obsah si už presne nepamätám, je to už dosť rokov, čo som haccp robila rpe výrobu, ale skúsim:
- úvod o haccp
vysvetlenie skratky, z čoho sa skladá haccp, vymedzenie výrobnej časti, nájdeš v prísp. 71
- rozpísanie strojných a technologických zariadení na výrobu, ak máš nejaké mechanické stroje, ale ty asi také nepotrebuješ.
- popis výrobku a technologický postup, špecifikovanie, popis výrobku, a jeho výroba, u Teba ako pripravíš bagetu, druhy výrobkov, rozpísať všetky typy ktoré budeš robiť, napr. bageta ananásová, salámová, proste všetky
- hmotnosť výrobku a trvanlivosť
- suroviny - uveď všetky druhy surovín, ktoré budeš potrebovať k výrobe a ich dodávateľov.
- skladovanie surovín musí byť podľa požiadavioek výrobcov (ako je uvedené na obale resp. podľa stanovených požiadaviek z Potran. kódexu SR.
- Pracovný postup výroby - technologický postup,
to sú všetky ccp. Napr. CCP1 - príjem surovín, CCP2 - Skladovanie surovín až po predaj, vplyv surovín a prísad na zdrav. nebezpečie výrobku - prísp 70
- hygienický režim, ohľadom prípravkov a čistenia, nájdeš prísp25
- program školenia zamestnancov - tiež nájdeš prísp. 26
- charakteristika prevádzky
- umiestnenie prevádzky
- zásobovanie pitnou vodou
- systém zásobovania a preberania tovaru
- povinnosti oboznamovať zamestnancov s hyg. požiadavkami, kontroly, príjmu, školenia. Dodržiavanie osobnej hygieny, kontrola surovín, dokumentácia, merania, záznamy čistenia...
- postupy čistenia (spomenúť dezinfekciu, deratizáciu...)
- zásady dodržiavania osobnej hygieny
..........