Navrhujem odstrániť dve slabé stránky porady:
1) Poraďákom je v súčasnosti každý, kto napísal 500 príspevkov, navrhujem aby to bol každý, kto získal 500 bodov za odborné témy určené administrátorom po diskusii členov porady. V súčasnosti majú niektorí poraďáci nula bodov (!!!), niektorí menej ako 10 bodov a väčšina z ich príspevkov bola žiadaním o rady skúsenejších poraďákov. Ak z ich 500 prípevkov ani jeden nebol "užitočný", o čom chcú radiť iným? Je to tak, ako keby ten, čo sa zúčastnil na 10 MS a nič nezískal bol cennejší ako ten čo sa zúčastnil raz a vytvoril svetový rekord. Tí čo mi odborne a kompetentne poradili, niekoľkonásobne prekročili toto mnou navrhované kritérium.
2) Označovanie príspevkov ako "nevhodné" sa využíva ľuďmi, ktorí každý kritický názor chápu ako niečo nepríslušné a nehodiace sa a div nie za osobný útok. Avšak len kritika posúva veci dopredu, nehovoriac o tom, že kritika je vždy o vzťahu medzi dvoma členmi porady. Paradoxom je, že moje príspevky ako "nevhodné" neoznačili kritizovaní, ale ľudia, ktorých do toho nič nebolo, netýkalo sa ich to a urobili to iba z dôvodu, že kritika je na
www.porada.sk podľa nich neprípustná. Je to ich (mylný) názor, ale prečo naň majú doplácať tí, ktorí chcú pravdivo pomenovať veci? Je oprávnená kritika poraďáka dôvodom, aby iní poraďáci z dôvodu falošnej súdržnosti odmenili kritizujúceho označením "nevhodné" ?
Moje návrhy pre kompetenetných:
1) Podmieniť, aby sa poraďákom stal len ten, kto získa 500 bodov za odborné témy, určené administrátorom.
2) Zrušiť možnosť označovania prípevkov ako "nevhodné".