Zavrieť

Porady

EZU - zasielanie mesačných výkazov do SP elektronicky

Elektronické zasielanie údajov do Sociálnej poisťovne - máte aj Vy neustále problémy- už mám hotové mzdy za 4 mesiace, doteraz sa mi nepodarilo odoslať úspešne ani jeden mesiac.
Usporiadat
sysula sysula

sysula je offline (nepripojený) sysula

burns Pozri príspevok
ja podobne, zo soc. mi odpisali
"Ospravedlňujeme sa vzniknuté problémy, chyba bude opravená a funkcionalita podateľne sprístupnená , poprosím Vás o zaslatie RLFO elektronicky."
Mne kazali zaslat RLFO faxom
Adriannna Adriannna

Adriannna je offline (nepripojený) Adriannna

Ahojte,mňa by zaujímalo či zmenu novej XML štruktúry na verziu 2.7 od 1.8.2008 na zasielanie MVP bude robiť náš dodávateľ mzdového systému alebo my alebo nejako automaticky nemam o tom žiadnu predstavu alebo ma to nemusi trápiť.Pekný deň!
Rozalka Rozalka

Rozalka je offline (nepripojený) Rozalka

Spoluvlastníčka "Prvého nitrianskeho medveďária" ...viac
Dnešný oznam na socpoist.sk:

Informácia:

Mesačný výkaz poistného a príspevkov (MVP) za mesiac júl 2008 a ďalšie mesiace zamestnávateľ zasiela elektronicky v novej XML schéme, verzia 2.7. MVP za obdobia pred júlom 2008 sa elektronicky zasielajú aj po 31. júli 2008 v XML schéme platnej pred 31. júlom 2008, nemôžu byť zaslané v novej štruktúre.
Od 16. augusta 2008 (vrátane) aplikácia prijíma formuláre registračných listov fyzických osôb (RLFO) iba v novej XML schéme. Zamestnávateľ všetky druhy RLFO (prihláška, zmena, prerušenie, odhláška, zrušenie prihlásenia) zasiela elektronicky v štruktúre XML verzia 1.7. (pozn. dátum vzniku, zániku alebo prerušenia poistenia a dátum zmeny pre použitie tejto verzie nie je rozhodujúci).
Anja111 Anja111

Anja111 je offline (nepripojený) Anja111

Zamestnávateľ mi nahlásil nesprávne údaje o zamestnancovi a tak potrebujem cez EZU oznámiť na SP zmenu v RL FO.
Ešte som to nerobila a preto prosím, poraďte mi, či mám poslať nový opravený RL FO, alebo ako mám postupovať. Za ochotu vopred ďakujem.
Rozalka Rozalka

Toto sa stalo mojej kolegyni, nahlásené ako PP, správne je dohoda. Muselo sa urobiť zrušenie prihlásenia a nová prihláška so správnymi údajmi.
Rozalka Rozalka

Neviem, či ste postrehli, na stránke SocPo sa objavil takýto oznam:

Dôležité oznamy:

V súčasnosti prebieha ošetrenie nekorektne uložených MV a RLFO poslaných po 28.07.2008.
Ak pri kontrole bude zistené, že akceptovaný dokument MV alebo RLFO
, zaslaný v tomto období, bol nekorektne uložený do databázy EZU, stav dokumentu bude zmenený z akceptovaný-nespracovaný na neakceptovaný-vrátený.

Z tohto dôvodu Vás prosíme, aby ste si v prehľade „Dokument-Mesačný výkaz“ resp. „Dokument-Registračný list“ skontrolovali MV a RLFO a tie, ktoré majú alebo budú mať stav zmenený na neakceptovaný, poslali znovu.

Dotknutí klienti budú systémom EZU v priebehu novembra súčasne informovaní o číslach dokumentov, ktorých stav bol zmenený na neakceptovaný-vrátený.

Od 28. júla 2008 až do doby vyriešenia tohto problému Sociálnou poisťovňou, o čom budú klienti v systéme EZU informovaní, nebudú ukladané pokuty za nepredloženie týchto dokumentov v lehote ustanovenej zákonom č. 461/2003 Z. z. o sociálnom poistení v znení neskorších predpisov.
abel abel

abel je offline (nepripojený) abel

Stále mi vypisuje na stránke SP nasledovnú správu:

Pristúpili ste na neznámu stránku. Administrátor systému bol informovaný.Prejdite na hlavnú stránku.

A ďalej ma to nepustí - u žiadneho klienta.
katkaj katkaj

katkaj je offline (nepripojený) katkaj

abel Pozri príspevok
Stále mi vypisuje na stránke SP nasledovnú správu:

Pristúpili ste na neznámu stránku. Administrátor systému bol informovaný.Prejdite na hlavnú stránku.

A ďalej ma to nepustí - u žiadneho klienta.
Ja som teraz bola na stránke a posielala som nejaké RLFO. Všetko bolo v poriadku. Asi treba skúsiť neskôr alebo zavolať do SP
abel abel

abel je offline (nepripojený) abel

Ďakujem, už to ide aj mne.
evina evina

evina je offline (nepripojený) evina

Už dva dni sa nemôžem dostať na stránku odoslania RL. Prihlási ma, overí, a potom napíše, že našlo stránku, ktorá neexistuje-administrátor je informovaný-prejdite na hlavnú stránku a keď kliknem na prejdenie na hlavnú stránku ukáže mi eror. Má ma vystreť už, alebo to robí všetkým a mám ešte počkať?
JankaO JankaO

JankaO je offline (nepripojený) JankaO

evina Pozri príspevok
Už dva dni sa nemôžem dostať na stránku odoslania RL. Prihlási ma, overí, a potom napíše, že našlo stránku, ktorá neexistuje-administrátor je informovaný-prejdite na hlavnú stránku a keď kliknem na prejdenie na hlavnú stránku ukáže mi eror. Má ma vystreť už, alebo to robí všetkým a mám ešte počkať?
Dnes sme posielali výkazy aj RL a bez problémov...
Monika Kováčová Monika Kováčová

Monika Kováčová je offline (nepripojený) Monika Kováčová

evina Pozri príspevok
evina v mojom kalendári je napísané: SP EZU ODSTÁVKA od 16:30 údržba systému. Je to pri dátume 16.12.2008, možno je to doteraz
Monika Kováčová Monika Kováčová

Monika Kováčová je offline (nepripojený) Monika Kováčová

ale mne to ide. vyskúšala som. Robili prepočty v Salde na €
evina evina

evina je offline (nepripojený) evina

ermon Pozri príspevok
ale mne to ide. vyskúšala som. Robili prepočty v Salde na €
Tak sa idem vystreť, lebo mne nie...
AnnaK AnnaK

AnnaK je offline (nepripojený) AnnaK

Ja sa tiež pokúšam manuálne vyplniť RL, skúšala som minulý týždeň, skúšam to dnes, ale keď RL vyplním, ukáže mi, že bol vytvorený bez chyby, ale keď zadám údaje z GRID karty, dlho sa nič nedeje a program skočí na začiatok. 31.12.2008 totiž končí pracovný pomer zamestnankyni, ktorá je na rodičovskej dovolenke. Podľa pokynov mám najskôr urobiť RL zmena, potom RL ukončenie prerušenia a nakoniec klasický RL odhláška. Odhlášku si vytvorím v mzdovom programe, ale zmenu a ukončenie prerušenia potrebujem vytvoriť manuálne. Už mám toho dosť. Nemôžem najskôr odoslať odhlášku, lebo potom mi už nepôjde zmena ani ukončenie prerušenia. Aspoň tak to má byť podľa ich pokynov.
AnnaK AnnaK

AnnaK je offline (nepripojený) AnnaK

Takže sa už aj mne podarilo odoslať RL viackrát. Ako som spomínala, zdalo sa, že odosielanie nefunguje, lebo ma zakaždým hodilo znova na prihlásenie. Dnes sa mi podarilo RL odoslať, nebol žiadny problém, ale na prehľade som zistila, že mi systém zobral RL zmena, ktorý som odoslala 12.12. aj 17.12. a ešte aj dnes. Dnešný som zrušila, ale ako zrušiť jeden z tých, čo boli odoslané na spracovanie? Napísala som mail a dostala som obratom odpoveď, že odoslané výkazy na spracovanie sa už nedajú zrušiť, ale nakoľko som druhým RL iba potvrdila rovnaký dátum zmeny ako prvým RL, nič sa nedeje a nie je to na škodu.
Priznám sa, že s prácou niektorých pracovníčok registra na tunajšej pobočke Sociálnej poisťovne nie som vôbec spokojná a hoci si všetky odovzdané doklady dávam potvrdzovať, aj tak musím mnohé nosiť viackrát, dokážu človeka preháňať a buzerovať a hoci som kľuďas, tuná som sa už rozčúlila a pohádala.
Ale čo sa týka mailovej komunikácie so Sociálnou poisťovňou, musím uznať, že som veľmi spokojná, doteraz mi vždy obratom odpovedali a poradili. Odporúčam to každému, ak má nejaký problém, ak sa dá, problém dokážu vyriešiť príp. poradiť. Keď je dôvod rada pochválim a ocením dobrú spoluprácu.
MIRKA111 MIRKA111

MIRKA111 je offline (nepripojený) MIRKA111

Chcela by som sa opýtať, či vám dnes ide podatelňa, mňe vždy vypisuje, že server nieje pripojený?
Miri82 Miri82

Miri82 je offline (nepripojený) Miri82

Zrejme tam budú mať nejaký problém, lebo ani mne to nejde.
MIRKA111 MIRKA111

MIRKA111 je offline (nepripojený) MIRKA111

dúfam, že to opravia čo najskôr, lebo ide koniec roka, a práve som chcela poodhlasovať a poprihlasovať všetkých dohodárov.
m.hladka m.hladka

m.hladka je offline (nepripojený) m.hladka

som
Kontrolovala som si EZU v SP a zistila som, že pri zmene na EUR zostali zostatky pri úhradach 0,01 € v prospech zamestnávateľa. Ako to budete riešiť? Uhradiť menej o túto sumu ďalší mesiac, alebo sa dohodnúť so SP.
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať