aemyna1 Ahojte . Viete mi poradiť. Zatiaľ som sa len zaradila do výberového konania na pristory-Potraviny.Ale keďže ma čakajú aj skúšky na hygiene tie epidemologické...... . dávam si aspoň niečo dokopy ak by som uspela.
Počula som niečo o záznamoch na spatné vystopovanie potravín, robia to aj potraviny, alebo len ten kto vyrába.Ďalej ma zaujíma či treba viesť plán deratizacie a dezinsekcie ak ano akou formou. Musí to robyť firma, alebo ak to bude formou pascí a lapačov nemusí.A ako často sa to robí_?
Máte niekto skusenosti , ak spravím skúšky na epidemiologicky záv........
tak papier o skúške dostanem do mesiaca môžem už predávať, al. musím čakať na to osvedčenie-?
Záznamy na spätnú vysledovateľnosť sú súčasťou HACCP a ten je súčasťou prevádzkového poriadku,ktorý treba predložiť pri schválení prevádzky.To,či povolia spustenie prevádzky bez osvedčenia záleží od hygieny,každé mesto to má inak,ale pokiaľ viem,tak cez prázdniny neskúšajú.Väčšinou im stačí,že je podaná prihláška.
V legislatíve sa hovorí,že DDD sa musí vykonávať 2x ročne,musia sa o tom viesť záznamy a DDD môže vykonávať iba odborne spôsobilá osoba-firma.Pasce si môžeme dávať doma,ale nie v potravinárskej prevádzke.