Zavrieť

Porady

Domáca pekáreň na chlieb

M&G M&G

M&G je offline (nepripojený) M&G

Má niekto skúsenosť s reklamovanými domácimi pekárničkami na chlieb? Chcela by som kúpiť pod stromček, ale neviem nakoľko sú reklamy pravdivé v tom, že sa tam len všetko nasype a ono to zamiesi a upečie samé.
Usporiadat
Zdenka 0705 Zdenka 0705

Zdenka 0705 je offline (nepripojený) Zdenka 0705

Marulík, podľa fota je to tým droždím. Kúp sušené, aj dr. Oetkar je dobrý, aj iné. Hlavne ho nemaj dlho otvorené, alebo ho dobre uzatvor po použití, lebp aj to niekedy zradí pri kysnutí.
Ja poslednou dobou pekávam z 3 druhov múk a ovs. vločiek s orechmi a semiačkami. Mám ho v receptoch a zakaždým je iný, záleží od druhu a kvality múk.
...a je fajn, že nezúfaš a skúšaš
1 0
janka51 janka51

janka51 je offline (nepripojený) janka51

Som
marulik Pozri príspevok
to Zdenka
tak som to bola pozrieť a je to padnuté
neva budem skusat dalej
marulik niekedy veľmi vybehne a potom padne aj ak je riedšie cesto a droždie používam len sušené a ak Ti ešte môžem poradiť tak v predajni potravin CBA je najlacnejšie a naozaj dobré. Mam ho odskúšané lebo dá sa povedať že chlebík pečiem každý druhý deň.
0 0
janka51 janka51

janka51 je offline (nepripojený) janka51

Som
marulik Pozri príspevok
no dopiekla
ešte nemám odskúšané či ukazuje ten čas 60 min na udržiavanie teploty
neprevalila sa, sklo ju akoby zastavilo je aj pekná ružová
len nemám odvahu ju otvoriť a kuknúť špajlou či je dobre upečená
možno teplom dôjde, ked takto narástla
potom fotnem ako vyzerá
len neviem či treba aj zmenšovať obrázky alebo vojde celý obrázok ako je sfotnutý
Ešte som zabudla to udržiavanie teploty platí ja ho dosť často nechávam a chlebík sa mi zdá vtedy lepší veď to môžeš vyskúšať a posúdiš sama, ale potom ho hneď vyberám z vaničky, lebo inač sa spodok zapari a zabalím do utierky položím na rošt.
Naposledy upravil janka51 : 04.05.10 at 09:50
0 0
janka51 janka51

janka51 je offline (nepripojený) janka51

Som
marulik Pozri príspevok
už som to našla
tak Dankina brioška ala moja

ale chutovo je vynikajúca, napriek tomu že vyzerá nevábne na prvý pohľad
stačí najnižšie prepečenie lebo toto stredné má hrubšiu kôrku
tak nabuduce dám práskové droždie a uvidíme čo to urobí

ale zhodnotenie tých pekárok a pekárov čo pečú dlhšie mi vôbec nebude vadiť, aspon sa vyvarujem chýb

Zdenka v našej diere Kaufík nie je, tak o modrej lastovičke môžem iba snívať
najnižšie pečenie neviem či bude dobrý nápad ja pečiem stále na vyššom ale veď ty sama prídeš na to čo je lepšie ako sa povie človek sa učí na vlastných chybách. Želám Ti nech sa Ti darí.
1 0
marulik marulik

marulik je offline (nepripojený) marulik

janka51 ďakujem
0 0
Vlastas Vlastas

Vlastas je offline (nepripojený) Vlastas

žena
Skoro každá pekáreň má funkciu aj varenie džemu. Nakoľko mi manžel priniesol miesto 10kg iba 35kg jahôd,chcela som si urýchliť výrobu džemu a tak som dala robiť aj do pekárne BMXXL Tesco. Už pri prvej dávke som sa zhrozila, že to v tej pekárni tak muselo vrieť, že mi trochu prevrelo cez pečúcu nádobu. Trochu som to umyla a dala som druhú a hneď aj tretiu dávku. No keď som išla pekáreň čistiť, 100x som to oľutovala. Najskôr namočiť na niekoľko hodín a potom čistiť. Za ten čas by som bola urobila aj 10 dávok jahodového džemu. Máte aj vy s týmto skúsenosti, alebo som robila niečo zle???
0 0
Llívia Llívia

Llívia je offline (nepripojený) Llívia

marulik Pozri príspevok
...Danka používaš obyčajnú hladku? alebo T650? alebo akú???
Nie som síce Danka , ale dovolím si aj tak odpovedať: používame T650 (mam tvrdí, že to je "chlebová" múka).

janka51 Pozri príspevok
Ešte som zabudla to udržiavanie teploty platí ja ho dosť často nechávam a chlebík sa mi zdá vtedy lepší veď to môžeš vyskúšať a posúdiš sama, ale potom ho hneď vyberám z vaničky, lebo inač sa spodok zapari a zabalím do utierky položím na rošt.
Nemám dobré skúsenosti s tým, keď sa nechá chlieb po skončení programu v pekárni (Moulinex XXL) - kôrka sa strašne zapečie a je ako suchár.
Chlieb po vytiahnutí z pekárne je dobré trochu potrieť studenou vodou a takto ho zabaliť do utierky - kôrka je potom mäkšia.
Naposledy upravil Llívia : 17.06.10 at 07:51
0 0
Dáša_ Dáša_

Dáša_ je offline (nepripojený) Dáša_

Llívia Pozri príspevok
Nie som síce Danka , ale dovolím si aj tak odpovedať: používame T650 (mam tvrdí, že to je "chlebová" múka).
Ak sa podarí zohnať, tak je lepsia T1050, to je originál chlebová múka. A dobré je aspon 50 g ražnej múky k tomu.

U nás sa dá T1050 zohnať občas v jednote a ražná býva k dostaniu v kauflande.
0 0
Llívia Llívia

Llívia je offline (nepripojený) Llívia

Dáša_ Pozri príspevok
Ak sa podarí zohnať, tak je lepsia T1050, to je originál chlebová múka. A dobré je aspon 50 g ražnej múky k tomu.

U nás sa dá T1050 zohnať občas v jednote a ražná býva k dostaniu v kauflande.
U nás v Jednote je len T650. Pečiem väčšinou chleby typu: co dúm dal, t.j. akú ražnú, celozrnnú, špaldovú atď. múku (+ k tomu slnečnica, tekvica, ovsené vločky) nájdem v špajzi. A dávam tak 3/4 ražnej, celozrnnej atď. múky, len zvyšok "bielej".
0 0
Dáša_ Dáša_

Dáša_ je offline (nepripojený) Dáša_

Llívia Pozri príspevok
U nás v Jednote je len T650. Pečiem väčšinou chleby typu: co dúm dal, t.j. akú ražnú, celozrnnú, špaldovú atď. múku (+ k tomu slnečnica, tekvica, ovsené vločky) nájdem v špajzi. A dávam tak 3/4 ražnej, celozrnnej atď. múky, len zvyšok "bielej".
Jasne, každý si časom nájde ten svoj recept, postup, suroviny. A to je na tej pekárni fajn, urobiť si podľa seba.
0 0
mazanova mazanova

mazanova je offline (nepripojený) mazanova

Fajn téma,
práve som sa chcela pýtať na skúsenosti z varenia džemu...:
ja som v nedeľu v noci (príduc z chalupy s kýblikom narobenej zmesi na džem) použila pekáreň - (tiež TESCO) a výsledok: program trvá 90 min., čudujem sa, že Ti vytieklo (resp. vyvrelo) asi si dala veľké množstvo - ja som dávala tak asi 5 naberačiek - čiže metlička bola prekrytá približne 2-3 cm a v pohode - nič ani kvapka nevybrblala...
Neviem ako džem vydrží, lebo ja mám iný problém, je riedky - zdá sa mi, že sa vyparilo počas programu menej vody ako keď robím džem klasicky na sporáku. Ešte som ho neskúšala. Síce redšie džemy mám na pečenie radšej, len mám obavy či nezačne pracovať!!! Asi ho vysterilizujem pre istotu, lebo sa bojím a navyše ja nedávam žiadne gelfixy a podobné "prezervatívy" ako to volá môj Adam, iba kúsok kyseliny citronovej kvôli zachovaniu farby + predpísanú dávku cukru (sme jeho nepriatelia) dávam iba z jednej tretiny.
Vlastas Pozri príspevok
Skoro každá pekáreň má funkciu aj varenie džemu. Nakoľko mi manžel priniesol miesto 10kg iba 35kg jahôd,chcela som si urýchliť výrobu džemu a tak som dala robiť aj do pekárne BMXXL Tesco. Už pri prvej dávke som sa zhrozila, že to v tej pekárni tak muselo vrieť, že mi trochu prevrelo cez pečúcu nádobu. Trochu som to umyla a dala som druhú a hneď aj tretiu dávku. No keď som išla pekáreň čistiť, 100x som to oľutovala. Najskôr namočiť na niekoľko hodín a potom čistiť. Za ten čas by som bola urobila aj 10 dávok jahodového džemu. Máte aj vy s týmto skúsenosti, alebo som robila niečo zle???
0 0
Vlastas Vlastas

Vlastas je offline (nepripojený) Vlastas

žena
mazanova Pozri príspevok
Fajn téma,
práve som sa chcela pýtať na skúsenosti z varenia džemu...:
ja som v nedeľu v noci (príduc z chalupy s kýblikom narobenej zmesi na džem) použila pekáreň - (tiež TESCO) a výsledok: program trvá 90 min., čudujem sa, že Ti vytieklo (resp. vyvrelo) asi si dala veľké množstvo - ja som dávala tak asi 5 naberačiek - čiže metlička bola prekrytá približne 2-3 cm a v pohode - nič ani kvapka nevybrblala...
Neviem ako džem vydrží, lebo ja mám iný problém, je riedky - zdá sa mi, že sa vyparilo počas programu menej vody ako keď robím džem klasicky na sporáku. Ešte som ho neskúšala. Síce redšie džemy mám na pečenie radšej, len mám obavy či nezačne pracovať!!! Asi ho vysterilizujem pre istotu, lebo sa bojím a navyše ja nedávam žiadne gelfixy a podobné "prezervatívy" ako to volá môj Adam, iba kúsok kyseliny citronovej kvôli zachovaniu farby + predpísanú dávku cukru (sme jeho nepriatelia) dávam iba z jednej tretiny.
No ja som dala 1kg jahôd(zmixovaných) a 1/2kg želírovacieho cukru. Džem je výborný, má super konzistenciu. Asi dám na budúce len polovičnú dávku, ale to sa mi zdá neekonomické. Program džem trvá 90 min. za ten čas uvarím v rajnici 4 dávky (4x 1kg ovocia+ cukor). Takže asi ostanem pri rajnici.
3 0
bikam bikam

bikam je offline (nepripojený) bikam

Z vlastnej skúsenosti odporúčam vyrobený džem zasterilizovať. Sterilizovaný mi vydržal celý rok, až kým sa nezjedol .
0 0
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

bikam Pozri príspevok
Z vlastnej skúsenosti odporúčam vyrobený džem zasterilizovať. Sterilizovaný mi vydržal celý rok, až kým sa nezjedol .
ja z vlastnej skúsenosti, džem nesterilizujem, uvarím, dám do pohárov potom do deky pre pomalé ochladzovanie. mám aj 7 ročný marhulový a je stále bohovský
0 0
Llívia Llívia

Llívia je offline (nepripojený) Llívia

lujza.j Pozri príspevok
ja z vlastnej skúsenosti, džem nesterilizujem, uvarím, dám do pohárov potom do deky pre pomalé ochladzovanie. mám aj 7 ročný marhulový a je stále bohovský
Mama džem tiež nesterilizuje. Horúci ho naleje do nahriatych pohárov, zatvorí viečkami, poháre obráti hore dnom, po 10 min. ich zase obráti dolu dnom (keď zabudne, nechá ich tak aj do vychladnutia, nič sa nestane, len džem zostane "visieť" pri viečku). Tiež máme aj 2 - 3 roky starý džem a stále je dobrý, nekazí sa.
Mňam, marhuľový džem od maminky - dobrota, super hlavne na torty, ten kupovaný sa môže schovať! Už len čakám, kedy budú lacnejšie marhule. Teraz stále varí jahodový džem - jahôd sa nám nakotilo do aleluja.
0 0
jana3121966 jana3121966

jana3121966 je offline (nepripojený) jana3121966

A nemas k tej pekarni navod?Ja mam presne taku istu kupila som vcera v bazari ale neviem ju obsluhovat pokial sa da posli mi navod na mail jana3121966@zoznam.sk budem ti velmi vdacna
0 0
jana3121966 jana3121966

jana3121966 je offline (nepripojený) jana3121966

A nemas k nej navod?Ja som vcera kupila tento typ v bazari a neviem to obsluhovat pokial by si mi navod poslala budem ti velmi vdacna jana3121966@zoznam.sk to je moj mail
0 0
Llívia Llívia

Llívia je offline (nepripojený) Llívia

jana3121966, na koho príspevok reaguješ, resp. napíš značku pekárne, snáď niekto návod má.
0 0
kukučka kukučka

kukučka je offline (nepripojený) kukučka

daj do googlu, nájdeš
0 0
veronat veronat

veronat je offline (nepripojený) veronat

Super vec ta pekaren
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať