Igy Takze by mohli vyuzit aj pisomnu formu hlasovania.
Pozeral som to v zákone a je to trochu domotané. Neviem zajať jednoznačné stanovisko, pretože sa mi bijú 2 odstavce.
V § 14 ods. 2 je uvedené toto:
"(2) Pri hlasovaní na schôdzi vlastníkov sa rozhoduje nadpolovičnou väčšinou hlasov všetkých vlastníkov bytov a nebytových priestorov v dome, ak tento zákon neustanovuje inak. Ak počet zúčastnených vlastníkov bytov a nebytových priestorov v dome neumožňuje hodinu po začatí schôdze vlastníkov právoplatné hlasovanie, rozhoduje sa nadpolovičnou väčšinou zúčastnených ; to neplatí, ak ide o hlasovanie podľa odseku 3, § 7a ods. 1, § 7c ods. 2 písm. i) a ods. 3, § 8a ods. 1 a 5, § 8b ods. 2 písm. i) a ods. 3, § 10 ods. 1 a § 16 ods. 3 a 4."
A v § 8a ods. 5 je zase uvedené toto:
"(5) Zmluva o výkone správy sa uzatvára so správcom písomne na neurčitý čas. Vlastníci bytov a nebytových priestorov v dome môžu vypovedať zmluvu o výkone správy len na základe rozhodnutia podľa § 14. Výpovedná lehota je tri mesiace , ak sa zmluvné strany v zmluve o výkone správy nedohodnú inak. Výpovedná lehota začína plynúť od prvého dňa kalendárneho mesiaca nasledujúceho po doručení výpovede."
Takže na jednej strane § 14 vylučuje hlasovanie po hodine len prítomnými vlastníkmi, pokiaľ nie je prítomná nadpolovičná väčšina.
Na druhej strane zase § 8a predpisuje hlasovať podľa § 14.
Ak sa však pozrieme na § 14 ods. 6, tak ten umožňuje hlasovanie aj písomnou formou, pokiaľ neide o hlasovanie podľa ods. 3. Keďže výpoveď správcovi nie je v ods. 3 uvedená, mám za to, že je možné hlasovať aj písomnou formou.
Takže ak to zhrniem, vychádza mi z toho, že o výpovedi správcovi musí rozhodnúť nadpolovičná väčšina vlastníkov bytov či už na schôdzi alebo písomnou formou. Nemôžu však o tom rozhodnúť na schôdzi, pokiaľ nie je prítomná aspoň nadpolovičná väčšina (to pravidlo hlasovania hodinu po začiatku schôdze).