Zavrieť

Porady

EZU - zasielanie mesačných výkazov do SP elektronicky

Elektronické zasielanie údajov do Sociálnej poisťovne - máte aj Vy neustále problémy- už mám hotové mzdy za 4 mesiace, doteraz sa mi nepodarilo odoslať úspešne ani jeden mesiac.
Usporiadat
31Jankal 31Jankal

31Jankal je offline (nepripojený) 31Jankal

Dakujem. Poslala som to, chýb mi našlo 0, a odišlo to. Ale chcela by som si to prekontrolovať a zavolať tam či im to prišlo v poriadku. Dá sa to? A ako?
Tamila Tamila

Tamila je offline (nepripojený) Tamila

Nemusíš tam volať, stačí keď sa znova prihlásiš do EZU a tam si pozrieš výkaz, ak nie je dobrý, vrátia ti ho alebo vypíšu chyby.
31Jankal 31Jankal

Dakujem. Skoda, že tam dole vedla spam, ocenujem, súhlasím ... nieje napísané aj dakujem, bolo by to jednoduchšie ako takto vypisovať a zaberá to miesto.
Daggmar Daggmar

Daggmar je offline (nepripojený) Daggmar

Ano, malo by to byt ok. Tieto pismenka a cislice sa vygeneruju do ich tlaciva a ked to budes prezerat na ich portali budes to mat uz v ich tlacive.
cathyc cathyc

cathyc je offline (nepripojený) cathyc

31Jankal Pozri príspevok
Dakujem. Poslala som to, chýb mi našlo 0, a odišlo to. Ale chcela by som si to prekontrolovať a zavolať tam či im to prišlo v poriadku. Dá sa to? A ako?
Ak si sa odhlásila z EZU, tak sa znova prihlás a naľavo máš, Prehľad - mesačné výkazy, klikni na to a tam Ti vypíše, dokumenty, ktoré si doposiaľ zaslala...je tam aj poznámka, o akceptácii dokumentu, znova klikni na číslo dokumentu ezu...otvori Ti zaslaný dokument...tam máš potom možnosť vytlačiť ho. Doporučujem tlačiť v PDF forme. Vytlač si aj prílohu ak to potrebuješ. V prípade, že dokument nebol akceptovaný, máš po jeho otvorení možnosť zistiť chyby. V tom prípade ide o chyby registrácie. Daj vedieť či to máš ok.
31Jankal 31Jankal

Je to neakceptovateľné.Toto mi tam vypísalo:V registri SP sa nachádzajú RČ, ktoré nie sú v rovnakom počte uvedené v prílohe mesačného výkazu:
ale to sú dohodári, ktorý u nás tento mesiac nepracovali. Treba aj na nich všetko vystaviť ale s nulou? aby mi to zobralo?
Aňuška Aňuška

Aňuška je offline (nepripojený) Aňuška

31Jankal Pozri príspevok
Je to neakceptovateľné.Toto mi tam vypísalo:V registri SP sa nachádzajú RČ, ktoré nie sú v rovnakom počte uvedené v prílohe mesačného výkazu:
ale to sú dohodári, ktorý u nás tento mesiac nepracovali. Treba aj na nich všetko vystaviť ale s nulou? aby mi to zobralo?
Áno, ak nie sú odhlásení z registra, musíš ich uviesť do výkazu s nulou.
Tamila Tamila

Tamila je offline (nepripojený) Tamila

Áno, na každé prihlásené RČ musí byť mzda, aj keď nulová.
31Jankal 31Jankal

Dobrý den, tak som to vyskúšala a pri ten další výkaz mi napísalo akceptované, odoslané na spracovanie. Je to v poriadku? Dakujem ste tu všetci super.
zuzana zuzana

zuzana je offline (nepripojený) zuzana

Chcem sa spýtať ak chcem vykonať zmenu klienta EZU, teda ja sa chcem ako klient EZU odhlásiť pri ukončení prac.pomeru vo firme čo treba poslať a kam?Je na to nejaká odhláška?
Lenka1979 Lenka1979

Lenka1979 je offline (nepripojený) Lenka1979

najlepšie spoznať osobne :-) ...viac
zuzana Pozri príspevok
Chcem sa spýtať ak chcem vykonať zmenu klienta EZU, teda ja sa chcem ako klient EZU odhlásiť pri ukončení prac.pomeru vo firme čo treba poslať a kam?Je na to nejaká odhláška?
Teba odhlasuje firma/zamestnávateľ. Netreba, aby si sa odhlasovala sama zo SP, ak si v tej firme zamestnankyňa.
Daggmar Daggmar

Daggmar je offline (nepripojený) Daggmar

Asi by toto malo byť v téme " Čo ma dnes rozčúlilo ... " ale týka sa to SP - elektr.podateľňa. Dnes som podávala elektr. mesačný výkaz a čakala na kontrolu. Po hodine znovu prihlásenia s prekvapením zisťujem, že mi neprešiel pre nesúlad dohodárov. Do dnes bolo vždy všetko O.K. Zrazu dnes mi to vyhodí, že nemám akési 2 odhlášky ešte z roku 2005 (čo sa robilo osobne a mám ich aj s ich červenou pečiatkou) a akási dohoda z 2008 mi vyšla 2x prihlásená.Po mojej kontrole som túto prihlášku posielala IBA raz a to elektronicky.
Takže zlaté dievčatá NEBUDTE prekvapené, keď si tam po ICH KONTROLE náhodou nájdete akéhosi zamestnanca z roku 1.
cathyc cathyc

klasika, ja som si pri hlásení o nezrovnalostiach všetko dala do poriadku, aj keď podľa mňa nebolo treba, lebo sa to týkalo tiež roku páne a v tom čase sme všetko riešili osobne. Naštvalo ma však, že o mesiac na to ako som opätovne poslala odhlášky, mi vykazovalo tie isté chyby. Pri tom som mala akceptačné listy z EZU. Tomuto ja vravím bordel.
31Jankal 31Jankal

Dobrý den, teraz som posielala výkaz do SP a nezobralo mi to. Menili sme jednému zamestnancovi rodné číslo a nezobralo mi to. Dala som spustiť kontrolu na register a teraz sa mi nedá ani stornovať. Co mám s tým spraviť? Chcem poslať nový lebo je tam chybné to rodné číslo. Dakujem
cathyc cathyc

B) Manuálne uplynutím lehoty – Referent zamestnávateľa môže manuálne iniciovať opakovanú kontrolu pre výkazy ktoré sú v stave „neakceptovaný – chyby registrácie“ (viď. ‎2.1.4 Manuálna kontrola na register). Týmto nadobúda MVP stav „prijatý – čaká opakovanú kontrolu na register“, kedy ho nie je možné editovať ani stornovať. Opakovaná KNR sa spustí po uplynutí lehoty 48 hodín od jej iniciácie, resp. neskôr tak aby prebehla v najbližší pracovný deň.

Takže podľa tohto musíš teraz počkať pokiaľ prebehne kontrola a až potom budeš môct dokument stornovať
tony.ck tony.ck

tony.ck je offline (nepripojený) tony.ck

no a ja tam idem zajtra a dnes som sa tam konecne dovolal... po dvoch dnoch... a pani mi povedala, ze treba notarsky overene splnomocnenie ale výpis staci z internetu, takze vobec neviem co mam robit... lebo original by mal byt aktualny a ja mam stary a ked si predstavim tu radu na OR, tak ma ide trafit slak a to mam uz o jednej byt uplne inde na druhom konci ba... a v tomto pocasi to bude haluz.... ale dakujem, za vsetky podnetne odpovede, som zvedavy ako to dopadne....
cathyc cathyc

tony.ck Pozri príspevok
no a ja tam idem zajtra a dnes som sa tam konecne dovolal... po dvoch dnoch... a pani mi povedala, ze treba notarsky overene splnomocnenie ale výpis staci z internetu, takze vobec neviem co mam robit... lebo original by mal byt aktualny a ja mam stary a ked si predstavim tu radu na OR, tak ma ide trafit slak a to mam uz o jednej byt uplne inde na druhom konci ba... a v tomto pocasi to bude haluz.... ale dakujem, za vsetky podnetne odpovede, som zvedavy ako to dopadne....
daj vedieť ako to dopadlo...toto zaujíma aj mňa, lebo každý má na to iný názor. Tiež si myslím, že z internetu výpis by mal stačiť. Je tam predsa dátum kedy sa to sťahovalo a aj to či je to aktuálny výpis.
Paula Paula

Paula je offline (nepripojený) Paula

Je to síce už pár rôčkov, odniesli sme výpis "z internetu", konateľ na vytlačené napísal a podpísal : Potrvdzujem správnosť a aktuálnosť. Teta sociálka bola spokojná.
Eva99 Eva99

Eva99 je offline (nepripojený) Eva99

Dobre ranko, neviete mi prosim niekto poradit ako postupovat? Bola som splnomocnena klientom na vybavenie aj zasielanie vykazov a RL elektronicky do SP. Klient meni uctovnicku. Je mi jasne, ze moje splnomocnenie musi klient zrusit na SP, ale co s grid kartou? Protokol o prevzati bezpec. predmetu a prideleni identif. udajov a pristupovych prav je na moje meno, moje rodne cislo... Grid kartu si necham a so splnomocnenim ineho sa vystavi nova alebo ju mam odovzdat?
michelle84 michelle84

michelle84 je offline (nepripojený) michelle84

Eva99 Pozri príspevok
Dobre ranko, neviete mi prosim niekto poradit ako postupovat? Bola som splnomocnena klientom na vybavenie aj zasielanie vykazov a RL elektronicky do SP. Klient meni uctovnicku. Je mi jasne, ze moje splnomocnenie musi klient zrusit na SP, ale co s grid kartou? Protokol o prevzati bezpec. predmetu a prideleni identif. udajov a pristupovych prav je na moje meno, moje rodne cislo... Grid kartu si necham a so splnomocnenim ineho sa vystavi nova alebo ju mam odovzdat?
Ak EZU používaš na viac firiem, grid karta ti ostane, len ti odoberú túto jednu firmu, za ktorú už nebudeš odosielať elektronicky formuláre.
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať