Dia BB – dobré ráno
1 šálka ( á 2,5 dl) hrozienok zaliať vriacou vodou, nechať chvíľu nabobtnať, potom vodu zliať. Vo väčšej miske spracovať 4 vajcia, 1 šálku oleja, 3/4 šálky Sorbitu. Zvlášť si pripraviť
2,5 šálky polohrubej múky, 1/2 prášok do pečiva, 1/2 KL soli, všetko preosiať, premiešať a pridať do pripravenej zmesi. Túto spolu premiešať a pridať 375 ml nasledovnej miešanky: ovsené vločky( tie sú lepšie, ak sa vopred na suchej panvici opražia), sezam, lúpanú slnečnicu, ľanové semienka a sekané orechy ( pomer je približne z každého druhu 0,75 ml).Nakoniec pridať postrúhanú kôru z očisteného citróna. Vypracovať cesto, je trošku tuhšie, lyžicou robiť na vymastený a vysypaný plech malé kôpky, trošku roztiahnuť, ale nie veľmi tenko, cca 1 cm. Dať piecť vo vyhriatej rúre asi na 200° C. Dávať ďalej od seba, cesto vychádza na cca 3 plechy. Sú veľmi dobré, treba ich schovať pred sebou tam, kde by ste ich nehľadali...
Ďalšia inšpirácia – do cesta sa môže pridať na malé kúsky nasekaná DIA čokoláda. Ja som piekla na mastnom papieri, odpadla mi robota s mastením plechov.
Dobrú chuť želám