No prave, my vratnici sme uz vymreli. Ked som zakladal s.r.o., bol som totalne mimo, dovtedy som bol iba statnym zamestnancom. Chodil som teda po znamych, co podnikali a otravoval som ich takymi hlupymi otazkami, ako - ci sa budem musiet naucit uctovnictvo, kde sa co registruje, ci budem moct mat firemne auto ako to bude s DPH, ako sa zaklada s.r.o. a pod.
Samozrejme som zistil, ze s.r.o. asi sam na sud nepodam, tak som nasiel pravnika. S tym som ale najprv tiez sedel hodinku a vypytoval sa ho hlupe otazky: na aky prac. pomer zamestnat zamestnancov, ci sa musim vo firme zamestnat aj ja, kto mi bude vyplacat plat, kto so mnou uzavrie pracovnu zmluvu (ked ja som sucasne aj "firma" aj zamestnanec) - a potom hlavne - aku pracovnu poziciu si mam uviest do prac. zmluvy. On na to: No vy, ako majitel asi budete firmu riadit nie? Tak sa zamestnate ako generalny riaditel.
Mne to vtedy prislo take trocha absurdne, (ze sam zo sebou budem podpisovat zmluvu) tak sa pytam - A mohol by som sa teoreticky zamestnat aj ako vratnik?
On na to: Ale to je uzasny napad - to potom budete moct robit vo vlastnej firme karieru. No - tak som sa zamestnal ako vratnik. Verte mi - je to uzasny pocit, ked viete, ze mate kam rast... A navyse ma tesi - na vratnika nezarabam zle