tlakovy hrniec používam už desiatky rokov. Najskôr hliníkový, potom smaltovaný a v antikorovej verzii mám dva. Večší - polievkový, ten využívam výhradne na zaváranie uhoriek v menšom množstve v sedmičkových pohároch. Podľa toho, koľko sa urodí v malej záhradke uhoriek. Menší používam denne - na hovadzie, bravčové ale i kuracie dusené stehienka, či krídelká. A ak dodržíš pravidlo - max. do troch štvrtín siaha tekutina v hrnci, tak žiadna explozia nehrozí. Ešte sa mi to nestalo, pretože si na tuto dôležitu zásadu dávam bacha. Pri sterilizácii uhoriek stačí 5 minut a vypínam plynový horák. Otvorím až po prirodzenom poklese tlaku v hrnci. V menšom hrnci sterilizujem zaváraniny v cca 3,5 dcl pohároch približne rovnako. Jedine huby a maso sterilizujem dlhšie - prvý deň 10 minut a druhý deň 5 minutiek. A nechám prirodzene klesnuť tlak. Hrniec nezachladzujem. Tymto sposobom sa mi ešte nič nepokazilo. Tlakovy hrniec je podľa mojich skusenosti taky isty skvely pomocník v domácnosti ako automaticka práčka. /ospravedlňujem sa za diakritiku/.Gitka z TN