vema Tak Ti blahoželám, teším sa, že sa Ti vydaril. Aj varený zemiak je dobrý a neskoršie skús s čiernym pivom.
Ďakujem. Hoci som sa prvého pečenia veľmi bála, ako sa vydarí, preto som pre istotu na začiatok robila biely bez prísad - akurát rascu, Solamyl a ocot som pridala navyše. Ten Solamyl som zabudla napísať v predošlom príspevku, pripomenula si mi ho s tým zemiakom.
Pred kúpou pekárne som teoreticky "prelúskala" a hltala rozumy o pečení chleba z linkov o pekárňach a pečení, uvedených v tejto téme dobrými dušami
Tak v tých článkoch bol zemiak alebo Solamyl spomenutý. A neviem či aj v tejto téme to niekto nespomínal.
A to pivo ako dávaš - celé množstvo vody nahradíš pivom alebo len časť? Nemusíš potom zmenšiť aj množstvo droždia?
Chcem vyskúšať aj s cmarom, myslím, že aj cmarový by mal byť chutný. Budem už teraz experimentovať s rôznymi druhmi. Ale teraz spočiatku budem robiť ešte rascový, veľmi nám pochutil