Ja používam pekárničku (ETA) asi 1,5 roka. Používame ju často.
Po skúsenostiach s ňou by som novú vyberal asi takto:
1.- myslím že na značke veľmi nezáleží (viď aj príspevky tu vyššie), je to otázka šťastnej ruky pri kúpe. Niekto má dobré skúsenosti s jednou značkou a iný s inou.
2.- Vyberal by som takú, ktorá nie je z umelej hmoty, ale z nerezu. Nerez je predsa stabilnejší pri teplotách ktoré sú pri práci pekárničky a nehrozí prehnutie vrchnáku - ako sa to stalo mne.
3.- Každá má približne rovnaké programy, ale po určitých skúsenostiach sa mi zdá že by bol lepší chlebík ak by sa tie programy dali trochu poopraviť - myslím dĺžku miesenia, kysnutia a pod. Videl som niekde na internete v ponuke pekárničku, ktorá mala bežné programy a okrem nich aj jeden, ktorý sa dal užívateľsky prispôsobiť - vytvoriť podľa seba.
4.- Či je pekáreň na väčší alebo menší chlebík, to sa dá upraviť, jednoducho dám múky toľko aby to vyhovovalo a recept (množstvá surovín) sa prispôsobí. Na vysvetlenie, sme s manželkou len dvaja a aj ak pečieme len "menší" chlebík, asi 850g, tak polovička ide do mrazničky aby bol dobrý a chrumkavý aj na druhý deň. Ale to je už individuálne podľa počtu ľudí v domácnosti a tiež podľa toho kto má aký chlebík rád. Niekto má rád ak je chlebík mäkký, iný chce chrumkavý, niekto svetlý a iný tmavší.
Po určitých skúsenostiach sa toto dá pekne ovplyvniť k spokojnosti.
Asi toľko, možno pomôže pri výbere.