúhanú kôru z očisteného citróna. Vypracovať cesto, je trošku tuhšie, lyžicou robiť na vymastený a vysypaný plech malé kôpky, trošku roztiahnuť, ale nie veľmi tenko, cca 1 cm. Dať piecť vo vyhriatej rúre asi na 200° C. Dávať ďalej od seba, cesto vychádza na cca 3 plechy. Sú veľmi dobré, treba ich schovať pred sebou tam, kde by ste ich nehľadali...

Ďalšia inšpirácia – do cesta sa môže pridať na malé kúsky nasekaná DIA čokoláda. Ja som piekla na mastnom papieri, odpadla mi robota s mastením plechov.

Dobrú chuť želám
2 0
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
Janiela
Priatelia, existuje aj dia štedrák? Nedarí sa mi vyhľadať. Poteším sa, ak niekto priloží recept.
Ono to je tak.
Na pečenie sa používa hladká múka...dobre vravím ?
Hladká múka je ale jeden z najpotravín, ktorá obsahuje zlý cukor. Klasický cukor je jasný...

Skús tento...

Štedrák bez múky, cukru a pečenia
http://tortyodmamy.sme.sk/stedrak-be...-cukru-pecenia

P.S.:
Ja si dám klasickú orechovú tortu...plno veľa ...
2 0
Dáša_ Dáša_

Dáša_ je offline (nepripojený) Dáša_

ak to má byť fakt dia, tak pozor, aby toho sušeného ovocia, zvlášť datlí, fíg a hrozienok nebolo veľa. Lebo to zvádza, že je to ovocie, ale na glykémiu to môže mať hodne neblahý vplyv. To je koncentrovaný cukor
2 0
Terezia13 Terezia13

Terezia13 je offline (nepripojený) Terezia13

no v recepte nie je povedané, že diabetik - aj keď papká dia koláčiky, ich musí zjesť za celý plech, to už potom fakt nie je dia
2 0
bettylou bettylou

bettylou je offline (nepripojený) bettylou

:-))
zákusok sa preto tak volá, že ho zjeme za kúsok a nie za pol plechu
2 0
Terezia13 Terezia13

Terezia13 je offline (nepripojený) Terezia13

dia kúsky - zákusky
https://varecha.pravda.sk/recepty/cu...K4By0vKMODlAM0
2 0
penelopa penelopa

penelopa je offline (nepripojený) penelopa

Tu prikladam nejake moje recepty, este mam aj nieco nascenovane z casopisov, ak bude zaujem mozem poslat mailom
1 0
penelopa penelopa

penelopa je offline (nepripojený) penelopa

oki, skusim teda pripnut sem tie scenovane, uvidim ake to bude. Hlasi mi, treba ich upravit, tak zatial kym to urobim, nasla som este nejake, mozte zatial prestudovat tie
1 0
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
Tweety
S tou múkou nemáš celkom pravdu, používa sa aj hrúba, polohrubá, hladká špeciál....
Nejde o pravdu...IDE o múku...a tá (každá) je pre diabetika zlá...či menej alebo viac, furt jedno.
1 0
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
Janiela
... pacient v staršom veku nemá odkiaľ vedieť, tak nastupujú deti a učia sa spolu s rodičmi.
...

Tak to vidíš Buchač a pritom všetkom som ten parádny štedrák nenašla.
Poznám...mama zo začiatku na tabletkách a skôr ako ja, ktorý hneď nabehol na šľahy do svalu. Ale neskôr som už učil s inzulínovými perami zasa ja mamu.

Hehehe...našli milí rádcovééé, našli ? Nenašli...
Ono je to jednoduché...a veľmi. Na Google je všetko...len je potrebné zadať správne výrazy.
Niekedy slovenčina je málo, tak nabehne engliš a to je už úplne iný level...linkov do aleluja a do zbláznenia.
1 0
kukučka kukučka

kukučka je offline (nepripojený) kukučka

Jak nenašla? Tento sa mi veru páči, isto vyskúšam
http://tortyodmamy.sme.sk/stedrak-be...-cukru-pecenia

hľadaj raw recepty
1 0
Dáša_ Dáša_

Dáša_ je offline (nepripojený) Dáša_

ešte malá poznámka, ak by niekto chcel, práve som v lidli videla mandlovú múku. Keby niekto chcel ísť takýmto smerom - sú to vlastne blanšírované pomleté mandle, tak aj do tých za surova v pohode....
1 0
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

Dáša_
ak to má byť fakt dia, tak pozor, aby toho sušeného ovocia, zvlášť datlí, fíg a hrozienok nebolo veľa. Lebo to zvádza, že je to ovocie, ale na glykémiu to môže mať hodne neblahý vplyv. To je koncentrovaný cukor
Daška.....vela ludi si mysli...ak tam nie je muka a.cukor je to ok.....ked poviem,ze je to plne cukru zo suseneho ovocia.....tak som ja co to moc preziva hrozienka,datle...mega cukor....orechy ak maju maly cukor....tak zase mega tuk takze aj tak s mierou.....
1 0
karakul karakul

karakul je offline (nepripojený) karakul

Janiela
... Keď nahradím vajíčka banánom a maslo vegánskym maslom, tak poteším aj syna.Ďakujem.
...keď nahradím cukor stéviou či brezovým cukrom, čokoladu s 90% obsahom kakaa, a sušené ovocie s vysokým obsahom cukru so sušeným ovocím s nižším obsahom, potom aj tí s DIA môžu ochutnať... len s tou kôrou s chemicky neošetreného ovocia som vždy na pochybách...
1 0
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

ja tu nestem dráždiť....cukor síce znížim.....ale čo tie mega tuky z orechov..ale zase lepšie tuky ako cukry....
stévia je tiež pekná chémia...iba ak by som tam narvala čerstvé lístočky ....tie sú pre MŇA ok....inak stevia vo forme z marketu eé...
kto ma tu pozna vie,že cukry nejem....raz za čas sa cukrovo rozbijem a zase bez...vánoce idem poňať tiéž tak.....od zajtra bez cukru a pak až 24.12
1 0
Tweety Tweety

Tweety je offline (nepripojený) Tweety

Našla som toto: http://www.diabetikinfo.sk/dia-pe-enie.html
2 1
Janiela Janiela

Janiela je offline (nepripojený) Janiela

jednoduchý človek, ako ostatní ...viac
aj tú sú celkom fajn receptíky
http://www.dusanplichta.com/blog/len...zvladne-kazdy/

brezový cukor testujeme doma už asi ôsmy deň.
1 0
Terezia13 Terezia13

Terezia13 je offline (nepripojený) Terezia13

no tá čokoláda nevyzerá vábne, ale dá sa dať aj horká, to by asi vyzeralo lepšie, ale tak som to našla, tak to prikladám - aj diabetici chcú mať Vianoce
ale čo ten obrášťok?!
Naposledy upravil Terezia13 : 30.11.18 at 17:25
1 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať