Zavrieť

Porady

Obchod s potravinami a HACCP

Má niekto informáciu o HACCP v súvislosti so živnosťou. Potreboval by som vidieť nejakú predlohu ako to má vyzerať. Ďakujem
Usporiadat
Téma je uzavretá.
lenkak lenkak

lenkak je offline (nepripojený) lenkak

Lenka
cacka
Milá Lenka, pri tebe má človek pocit, že moc toho nevie.
Toto poznám dokonale aj ja. Niekedy mám hlavu takúto .

cacka
Som normálne deprimovaná. Kde na to chodíš? A ako si dokážeš zapamätať toľko informácií? Ja som ešte neprečítala ani jeden zákon celý, lebo už na tretej strane neviem kde je sever.
Len nebuď deprimovaná. Len to nie. Ja si tiež nepamätám mnoho zákonov, ale viem približne kde čo nájdem, pozriem si to aj 5x, a hygienu som si dokonale užila, z tejto témy by som mohla písať diplomovky.

cacka
Si naprostá 1111111. Nevymeníš hlavu?
Len jedno slovo - ďakujem
a moju hlavu tak to radšej nie
0 0
lenkak lenkak

lenkak je offline (nepripojený) lenkak

Lenka
juko
Lenka, to si sem prilepila celý HACCP z mäsiarskeho obchodu po častiach?Ale klobúk dolu nad tvojimi znalosťami.
Juko ďakujem, ale je to ešte ďaleko od celého HACCP, stačí si len pozrieť potranovinový kódex, to bola len taká základná časť, od ktorej sa treba odvíjať. To bolo to najnutnejšie čo tam má byť. Ja som si už jeden HACCP užila mal cca 30 strán.
0 0
juko juko

juko je offline (nepripojený) juko

štátny zamestnanec
Ak by mal niekto záujem, prikladám návrh HACCP, s ktorým som sa musel nachvíľu pohrať , aby nám dali veterinári pokoj. Dúfam, že sa mi to podarí priložiť.
3 0
lenkak lenkak

lenkak je offline (nepripojený) lenkak

Lenka
Ešte to skús priložiť do Dokumenty - tlačivá, - hygiena, aj ja som tam jeden HACCP prikladala.
0 0
juko juko

juko je offline (nepripojený) juko

štátny zamestnanec
skúsim to tam dať.
0 0
lenkak lenkak

lenkak je offline (nepripojený) lenkak

Lenka
juko
Ak by mal niekto záujem, prikladám návrh HACCP, s ktorým som sa musel nachvíľu pohrať , aby nám dali veterinári pokoj. Dúfam, že sa mi to podarí priložiť.
Ináč - pre predajne veľmi dobre spracovaný, ten úvod som sem neprikladala. Určite sa niekomu zíde. Máš tam zahrnutý Potranovinový kódex I-časť, to sa týka školení, a osvedčení, p.kódex časť III- určenie potravín a ich bezpečnosť, aby nedošlo ku kontaminácii, pri výrobe ešte by požadovali p.kódex časť II - Mikrobiologická zložka.
Ale je fakt super.
0 0
juko juko

juko je offline (nepripojený) juko

štátny zamestnanec
My sme výrobu nemali, preto to tam nie je.
0 0
juko juko

juko je offline (nepripojený) juko

štátny zamestnanec
Ten HACCP som tam do tých tlačív priložil, ale napísalo tam, že sa to môže stiahnuť až po odsúhlasení. Už som tam prilepil dva dokumenty a ešte ani jeden nebol odsúhlasený. Neviem, či Richard nestíha, alebo to podľa neho nie sú vhodné dokumenty. Čo už.
0 0
lenkak lenkak

lenkak je offline (nepripojený) lenkak

Lenka
No skôr si myslím, že Richard nestíha, ale tento HACCP by tam bolo veľmi vhodné zaradiť. Aj môj príspevok trval niekoľko dní, kým sa tam dostal.
0 0
veronikaa veronikaa

veronikaa je offline (nepripojený) veronikaa

lenkak
Ja som si to sama napísala, všetko bolo v poriadku, len som si to spravila 2x, jedno som si dala opečiatkovať od hygieny pekne som si to zviazala hrebeňovou väzbou malo to totiž aj s výrobou okolo 20 strán, a vycapila som si to do predajne (respektíve mamina si to tam vycapila) a keď prišli na kontrolu len kukali. Ešte niekde mám aj tabuľku ako presne čistiť a umývať predajňu, čím a kedy. To sa im veľmi páčilo.
Lenka, prosim, ta, ja tiez potrebujem HACCP, maminka bude otvarat predajnu zdravej vyzivy. Uz som kontaktovala jedneho pana z HACCP, pozerali sme na to s maminkou, ale zda sa nam to trosku drahe. Pokial je moznost urobit to za menej, vzdy je to plus pre zacinajucu (a nie len zacinajucu) firmu.
Chcela by som ta preto poprosit o radu:
1. Je, prosim ta, nejaky podklad, ktoreho sa mozem pri vypracovavani drzat? Citala som tvoj HACCP. Budeme sa zaoberat vylucne predajom tovaru, nie pripravou stravy a tak neviem, co by tam malo byt odlisne od vasho HACCP.
2. Ak by som sa rozhodla vypracovat HACCP sama, kam to treba dat odobrit - len na hygienu?
Dakujem ti za kazdu radu a prajem ti pekny den.
0 0
lenkak lenkak

lenkak je offline (nepripojený) lenkak

Lenka
2. HACCP sa odovzdáva na odsúhlasenie len na hygienu.
1. HACCP drž sa potranovinového kódexu I-III. časti, II časť Ťa až tak zaujímať nemusí, t.j. hlavne pre výrobu. I. časť sa zaoberá kto môže manipulovať s potravinami, III zase s konkrétnymi surovinami, ale napíš aj čo si mám pod tou zdravou výživou predstaviť, aspoň nejaké tie suroviny. Prečítaj si aj HACCP čo pridával Juko na mäso, tam je dobrý úvod.
0 0
veronikaa veronikaa

veronikaa je offline (nepripojený) veronikaa

Ahoj Lenkak,

dakujem za rychlu odpoved. Zdrava vyziva by mala zahrnat strukoviny, ryzu, koreniny dovazane z Indie; dia potraviny, bezlepkove ptraviny, bio potraviny. Ide o balene potraviny, ktore sa nemusia uskladnovat v chladnicke, mraznicke.

Este raz ti veeelmi pekne dakujem za cenne rady - vsetko si pokukam, veeeelmi si mi pomohla, dufam, ze to budem vediet spracovat tak, aby to obstalo a usetri nam to nejaku tu korunku, potom sa budem revansovat

Dakujem
0 0
lenkak lenkak

lenkak je offline (nepripojený) lenkak

Lenka
S tými surovinami budeš aj manipulovať? Resp. rozbaľovať z ich pôvodného obalu, alebo len uskladňovať ako iný klasický tovar. Keď nebudeš s nimi nič robiť potom nebude až taký problém spraviť si sama HACCP, ale zišiel by sa Ti ten Potranovinový kódex, hlavne na uskladňovanie tých potravín, a teploty do ktorých sa musíš vtesnať, to by Ti veľmi bodlo. Ak nebudeš niečo vedieť ozvi sa.
0 0
Marikal Marikal

Marikal je offline (nepripojený) Marikal

Predaj nábytku na mieru.
Ak chcete vedieť niečo bližie o tom ako to má vyzerať, môžeme sa dohodnúť na stretnutí.
Pokiaľ teda máte záujem aj o poradenstvo. Určite sa dohodneme.
Prípadne napíšte na adresu marikal@atlas.sk
0 0
STRELEC STRELEC

STRELEC je offline (nepripojený) STRELEC

lenkak
S tými surovinami budeš aj manipulovať? Resp. rozbaľovať z ich pôvodného obalu, alebo len uskladňovať ako iný klasický tovar. Keď nebudeš s nimi nič robiť potom nebude až taký problém spraviť si sama HACCP, ale zišiel by sa Ti ten Potranovinový kódex, hlavne na uskladňovanie tých potravín, a teploty do ktorých sa musíš vtesnať, to by Ti veľmi bodlo. Ak nebudeš niečo vedieť ozvi sa.
teda Lenka všetka česť!!! Ďakujú Ti oprávnene. Prečítal som si to, aby som si "rozšíril obzory", ale som rád, že sa ma to netýka.
Menej sa mi ľúbil posledný pružný príspevok nado mnou .
0 0
evina evina

evina je offline (nepripojený) evina

Strelec súhlasím s Tebou a myslím si, že príspevok Marikal sem naozaj nepatrí...Porada má úplne iný zmysel...to predsa vieme
0 0
lenkak lenkak

lenkak je offline (nepripojený) lenkak

Lenka
Strelec, Evina - ďakujem, ale ohľadom HACCP som si všimla viacero inzerátov na pomoc, či poradenstvo, to záleží na každom čo si kto vyberie.
0 0
evina evina

evina je offline (nepripojený) evina

lenkak
Strelec, Evina - ďakujem, ale ohľadom HACCP som si všimla viacero inzerátov na pomoc, či poradenstvo, to záleží na každom čo si kto vyberie.
To poradenstvo je O.K., len forma prezentácia v tejto téme a na Porade mi nesedí...
0 0
mončičak mončičak

mončičak je offline (nepripojený) mončičak

Som tu este nova a pracovat s poradou sa este len ucim a moc sa mi u vas paci.
Chcala som sa opytat na prevadzkove poriadky a HACCP pre restauracie. jedna sa o bar kde sa bide podavat iba jeden specialny druh jedla. V zadosti bolo ze treba dolozit PP a HACCP od firmy. Na to som sa tiez pytala a povedali sumu cca 10 000,-sk. Nevie mi niekto poradit ako na to?
Naposledy upravil mončičak : 21.09.05 at 09:57
0 0
S21 S21

S21 je offline (nepripojený) S21

ja teraz na niečom takom pracujem, keď to budem mať hotové priložím do dokumentov, ale až po schválení hygienou. to ešte chvíľku potrvá
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať