Zavrieť

Porady

Domáca pekáreň na chlieb

M&G M&G

M&G je offline (nepripojený) M&G

Má niekto skúsenosť s reklamovanými domácimi pekárničkami na chlieb? Chcela by som kúpiť pod stromček, ale neviem nakoľko sú reklamy pravdivé v tom, že sa tam len všetko nasype a ono to zamiesi a upečie samé.
Usporiadat
Meggi 1 Meggi 1

Meggi 1 je offline (nepripojený) Meggi 1

Skúšam vždy nejaký nový druh chleba podľa receptov z netu, ako aj z návodu k pekárni. Pri niektorých receptoch sa mi cesto občas podarilo redšie, tak som musela pridávať múku. Ale nakoniec výsledný efekt vždy dobrý. Chlieb, čo som robila naposledy s pšeničnými klíčkami a sušeným mliekom, bol vynikajúci.
0 0
DanielaSL DanielaSL

DanielaSL je offline (nepripojený) DanielaSL

Mama troch dospelých detí
Meggi , aj ostatné dievčatá ak sa vám nejaký chlebík z netu alebo receptov k pekárni mimoriadne vydarí, prilepte sem recept... je lepšie upiecť overené ako skúšať a urobiť nepodarok..ako mne sa ten mazanec nepodaril.
0 0
Danetta Danetta

Danetta je offline (nepripojený) Danetta

dôchodkyňa
Ahojte, pekárky, dnes sa mi dostal do rúk reklamný leták z LIDLA, kde od 13.marca /od štvrtka / ponúkajú pekárničku zn. Bifinet s LCD dosplejom, výkon 850 W, cena 1490,- Sk. Ak máte v blízkosti LIDL bežte tam. /dúfam, že ten leták je jednotný aj v iných mestách/.Tento je z Nitry.
0 0
Meggi 1 Meggi 1

Meggi 1 je offline (nepripojený) Meggi 1

DanielaSĽ Pozri príspevok
Meggi , aj ostatné dievčatá ak sa vám nejaký chlebík z netu alebo receptov k pekárni mimoriadne vydarí, prilepte sem recept... je lepšie upiecť overené ako skúšať a urobiť nepodarok..ako mne sa ten mazanec nepodaril.
Tak teda recept chlebíka, čo som piekla naposledy s pšeničnými klíčkami:
1 ČL sušeného droždia, 1 PL cukru, 300 g hladkej múky T650, 200 g celozrnnej múky, 4 PL pšeničných klíčkov, 2 PL sušeného mlieka, 1,5 ČL soli, 1 PL rasce, 350 ml vody, 1 PL octu (môže byť aj jablčný), 1 PL olivového oleja (môže byť aj iný, ale ja dávam olivový).
Program som nastavila na celozrnný.

Neviem, prečo, ale som do tohto receptu musela ešte pridať múku, lebo cesto bolo na začiatku dosť riedke. Ale nakoniec bol chlebík ako pampúšik , nedrobil sa a chuťove výborný. Myslím, že zatiaľ nám zo všetkých chutil najviac.
0 0
vema vema

vema je offline (nepripojený) vema

Asi pred týždňom v sobotu, som pozerala v televízii reláciu farmárske revue. Prezentovali tam rôzne druhy chlebov a ich výrobu. Hovorilo sa o tom, že tmavé chlebíky sú prifarbované, lebo žiadna celozrnná múka nie je taká tmavá aký je výsledok chleba. Sú to vraj prírodné farbivá. Lenže, hovorilo sa aj o tom, že celozrnné múky môžu byť kontaminované / pod obalom zrna sa môže tvoriť nebezpečná plieseň o ktorej ani nevieme/. Doporučili nekonzumovať často celozrnný chlieb / pani, ktorá to komentovala povedala, že ona kupuje konzumný chlieb a iba občas celozrnný. Bola som trochu sklamaná, ale vyriešila som si to po svojom. Budem používať múku T 650 a do nej pridám celozrnnú špaldovú múku / na vrecku je napísané, že je ekologická a zrno z nej vyrobené má dva obaly, ktoré dobre chráni pred kontamináciou / treba prečítať/ a kupujem ekologickú celozrnnú ražnú.Neviem, aký budete mať názor, ale chcela som Vás o tom poinformovať, keď si vo všetkom radíme.Aj tak som sa aspoň utvrdila v tom, že je dobre mať svoju pekárničku a chlieb si vyrobiť doma.Pa
0 0
beba13 beba13

beba13 je offline (nepripojený) beba13

Ano kupovanaý chlieb celozrnný je prifarbený, ono to je aj vidieť ak ho pečiem doma z celozrnnej múky je oveľa bledší ako ten kúpený. Tiež kupujem bio-múku, hadam len bude zdravšia.
0 0
DanielaSL DanielaSL

DanielaSL je offline (nepripojený) DanielaSL

Mama troch dospelých detí
Meggi prosím ťa, odkiaľ kupuješ tie pšeničné klíčky? Ináč ja som včera skúšala ten cesnakový s nivou, ale nejako sa mi nevidel. Bol malý, taký nejaký ako keby stlačený..neviem kde som urobila chybu.
0 0
Meggi 1 Meggi 1

Meggi 1 je offline (nepripojený) Meggi 1

DanielaSĽ Pozri príspevok
Meggi prosím ťa, odkiaľ kupuješ tie pšeničné klíčky? Ináč ja som včera skúšala ten cesnakový s nivou, ale nejako sa mi nevidel. Bol malý, taký nejaký ako keby stlačený..neviem kde som urobila chybu.
Danka, kúpila som ich v Kauflande pri cereálnych výrobkoch.
Sú balené v priesvitnom obale. Obal sa môže líšiť samozrejme podľa výrobcu, ale pre ľahšiu orientáciu Ti priložím náhľad, aby si sa približne vedela na regále zorientovať, čo hľadať.
Pšeničné klíčky.jpg  
0 0
kukučka kukučka

kukučka je offline (nepripojený) kukučka

zastav sa v KK povyše hotela Club - je tam výborná veget predajňa Enzým.

Ja teraz pečiem len celozrný, bez droždia, experimentujem s kváskom a zatiaľ sa mi darí. Chlebík je hustejší a veľmi chutný. Aj dlhšie vydrží, pokiaľ nepríde návšteva.
Naposledy upravil kukučka : 05.03.08 at 01:28
0 0
maca.tt maca.tt

maca.tt je offline (nepripojený) maca.tt

verná čitatelka príspevkov porady 46 ročná ...viac
Prosím vás mňa by zaujímalo ako pečiete s kváskom chleba myslím presný recept.Ja by som rada upiekla čisto len ražný chleba alebo len zo špaldovej múky. Vopred dakujem
0 0
miňuška miňuška

miňuška je offline (nepripojený) miňuška

Mňa by na takú pekáreň nenahovoril nikto. Dostali sme ju ako svadobný dar, prvé pokusy skončili samozrejme v koši, ale potom sa to už podobalo na chlieb, ale aj tak to nebolo ono. A fakt sme vyskúšali všelijaké postupy, múky, značky droždia a podobne. Ešte keď sa chlebík upečie, tak je jedlý, ale na druhý deň je o ničom. Tak keby mal niekto záujem.....Zaberá mi tá pekáreň iba miesto v kuchynskej linke
0 0
Štefka 64 Štefka 64

Štefka 64 je offline (nepripojený) Štefka 64

Predáš? Napíš typ pekárne a aká je stará? Cena? Farba?
0 0
EPk EPk

EPk je offline (nepripojený) EPk

maca.tt Pozri príspevok
Prosím vás mňa by zaujímalo ako pečiete s kváskom chleba myslím presný recept.Ja by som rada upiekla čisto len ražný chleba alebo len zo špaldovej múky. Vopred dakujem
Ja robim kvasok z raznej muky. Dam asi 150g muky a 150ml vody do zavaracej flase a zamiesam. Odlozim na teple miesto.
Dasie dni kvasok prikrmujem asi 50g raznej muky a tolko isto vody. Na treti den je pekne bublinkavy a robim chlieb, Dam kvasku asi 200g (tam je 100g muky a 100g vody) a zvysok dodam ako obycajne. Z kvasku mi zostane trochu vo flasi a do neho dam 100g muky a 100g vody a prikrmujem ako predtym. Ked mi rychlejsie kysne dam ho do chladnicky, lebo chlieb peciem 2x do tyzdna, a aby nebol moc kysly. Vymiesene cesto necham vykysnut dlhsie (viac ako 6 hodin) ako obycajne (lebo nekysne tak rychlo ako s drozdim) takze miesim programom 11 a peciem programom 12 (pekaren Mulinex)
0 0
Stevo83 Stevo83

Stevo83 je offline (nepripojený) Stevo83

miňuška Pozri príspevok
Mňa by na takú pekáreň nenahovoril nikto. Dostali sme ju ako svadobný dar, prvé pokusy skončili samozrejme v koši, ale potom sa to už podobalo na chlieb, ale aj tak to nebolo ono. A fakt sme vyskúšali všelijaké postupy, múky, značky droždia a podobne. Ešte keď sa chlebík upečie, tak je jedlý, ale na druhý deň je o ničom. Tak keby mal niekto záujem.....Zaberá mi tá pekáreň iba miesto v kuchynskej linke

Ahoj miňuška. Myslim si, ze samozrejme nie kazdemu moze chutit tento chlebik, ale sama si povedala, ze vy ste niekde robili chyby, lebo ste ho museli vyhadzovat.. ja so robil zatial len par receptov (ale asi 50 chlebov) a z toho sa mi nepodaril iba 2x mazanec. A to som isiel presne podla navodu...takze treba si to dobre zvazit, lebo si myslim, ze casom budete lutovat.Ja som si minule kupil v robote "obycajny" chlieb, no mne prave uz ten nechutil... taky gumeny a "duty" , no proste nechutil... Ale je to samozrejme na Vas...
0 0
DanielaSL DanielaSL

DanielaSL je offline (nepripojený) DanielaSL

Mama troch dospelých detí
Števo..predsa si skúšal robiť ten mazanec ešte raz? A zase sa nepodaril? Ja som to už neriskovala.
0 0
maca.tt maca.tt

maca.tt je offline (nepripojený) maca.tt

verná čitatelka príspevkov porady 46 ročná ...viac
ja som robila mazanec podla tohto receptu a zatial sa vždy podaril.
Na 750g-2 vajcia,maslo 130g,mlieko 80ml,sol1kavova lž.,cukor 4polievkové lž.,mukaT650,345g,droždie 2kavové lž.,hrozienka 100g.Ja som dala namiesto masla palmarín alebo niečo podobné a hrozienka 50g a posekané orechy alebo slnečnicové jadierka 50g
0 0
martulienka67 martulienka67

martulienka67 je offline (nepripojený) martulienka67

obyčajná manželka a mama 2 synov ...viac
miňuška, absolútne nesúhlasím. Každý máme samozrejme na domácu pekáreň svoj názor, ale ja som v stredu dojedala chleba, ktorý som piekla v sobotu a absolutne nič mu nebolo. A to ho skladujeme zabalený len v obyčajnej utierke. Ja mám radšej celozrnný a chlapi si pečú biely. Preto mne ten môj vydrží dlhšie. Ja som s pekárnou veľmi spokojná.
0 0
SusanaP SusanaP

SusanaP je offline (nepripojený) SusanaP

Ahojte.
Prečítala som všetky príspevky od začiatku, lebo ma to celé dosť zaujalo. Bola som rozhodnutá kúpiť si etu. Ale po tej informácii z lidla, trochu váham. A teraz neviem, či dať o tisícku viac alebo sa vybrať do lidla. Čo hovoríte Vy, skúsení, ktorí to používate?
Ináč čítala som to pomaly a strááášne dlho. Slinky sa mi zbiehajú. Ale neviem, niektorí píšu o váhe a niektorí o lyžiciach. Musím mať aj váhu?
U nás stojí obyčajný chlieb 43 korún, takže tu fakt nie je o čom uvažovať.
0 0
Meggi 1 Meggi 1

Meggi 1 je offline (nepripojený) Meggi 1

SusanaP Pozri príspevok
Ahojte.
Prečítala som všetky príspevky od začiatku, lebo ma to celé dosť zaujalo. Bola som rozhodnutá kúpiť si etu. Ale po tej informácii z lidla, trochu váham. A teraz neviem, či dať o tisícku viac alebo sa vybrať do lidla. Čo hovoríte Vy, skúsení, ktorí to používate?
Ináč čítala som to pomaly a strááášne dlho. Slinky sa mi zbiehajú. Ale neviem, niektorí píšu o váhe a niektorí o lyžiciach. Musím mať aj váhu?
U nás stojí obyčajný chlieb 43 korún, takže tu fakt nie je o čom uvažovať.
SusanaP, jediné čo vážim, je múka, ostatné dávam na odmerky. Raz som skúsila dať múku bez váženia, len tak od oka, ale cesto bolo veľmi riedke. Musela som múku dosýpať. Múku preto vážim.
0 0
Stevo83 Stevo83

Stevo83 je offline (nepripojený) Stevo83

DanielaSĽ Pozri príspevok
Števo..predsa si skúšal robiť ten mazanec ešte raz? A zase sa nepodaril? Ja som to už neriskovala.
Ahojte. No skusal... a este skusim .. hehe chyba moze byt v tom masle... teraz skusim s palmarinom
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať