Prosím diskusiu k nahlasovaniu a odhlasovaniu daňovej povinnosti. V novele je napísané.: "Daňovník, ktorému vznikla daňová povinnosť na daň z motorových vozidiel, je povinný túto skutočnosť oznámiť do 30 dní správcovi dane." Nikde sa ale nehovorí o tom, že je potrebné nahlásovať začiatok používania a ukončenie používania motorového vozidla na podnikanie.
Domnievam sa, že som si splnil povinnosť ako daňovník tým, že som nahlasil správcovi dane skutočnosť, že nám ( FO, PO) vznikla daňová povinnosť na daň z motorových vozidiel. Pritom nie je rozhodujúce, že koľko vozidiel používame na podnikanie ani kedy som ich začal používať na podnikanie a kedy som ukončil ich používanie na podnikanie. O tom sa nikde
nehovorí. Domnievam sa, že si úradníci opäť vymýšľajú svoje predpisy, keď žiadajú zoznam motorových vozidiel, ktoré používa daňový subjekt na podnikanie.
Vyjadrite sa prosím, aký máte názor na to, aby sa každé začatie a ukončenie používania motorého vodzila na podnikanie oznamovalo na DÚ. Toto bude dôležité pri podaní daňového prizania v budúcom roku, nie v priebehu roka