Zavrieť

Porady

EZU - zasielanie mesačných výkazov do SP elektronicky

Elektronické zasielanie údajov do Sociálnej poisťovne - máte aj Vy neustále problémy- už mám hotové mzdy za 4 mesiace, doteraz sa mi nepodarilo odoslať úspešne ani jeden mesiac.
Usporiadat
michelle84 michelle84

michelle84 je offline (nepripojený) michelle84

Daggmar Pozri príspevok
Miška nemusíš, ak je tam ochotná pani , mne to vybavili aj cez telefon. Konkretne som to riešila teraz v utorok.
Mohlo sa niečo zmeniť. Ja som musela ísť osobne a potom to vybavovali nejak cez Bratislavu a vyjadrenie mi prišlo z BB.
Laura1 Laura1

Laura1 je offline (nepripojený) Laura1

žena v "najlepšom veku" čerstvá stará mama ...viac
Ahojte,
tiež sa učím podávať výkazy a ostatné elektronicky, mám taký "smiešny" problém - na grid karta je jeden znak, ktorý neviem identifikovať.
Vyzerá ako veľké tlačené T ale chýba mu klobúčik na pravej strane. Nie je to ani 1 ani 7 .
Ďakujem za pomoc.
Alžbeta
Paula Paula

Paula je offline (nepripojený) Paula

Laura1 Pozri príspevok
Ahojte,
tiež sa učím podávať výkazy a ostatné elektronicky, mám taký "smiešny" problém - na grid karta je jeden znak, ktorý neviem identifikovať.
Vyzerá ako veľké tlačené T ale chýba mu klobúčik na pravej strane. Nie je to ani 1 ani 7 .
Ďakujem za pomoc.
Alžbeta

To bude asi "l" (malé el)
uct2007 uct2007

uct2007 je offline (nepripojený) uct2007

Veru je to malé "l" - hoci to vyzerá naozaj všelijako, tiež som to hneď nevedela "identifikovať"
Ich grid karta je proste "úžasná"
Laura1 Laura1

Laura1 je offline (nepripojený) Laura1

žena v "najlepšom veku" čerstvá stará mama ...viac
Veľká vďaka za pomoc,
prvý krát som robila cez EZU, podarilo sa mi zaslať mesačné výkazy aj odhlášky FO.
Rozalka Rozalka

Rozalka je offline (nepripojený) Rozalka

Spoluvlastníčka "Prvého nitrianskeho medveďária" ...viac
uct2007 Pozri príspevok
Veru je to malé "l" - hoci to vyzerá naozaj všelijako, tiež som to hneď nevedela "identifikovať"
Ich grid karta je proste "úžasná"
Moje kolegyne si túto GRID na kopírke zväčšili na A4, takto je to super čitateľné.
M3G M3G

M3G je offline (nepripojený) M3G

Neviete mi niekto prosím poradiť, čo presne potrebujem na zmenu klienta EZU?
Potrebujem vybaviť pre seba grid kartu, aby som mohol elektronicky podať výkazy za zamestnávateľa, ktorému to dosiaľ robila iná mzdárka a táto mi svoju grid kartu samozrejme neposkytne.

Stačí mi nejaké splnomocnenie zamestnávateľa?
cathyc cathyc

cathyc je offline (nepripojený) cathyc

M3G Pozri príspevok
Neviete mi niekto prosím poradiť, čo presne potrebujem na zmenu klienta EZU?
Potrebujem vybaviť pre seba grid kartu, aby som mohol elektronicky podať výkazy za zamestnávateľa, ktorému to dosiaľ robila iná mzdárka a táto mi svoju grid kartu samozrejme neposkytne.

Stačí mi nejaké splnomocnenie zamestnávateľa?
fficeffice" /><?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-comhttps://podatelna.socpoist.sk/musí klient vyplniť formulár na registráciu žiadosti o zaslanie nového bezpečnostného predmetu. Po registrácii (úspešnej, resp. neúspešnej) je klientovi sprístupnená funkcionalita podateľne („Dokument“; „Platiteľ“; „Nastavenia“) s oznamom na pozadí o úspešnej alebo neúspešnej registrácii.<o:p></o:p>
<o:p></o:p>
Údaje, ktoré je potrebné vyplniť pri registrácii<o:p></o:p>
1. časť formulára<o:p></o:p>
<TABLE style="WIDTH: 100%; mso-cellspacing: 1.5pt" class=MsoNormalTable border=0 cellPadding=0 width="100%"><TBODY><TR style="mso-yfti-irow: 0; mso-yfti-firstrow: yes; mso-yfti-lastrow: yes"><TD style="PADDING-BOTTOM: 0.75pt; PADDING-LEFT: 0.75pt; WIDTH: 7.2pt; PADDING-RIGHT: 0.75pt; PADDING-TOP: 0.75pt" width=10><o:p></o:p>

</TD><TD style="PADDING-BOTTOM: 0.75pt; PADDING-LEFT: 0.75pt; PADDING-RIGHT: 0.75pt; PADDING-TOP: 0.75pt"><TABLE style="mso-cellspacing: 1.5pt; mso-table-lspace: 2.25pt; mso-table-rspace: 2.25pt; mso-table-anchor-vertical: paragraph; mso-table-anchor-horizontal: column; mso-table-left: left" class=MsoNormalTable border=0 cellPadding=0 align=left><!-- <tr style='mso-yfti-irow:0;mso-yfti-firstrow:yes'> <td width=140 style='width:105.0pt;padding:.75pt .75pt .75pt .75pt'> <o:p> </o:p>
</td> <td style='padding:.75pt .75pt .75pt .75pt'>
</td> </tr>--><TBODY><TR style="mso-yfti-irow: 1"><TD style="PADDING-BOTTOM: 0.75pt; PADDING-LEFT: 0.75pt; PADDING-RIGHT: 0.75pt; PADDING-TOP: 0.75pt">

</TD><TD style="PADDING-BOTTOM: 0.75pt; PADDING-LEFT: 0.75pt; PADDING-RIGHT: 0.75pt; PADDING-TOP: 0.75pt">Vaše rodné číslo:<o:p></o:p>

</TD></TR><TR style="mso-yfti-irow: 2"><TD style="PADDING-BOTTOM: 0.75pt; PADDING-LEFT: 0.75pt; PADDING-RIGHT: 0.75pt; PADDING-TOP: 0.75pt">

</TD><TD style="PADDING-BOTTOM: 0.75pt; PADDING-LEFT: 0.75pt; PADDING-RIGHT: 0.75pt; PADDING-TOP: 0.75pt">Vaše priezvisko:<o:p></o:p>

</TD></TR><TR style="mso-yfti-irow: 3; mso-yfti-lastrow: yes"><TD style="PADDING-BOTTOM: 0.75pt; PADDING-LEFT: 0.75pt; PADDING-RIGHT: 0.75pt; PADDING-TOP: 0.75pt">

</TD><TD style="PADDING-BOTTOM: 0.75pt; PADDING-LEFT: 0.75pt; PADDING-RIGHT: 0.75pt; PADDING-TOP: 0.75pt">Vaše meno:<o:p></o:p>

</TD></TR></TBODY></TABLE><o:p></o:p>

</TD></TR></TBODY></TABLE>
Vyplňte údaje fyzickej osoby, ktorá so systémom EZU pracuje, teda Vaše údaje. Nevyplňujte údaje osoby, na ktorú bola pôvodne registrovaná stará GRID karta, ani údaje zamestnávateľa! Nová Prístupová GRID karta bude doručená Vám a bude Vaším vlastníctvom.<o:p></o:p>
Kliknutím na voľbu „Odoslať“ odošlete údaje na kontrolu v registri poistencov SP. Ak údaje nebudú jednoznačné alebo sa nebudú nachádzať v registri SP objaví sa Vám text:<o:p></o:p>
Vaša registrácia neprebehla úspešne (údaje nie sú jednoznačné alebo sa nenachádzajú v registri SP). Nový bezpečnostný predmet Vám môže byť vydaný len na pobočke SP (od 23. júna 2008), v ktorej ste povinný preukázať sa splnomocnením na výkon činností v mene odvádzateľa poistného (zamestnávateľa)”. <o:p></o:p>
Kliknutím na voľbu “Súhlasím“ potvrdíte, že pre vydanie novej GRID karty navštívite pobočku SP. Súčasne Vám bude sprístupnená aplikácia EZU s oznamom o neúspešnej registrácii na pozadí. <o:p></o:p>
Kliknutím na voľbu „Oprava vstupných kritérií“ sa vrátite k pôvodným údajom a môžete opraviť údaje, v ktorých ste sa mohli pomýliť.<o:p></o:p>
Ak Vaše údaje boli voči registru SP úspešne verifikované zobrazí sa Vám druhá časť formulára. <o:p></o:p>
2. časť formulára<o:p></o:p>
<TABLE style="WIDTH: 100%; mso-cellspacing: 1.5pt" class=MsoNormalTable border=0 cellPadding=0 width="100%"><TBODY><TR style="mso-yfti-irow: 0; mso-yfti-firstrow: yes; mso-yfti-lastrow: yes"><TD style="PADDING-BOTTOM: 0.75pt; PADDING-LEFT: 0.75pt; WIDTH: 7.2pt; PADDING-RIGHT: 0.75pt; PADDING-TOP: 0.75pt" width=10><o:p></o:p>

</TD><TD style="PADDING-BOTTOM: 0.75pt; PADDING-LEFT: 0.75pt; PADDING-RIGHT: 0.75pt; PADDING-TOP: 0.75pt"><TABLE style="mso-cellspacing: 1.5pt; mso-table-lspace: 2.25pt; mso-table-rspace: 2.25pt; mso-table-anchor-vertical: paragraph; mso-table-anchor-horizontal: column; mso-table-left: left" class=MsoNormalTable border=0 cellPadding=0 align=left><TBODY><TR style="mso-yfti-irow: 1"><TD style="PADDING-BOTTOM: 0.75pt; PADDING-LEFT: 0.75pt; PADDING-RIGHT: 0.75pt; PADDING-TOP: 0.75pt">

</TD><TD style="PADDING-BOTTOM: 0.75pt; PADDING-LEFT: 0.75pt; PADDING-RIGHT: 0.75pt; PADDING-TOP: 0.75pt" vAlign=top>Adresa:
(povinný údaj)

</TD><TD style="PADDING-BOTTOM: 0.75pt; PADDING-LEFT: 0.75pt; PADDING-RIGHT: 0.75pt; PADDING-TOP: 0.75pt">uvediete adresu, na ktorú Vám bude doporučene do vlastných rúk poštou doručená nová Prístupová GRID karta, spolu aj s novými prihlasovacími údajmi. <o:p></o:p>

</TD></TR><TR style="mso-yfti-irow: 2"><TD style="PADDING-BOTTOM: 0.75pt; PADDING-LEFT: 0.75pt; PADDING-RIGHT: 0.75pt; PADDING-TOP: 0.75pt" colSpan=3>

</TD></TR><TR style="mso-yfti-irow: 3"><TD style="PADDING-BOTTOM: 0.75pt; PADDING-LEFT: 0.75pt; PADDING-RIGHT: 0.75pt; PADDING-TOP: 0.75pt">

</TD><TD style="PADDING-BOTTOM: 0.75pt; PADDING-LEFT: 0.75pt; PADDING-RIGHT: 0.75pt; PADDING-TOP: 0.75pt" vAlign=top>Kontakt:
(nepovinné údaje)

</TD><TD style="PADDING-BOTTOM: 0.75pt; PADDING-LEFT: 0.75pt; PADDING-RIGHT: 0.75pt; PADDING-TOP: 0.75pt" vAlign=top>telefón a e-mail

</TD></TR><TR style="mso-yfti-irow: 4"><TD style="PADDING-BOTTOM: 0.75pt; PADDING-LEFT: 0.75pt; PADDING-RIGHT: 0.75pt; PADDING-TOP: 0.75pt" colSpan=3>

</TD></TR><TR style="mso-yfti-irow: 5; mso-yfti-lastrow: yes"><TD style="PADDING-BOTTOM: 0.75pt; PADDING-LEFT: 0.75pt; PADDING-RIGHT: 0.75pt; PADDING-TOP: 0.75pt">

</TD><TD style="PADDING-BOTTOM: 0.75pt; PADDING-LEFT: 0.75pt; PADDING-RIGHT: 0.75pt; PADDING-TOP: 0.75pt" vAlign=top>Bezpečnostná otázka a odpoveď:
(povinný údaj)

</TD><TD style="PADDING-BOTTOM: 0.75pt; PADDING-LEFT: 0.75pt; PADDING-RIGHT: 0.75pt; PADDING-TOP: 0.75pt">vyplní klient, je to ľubovoľný údaj zadaný klientom, ktorý slúži len na identifikáciu klienta pri telefonickej žiadosti v prípade straty, zablokovania, problémoch s prihlasovaním atď. Tieto údaje si musíte zapamätať. <o:p></o:p>
Napr.:<o:p></o:p>
Bezpečnostná otázka: Obľúbený film<o:p></o:p>
Bezpečnostná odpoveď: Ako sa kalila oceľ<o:p></o:p>
(Prosím, nepoužívajte znak „?“)<o:p></o:p>

</TD></TR></TBODY></TABLE><o:p></o:p>

</TD></TR></TBODY></TABLE>
Po vyplnení týchto údajov, kliknutím na voľbu „Odoslať“ a potvrdením správnosti údajov kódom z GRID karty bude Vaša žiadosť zaregistrovaná a sprístupnená funkcionalita podateľne („Dokument“; „Platiteľ“; „Nastavenia“) s oznamom o úspešnej registrácii na pozadí.<o:p></o:p>
Tento postup musí klient zopakovať za každého zamestnávateľa, za ktorého je splnomocnený vykonávať podania. <o:p></o:p>
Pri ďalších registráciách už klient nevypĺňa adresu a bezpečnostnú otázku a odpoveď. Systém ich automaticky preberie na základe mena, priezviska a rodného čísla z prvej registrácie. Klientovi EZU nebude vydaná ďalšia prístupová karta. Na už zaregistrovanú novú Prístupovú GRID kartu mu budú pridané prístupové práva, na výkon podaní v mene zamestnávateľov, za ktorých sa úspešne zaregistruje (jedna karta = prístup k podaniam za viacerých zamestnávateľov!)<o:p></o:p>
M3G M3G

Ešte taká otázka, ako hľadám, tak hľadám, nikde nevidím ten "formulár na registráciu žiadosti o zaslanie nového bezpečnostného predmetu"

Neplatí horeuvedené iba pre tých, čo už sú registrovaní v EZU?
M3G M3G

Nikto netuší?
cathyc cathyc

cathyc je offline (nepripojený) cathyc

M3G Pozri príspevok
Nikto netuší?
https://podatelna.socpoist.sk/loginc...zxW!-148131679
M3G M3G

A?

Takže už som konečne získal postup:
1. Žiadosť o zrušenie prístupu na starú mzdárku. Žiada firma.
2. Žiadosť o vydanie GRID karty na novú mzdárku. Žiada firma na konkrétne osobné údaje novej mzdárky. V prípade, že nová mzdárka už grid kartu na nejakú firmu má, firma žiada len o pridelenie prístupu k danej firme
3. V prípade, že do sociálnej poistovne konateľ nejde sám, splnomocňuje novú mzdárku splnomocnením s overeným podpisom
4. V prípade, že je firma už registrovaná, výpis z obchodného registra už neprikladá.

Elektronicky to nejde, bohužiaľ, a už vôbec nie cez stránku podatelna.socpoist.sk
Naposledy upravil M3G : 22.02.10 at 09:40
sybila3 sybila3

sybila3 je offline (nepripojený) sybila3

ahojte, uvažujem o tom, že budem posielať výkazy do SP cez EZU, nakoľko poštovné je dosť drahé, ale nemám s tým žiadnu skúsenosť. čo treba urobiť, najskôr vyplniť v SP registračný formulár na dotyčného zamestnávateľa?
rodina1 rodina1

rodina1 je offline (nepripojený) rodina1

Som jedna z vás
sybila3 Pozri príspevok
ahojte, uvažujem o tom, že budem posielať výkazy do SP cez EZU, nakoľko poštovné je dosť drahé, ale nemám s tým žiadnu skúsenosť. čo treba urobiť, najskôr vyplniť v SP registračný formulár na dotyčného zamestnávateľa?
V prvom rade je potrebné s príslušnou pobočkou uzatvoriť Dohodu o podmienkach elektronickej komunikácie.
Registračný formulár na dotyčného zamestnávateľa by ste mali mať už dávno zaslaný (ak beriem, že myslíš Registračný list zamestnávateľa).

https://podatelna.socpoist.sk/texty/DohodaEZU.html

Treba si preštudovať aj Podmienky ...

https://podatelna.socpoist.sk/texty/PodmienkyEZU.html
JuKaS JuKaS

JuKaS je offline (nepripojený) JuKaS

sybila3 Pozri príspevok
Pôjdeš do príslušnej pobočky Sociálnej poisťovne, kde predložíš splnomocnenie príslušného zamestnávateľa, že ťa poveruje touto službou (prihlášky,odhlášky,výkazy)a kopiu živnostenkého listu zamestnávateľa. Na základe toho Sociálna poisťovňa spíše s tebou dohodu, vydá ti protokol o prevzatí bezpečnostného predmetu a pridelení identifikačných údajov a prístupových práv do systému (EZU), kde sú všetky údaje , a potom sa už môžeš prihlasovať na stránke SP a odosielať elektronicky odhlášky,prihlášky,výkazy
sybila3 sybila3

sybila3 je offline (nepripojený) sybila3

tú dohodu môže zamestnávateľ poslať aj poštou, alebo treba aby si to vybavil osobne?
Timka1 Timka1

Timka1 je offline (nepripojený) Timka1

sybila3 Pozri príspevok
tú dohodu môže zamestnávateľ poslať aj poštou, alebo treba aby si to vybavil osobne?
na dohode musí byť overený podpis alebo prítomný majiteľ firmy pokiaľ nemáš splnomocnenie, takže skôr osobne, zo Sociálne poisťovne pošlú dohodu doporučene na adresu firmy.
simka999 simka999

simka999 je offline (nepripojený) simka999

Dobrý deň
potrebujem poradiť ohľadne zrušenia prístupu.
Pracovala som ako mzdárka vo firme. V marci firma ukončila činnosť, nemá už
zamestnancov. S konateľmi sa už neviem spojiť a doteraz mi nezrušili prístup. Ako zrušiť prístup na moje meno?
VieraPopluharova VieraPopluharova

VieraPopluharova je offline (nepripojený) VieraPopluharova

simka999 Pozri príspevok
Dobrý deň
potrebujem poradiť ohľadne zrušenia prístupu.
Pracovala som ako mzdárka vo firme. V marci firma ukončila činnosť, nemá už
zamestnancov. S konateľmi sa už neviem spojiť a doteraz mi nezrušili prístup. Ako zrušiť prístup na moje meno?
Co tak obratit sa na socialnu poistovnu so ziadostou o zrusenie pristupu?
Tam by nemal byt problem.
m.hladka m.hladka

m.hladka je offline (nepripojený) m.hladka

som
Dôležité oznamy:

Z dôvodu nevyhnutnosti vykonania profilaktiky na webovom serveri Sociálnej poisťovne ( www.socpoist.sk) dňa 12.8.2010 v čase od 16:00 do 19:00 hod., nebude možné pristúpiť k elektronickom službám " Individuálne účty poistencov" a "Elektronický zber údajov" prostredníctvom odkazov uverejnených na tejto stránke. Na prístup k informácii o zmenách stavu individuálneho účtu a na doručenie podaní za odvádzateľa poistného využite priamo nasledujúce linky:

Individuálne účty poistencov: https://esluzby.socpoist.sk/

Elektronický zber údajov: https://podatelna.socpoist.sk/
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať