Zavrieť

Porady

Domáca pekáreň na chlieb

M&G M&G

M&G je offline (nepripojený) M&G

Má niekto skúsenosť s reklamovanými domácimi pekárničkami na chlieb? Chcela by som kúpiť pod stromček, ale neviem nakoľko sú reklamy pravdivé v tom, že sa tam len všetko nasype a ono to zamiesi a upečie samé.
Usporiadat
DanielaSL DanielaSL

DanielaSL je offline (nepripojený) DanielaSL

Mama troch dospelých detí
Idem sa podeliť s mojou najnovšou skúsenosťou. Trochu som mala obavy piecť chlieb na expres programe. Nejako som tomu nedôverovala. Ale okolnosti ma predvčerom prinútili použiť tento program. A výsledok bol výborný. Chlieb bol hotový raz dva...vydarený, akurát som ľutovala, že som nedala trochu viac ražnej múky. Vrch som mala trochu bledý, nechala som chlebík ešte 10 minút dopekať. Takže do budúcna myslím, že tento program budem používať častejšie.
0 0
cactus cactus

cactus je offline (nepripojený) cactus

nezaškodí čítať návody na rôzne veci.... ...viac
Piekol už niekto z vás chlieb s pohánkovou múkou?
Ja som sa snažila 2x a zakaždým mi spľasol. Nie celkom, ale predsa. Nebol taký pekný nafúknutý ako ostatné.

Pohánka je veľmi dobrý prostriedok (použijem toto prirovnanie) na rôzne zdravotné neduhy, preto aj táto múka........

Osvedčil sa mi nižšie prilepený recept z príspevku 32 tejto témy od Dáši, kde tých 150 g obmieňam rôznymi druhmi múky, ale pohánkovej sa akosi nedarí.... Daniela, ty si taký experimentátor, neskúšala si s tou múkou piecť?


Re: Domáca pekáreň na chlieb
Citát:
Pôvodca textu príspevku: vema
Ďakujem Dáška, budem experimentovať, mohla by si napísať ako si upiekla chlebík, ktorý Vám chutil.

Ja mám overený tento recept (kopirujem z inej diskusie)
350 ml vlažnej vody
2 PL oleja (ak dávaš mlieko, tak olej asi netreba)
1 PL octu (dávam jablkovy - dočítala som sa v diskusiach, že je to proti melivosti chleba a naozaj to tak je, overila som si, ked som ho zabudla pridať )
550 g múky - dávam zmes 400 g hladkej a 150 ražnej celozrnnej, alebo špaldovej, alebo grahamovej.
1 čl soli - Pozor ale, sol musí ísť dostatočne daleko od droždia. Inak droždie nekysne.
1 čl sušeného droždia (1 balík používam na 3x)
1-2 čl mrvenej rasce alebo ineho korenia
Ak sa mi chce, tak aj dva nastrúhané zemiaky
Nakoniec (po signale) prisýpam hrsť semien - slnečnica, tekvica). Už som dokonca aj varila špaldu, jašmenné krúpy. Bolo to fajn, ale teraz sa mi nechce



Ďakujem za vaše postrehy, rady a názory.
0 0
DanielaSL DanielaSL

DanielaSL je offline (nepripojený) DanielaSL

Mama troch dospelých detí
Pohánkovú som ešte nemala, kde ju môžem kúpiť? A budem skúšať..ja som mala špaldovú , žitnú a rôzne ražné a celozrnné, ale pohánkovú som nikde nevidela.
0 0
DanielaSL DanielaSL

DanielaSL je offline (nepripojený) DanielaSL

Mama troch dospelých detí
Inak tento osvedčený recept od Dáši robím poslednú dobu ,ale s acidofilným mliekom a teda už ocot nedám. Ale ide vždy zemiak a robím so všelijakými múkami a je pekný, chutný , vyrastený a ešte aj pekne stmavnutý. Pečiem ho najnovšie večer s nastavením , aby bol ráno čerstvý. Predtým sa mi sem-tam narobili aj ušaté chleby, ale odkedy to pečiem takto tak je vždy vydarený a aj ľahko vychádza z pekárne.
0 0
cactus cactus

cactus je offline (nepripojený) cactus

nezaškodí čítať návody na rôzne veci.... ...viac
DanielaSĽ Pozri príspevok
Pohánkovú som ešte nemala, kde ju môžem kúpiť? A budem skúšať..ja som mala špaldovú , žitnú a rôzne ražné a celozrnné, ale pohánkovú som nikde nevidela.
Pečiem podobne ako spomínaš, Daniela, z tých istých múk a je to bez problémov.

Pohánkovú som kúpila v Kauflande. Inak ten chlebík je chuťovo fajn, podobne ako celozrný a je hutnejší.

A najradšej pečiem z tých múk z Lidlu, sú rozne druhy v takých farebne odlíšenýc h sáčkoch podľa druhu zmesí. A všetky miešam podľa Dáškinho receptu.

Piekla som už aj ciabatú, skúsila som podľa Dáši a potom čiste iba ciabatu podľa návodu, ale zdal sa mi slaný. Takže: miešam.
0 0
cactus cactus

cactus je offline (nepripojený) cactus

nezaškodí čítať návody na rôzne veci.... ...viac
DanielaSĽ Pozri príspevok
Inak tento osvedčený recept od Dáši robím poslednú dobu ,ale s acidofilným mliekom a teda už ocot nedám. Ale ide vždy zemiak a robím so všelijakými múkami a je pekný, chutný , vyrastený a ešte aj pekne stmavnutý. Pečiem ho najnovšie večer s nastavením , aby bol ráno čerstvý. Predtým sa mi sem-tam narobili aj ušaté chleby, ale odkedy to pečiem takto tak je vždy vydarený a aj ľahko vychádza z pekárne.
Dala si mi inšpirácie na to acidko. Skúsim.

A to pomenovanie ušatý sa mi celkom páči . Vidíš, to mi nenapadlo, že ho môžem takto pomenovať. Máš pravdu, fakt akoby mal uši....

Mne z pekárne vychádza tiež ľahko, iba tie diery po hákoch mi veľmi nevoňajú, ale čo už???? Je to malá chyba krásy za tú dobrotu, si myslím.

A tiež zvyknem nastaviť večer. Je to veľká výhoda.

A až by si náhodou natrafila na pohánkovú, tak daj vedieť ako sa ti chlieb podaril.
0 0
Gabi03 Gabi03

Gabi03 je offline (nepripojený) Gabi03

cactus Pozri príspevok
Mne z pekárne vychádza tiež ľahko, iba tie diery po hákoch mi veľmi nevoňajú, ale čo už???? Je to malá chyba krásy za tú dobrotu, si myslím.
Neviem či vo všetkých, ale z tej mojej po miesení by sa mohli vybrať háky a chlieb by sa piekol bez nich. No ešte som to neskúšala, lebo sa mi nechce hľadať v návode ani hádať, kedy je už vymiesené.
0 0
cactus cactus

cactus je offline (nepripojený) cactus

nezaškodí čítať návody na rôzne veci.... ...viac
Gabi03 Pozri príspevok
Neviem či vo všetkých, ale z tej mojej po miesení by sa mohli vybrať háky a chlieb by sa piekol bez nich. No ešte som to neskúšala, lebo sa mi nechce hľadať v návode ani hádať, kedy je už vymiesené.
Máš pravdu, ale nestojí to zato, aby človek doslova špehoval pri pekárničke, kedy a či už?, pretože ten chlebík je chutný aj s tými dierami. A hotovo!
0 0
Gabi03 Gabi03

Gabi03 je offline (nepripojený) Gabi03

cactus Pozri príspevok
Máš pravdu, ale nestojí to zato, aby človek doslova špehoval pri pekárničke, kedy a či už?, pretože ten chlebík je chutný aj s tými dierami. A hotovo!
Jasné. Hoci neviem, ako chutia tie diery.
0 0
cactus cactus

cactus je offline (nepripojený) cactus

nezaškodí čítať návody na rôzne veci.... ...viac
Gabi03 Pozri príspevok
Jasné. Hoci neviem, ako chutia tie diery.

No, vieš, Gabi, ony chutia podobne ako tie syrové.
0 0
mikrimi mikrimi

mikrimi je offline (nepripojený) mikrimi

Zdravim.

Neviem ci to bude pre niekoho este aktualne ale momentalne predavaju v TESCu domacu pekaren len za 1299,- ma 10 programov, 13hodinovy casovac, 60 minut udrzi chlebik teply. Je to sice "len" tesco znacka ale zaruka 2 roky plati. Daju sa v nej napiect 700g a 900g chlebik.
0 0
betka631 betka631

betka631 je offline (nepripojený) betka631

Ak nosíš nebo v sebe, nájdeš ho všade.♥ ...viac
DanielaSĽ Pozri príspevok
Pohánkovú som ešte nemala, kde ju môžem kúpiť? A budem skúšať..ja som mala špaldovú , žitnú a rôzne ražné a celozrnné, ale pohánkovú som nikde nevidela.
Daniela ja som kúpila pohankovú múku v Milk Agro (keďže u nás iné potraviny nemáme ), preto som aj bola prekvapená, že takú múku vôbec majú, nakoľko celozrnná alebo špaldová a podobne im nič nehovorí.
Ja z nej primiešam len 2 polievkové lyžice....neviem prečo, ale na viac som sa neodhodlala. Zdá sa mi chlebík troška sladší, ale možno je to len môj pocit.
0 0
betka631 betka631

betka631 je offline (nepripojený) betka631

Ak nosíš nebo v sebe, nájdeš ho všade.♥ ...viac
mikrimi Pozri príspevok
Zdravim.

Neviem ci to bude pre niekoho este aktualne ale momentalne predavaju v TESCu domacu pekaren len za 1299,- ma 10 programov, 13hodinovy casovac, 60 minut udrzi chlebik teply. Je to sice "len" tesco znacka ale zaruka 2 roky plati. Daju sa v nej napiect 700g a 900g chlebik.
Ja mám pekárničku z Lidla za 1500 Sk a značka možno tiež nič nehovorí...je to Bifinett...ale ja som s ňou maximálne spokojná. Never, že len značkové je kvalitné.
0 0
DanielaSL DanielaSL

DanielaSL je offline (nepripojený) DanielaSL

Mama troch dospelých detí
Aj ja tak hovorím....nie všetko super značkové musí byť najlepšie. Tiež svokrina Biffinet pečie rovnako ako moja. A podobne ako Biffinet vyzerá aj tá, čo predávajú v Tescu. Takže myslím, že sa oplatí ju kúpiť.
0 0
ludmila12 ludmila12

ludmila12 je offline (nepripojený) ludmila12

???
Aj mňa tu namaškrtili poraďáci na pečenie chleba pred pár mesiacmi a kúpili sme pekárničku jedinú akú mali. Keďže som už chcela piecť nezáležalo mi na značke je to tuším AKAI. A odkedy ju mám ešte sme chlieb nekupovali. Ludka
0 0
cactus cactus

cactus je offline (nepripojený) cactus

nezaškodí čítať návody na rôzne veci.... ...viac
DanielaSĽ Pozri príspevok
Inak tento osvedčený recept od Dáši robím poslednú dobu ,ale s acidofilným mliekom a teda už ocot nedám. Ale ide vždy zemiak a robím so všelijakými múkami a je pekný, chutný , vyrastený a ešte aj pekne stmavnutý. Pečiem ho najnovšie večer s nastavením , aby bol ráno čerstvý. Predtým sa mi sem-tam narobili aj ušaté chleby, ale odkedy to pečiem takto tak je vždy vydarený a aj ľahko vychádza z pekárne.
Vyskúšala som to acidko a tiež chutí fajn.

A ešte dodám, že ten so zemiakmi je ozaj výborný, ale dávam asi tak tri zemiaky namiesto dvoch. Zdá sa mi ten chlebík taký, takýýý (neviem to presne vystihnúť), ale takýýýý - asi vlhkejší, vyzerá akokeby bol namoknutý olejom, je pružnejší a a a a a a a a neviem ďalej proste výborný!!!!
Naposledy upravil cactus : 28.08.08 at 14:29
0 0
betka631 betka631

betka631 je offline (nepripojený) betka631

Ak nosíš nebo v sebe, nájdeš ho všade.♥ ...viac
Tak ste ma navnadili, že dnes urobím tiež chlebík s acidkom
0 0
Meggi 1 Meggi 1

Meggi 1 je offline (nepripojený) Meggi 1

S acidkom som robila už dávnejšie, tiež nám chutil.

Napíšem môj poznatok z experimentovania pri pečení:
v poslednom období dávam varený zemiak do každého chleba, či je v recepte alebo nie. Chlebík je potom omnoho jemnejší, mäkkučký a aj na druhý deň - ak nepadne v ten deň hneď za obeť - je ešte vždy mäkký, je ako čerstvo upečený.
0 0
betka631 betka631

betka631 je offline (nepripojený) betka631

Ak nosíš nebo v sebe, nájdeš ho všade.♥ ...viac
Chlebík s acidkom upečený...a výborný.

Meggi ja tiež dávam zemiak do každého chleba. Tak som si na to zvykla, že tiež už nepozerám na to či je v recepte alebo nie je.
0 0
zalobaba zalobaba

zalobaba je offline (nepripojený) zalobaba

baba
Ahojte poraďáci/čky,

chcem sa spýtať, či máte niekto skúsenosti s domácou pekárňou zn. DOMO B 3975. Uvítam všetky názory, výhody aj nevýhody tejto konkrétnej pekárne, nakoľko zvažujem jej kúpu. Vopred Vám všetkým ďakujem.
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať