daria29 trocha sa zapojim do diskusie o pecen9 chleba, ja chodim po viacer.domacnostiach , kde maju pekarne na chlieb , je pravda aj to , ze je to teraz moda, niekde maju pekaren ,kde su 2 ks miesacou, to je lepsie, kde maju 1 ks miesaca, je to slabsie vymiesane.kolko zoberie ta pekaren elektriny?ked sa chlieb pecie ,miesa niekolko hodin.potom som citala, ze niektora pani tu pisala , ze si pocka,ked je chlieb vymiesany, a tie miesace vyberie,neviem si to predstavit, ved prerusi tam proces, vypusti teplo?a teraz zase citam od vemi ,ze chleba treba vediet upiect ,nieco mi tu nesedi, ved sa pise, ze do pekarne sa vsetko da, a pekaren to sama urobi, rano vam vonia chlieb\/ja som videla ze davaju hotove pripr,sacky ,niektory bol lepsi,iny bol tuhy,atd.ja peciem obcas chlieb, dam si ho vykys,do kysky, peciem 45/50 min, a vzdy sa mi podar9,miesam aj rozne muky,semienka,
Dovolím si oponovať na zvýraznenú časť textu: ja mam pekáreň len s jedným miešačom, ale ani raz sa mi nestalo, že by bolo cesto slabšie vymiešané. Chlieb bol vždy krásne nadýchaný, voňavý, s výbornou chrumkavou kôrkou a striedka jemná a lahodná.
Ako píše vema, tiež si robím svoju robotu a pekáreň svoju
Ja miešač nechávam až do konca, je to len estetická chyba, že na spodku zostane v chlebíku po ňom dierka.
O spotrebe energie - ja som to nekontrolovala, ale som čítala o tom na niektorej stránke o pekárňach, len už si nepamätám, koľko to bolo. Musela by som to znova nájsť. Keď nájdem, priložím to sem. Ale viem, že to nebola nejaká veľká spotreba. Ani nemôže byť, lebo pekáreň berie energiu, len keď miesi a pečie. A to je približne toľko času, čo napísala vema.
Som rada, že pekáreň mám a upečiem si chlieb, aký chcem a viem, čo v ňom mám
A aj na koláče nemusím cesto miesiť ručne, čo mi vždy najviac vadilo