Zavrieť

Porady

Drevený strop v kúpeľni

Dobrý deň, prosím Vás o radu, alebo názor k nasledovnému:
Staviame murovanú chalupu na Kysuciach.Keďže som pôvodne túžila po drevici, rozhodli sme sa aspoň urobiť strop ako v drevenici. Neviem použiť odborné výrazy, takže poviem ako viem. Sú tam drevené hrady a nich položená drevená podlaha. Tým sme zatiaľ v minulom roku skončili. Majstri však odflákli náter proti plesni a škodcom a hrady začali v auguste kvitnúť. Okamžite sme to všetko natreli neriedeným Krovsanom. Od jesene sme tam neboli, lebo je to uzavretá hrubá stavba. Bojím sa čo uvidíme, keď prídeme na jar. Teraz veľmi zvažujem, či radšej nevyhodiť drevenú podlahu nad kúpeľňou, keď začneme pokračovať v prácach. Poraďte či nechať, ak áno, čím to drevo ešte ošetriť, natrieť, aby to v kúpelni nechytalo pleseň? Ako odstrániť už viditeľnú, /ale zdalo sa,že zastavenú/ pleseň na hradách?
Usporiadat
wagner wagner

wagner je offline (nepripojený) wagner

Nevie mi nikto poradiť?
amoo amoo

amoo je offline (nepripojený) amoo

Urobil by som dreveny ram z hranola 40-50mm okolo mura vo vyske buduceho stropu uprostred priecne resp pozdlzne dalsie hranolceky podbil by som to tatranskym... profilom hrubky 12mm al. sadrokartonom v tom pripade su k dispozicii aj plechove profily na jeho uchytenie, oba sposoby su jednoduche a lahke na zataz.
wagner wagner

Lenže ja sa obávam, že ten tatranský profil sa prehne, keď to nebude upevnené v plafóne. Tak isto sadrokartón. Majster povedal, že je potrebné každých 60 cm fixovať do plafóna, lebo sa konštrukcia prehne. Ja to na jednej strane potrebujem znížiť o jeden meter, lebo strop je veľmi vysoký. Na druhej strane to potrebujem iba zatepliť. Nevieš poradiť niešo ľahšie, ako tatranský profil alebo sadrokartón?
Stefan2005 Stefan2005

Stefan2005 je offline (nepripojený) Stefan2005

!
wagner Pozri príspevok
... niešo ľahšie, ako tatranský profil alebo sadrokartón?
... existujú aj plastové obklady na zníženie stropu, tie by mali byť ľahšie...
wagner wagner

A môžeš mi prosím Ťa popísať, ako sa to montuje? Kde to dostať kúpiť? Niečo bližšie o tom.
amoo amoo

amoo je offline (nepripojený) amoo

Dobry napad stym plastovym obkladom ja som tak renovoval unimobunku. Kedze je duty (z vnutornymi prepazkami) ma aj ciastocne tepelnoizolacne vlastnosti je naozaj lahky. velmi lahko sa montuje ma perodrazky z oboch stran je dlhy aj 3m no na strop vyzaduje hustejsie uchytenie.
Co sa tyka sadrokartonu ten sa uchyti okolo mura dlhym plechovym profilmi a v strede sa v strope kazdych aj 50-100cm upevnia plechove pasiky vysiace dole na ktore sa potom zase upevnia dalsie stredne dlhe plechove profili a tak je to na uchytenie hustejsie (podobne lahko rozoberatelny znizeny kazetovy strop robia stavbari, lenze z tych roznych plechovych profilov vytvotia stvorce 50x50cm a do nich vlozia sadrokarton kazety a na ne mozno rozbalit ulozit izolacnu mineralnu vlnu izolaciu.
Ja som na miesto tych plechovych profilov pouzil tenke vysusene rovne hranolceky (2roky som ich susil aby sa nepoohybali pripadne kupit v takej predajni kde im to v teple dlho stalo a su rovne) upevnil som pozdlzne 4 rady 50 cm od seba a v pohode som priskrutkoval akuvrtackou (pribil vagner klincami v mieste perodrazky) na ne priecne obklad s perodrazkou a nakoniec kolo mura dookola este listu aby to vyzeralo, (tu listu som primonntoval az na druhy rok lebo kazde drevo sa ciastocne stiahne susenim aby mi tam nevznikla spara) na takuto pracu osobne nepotrebujem majstra ak ho zavolate iste sa vynajde a zaimprovizuje nieje to nic zlozite.
Stefan2005 Stefan2005

Stefan2005 je offline (nepripojený) Stefan2005

!
misomiso Pozri príspevok
...Existuje ale olej, ktory ma priamo z vyroby silne fungicidne ucinky a navyse je to olej, ktory sa pouziva vo veteritarnej (najnovsie aj v humannej) medicine. Je to olej na zbrane Balistol...
... prosím ťa, na tie humnánne účely sa používa špeciálny druh, alebo ten "Ballistol Universalöl"? Pýtam sa aj preto, že ho kupuješ v Rakúsku, ale dostať ho i u nás.
wagner wagner

Ďakujem za rady, určite niečo vyskúšam
apo apo

apo je offline (nepripojený) apo

Tiež riešim ako v kúpelni zabezpečiť, aby priznané hrady nechytila plieseň.

Hrubá stavba bola ukončená v auguste 2009. Drevo na hrady bolo použité zrejme polosuché. Je vidieť, že pri preschýnaní sa objavili praskliny v hradách. V dome bola sauna v decembri keď zrel betón na podlahovom kúrení. Od silvestra sa stále vetralo. Teraz zatepľujeme podkrovie a presunieme svoju pozornosť na prízemie. Kúpeľňa v prízemí má priznané hrady a zatiaľ ošetrené iba belinkou.

Čo by bolo dobre vykonať, aby sme sa vyhli plesniam na dreve. Prečítal som si príspevky, možno stačí odkázať ma na niektorý predchádzajúci príspevok.

V príspevku č. 13 od evity sú zaujímavé informácie. Zaujiímalo by ma či belinka má okrem farbiaceho efektu aj preventívny pred plesňami.

Ďakujem.

apo
evita evita

evita je offline (nepripojený) evita

tá čo chce veľa vedieť
V príspevku č. 13 od evity sú zaujímavé informácie. Zaujiímalo by ma či belinka má okrem farbiaceho efektu aj preventívny pred plesňami.

Ďakujem.

apo[/QUOTE]

Stačí kliknúť napr. na http://www.belinkalazury.cz/. Máš tam všetko o belinkách a proti plesniam je uvedená Belinka Base - základný náter.
jaandy jaandy

jaandy je offline (nepripojený) jaandy

dobry den
tiez riesim problem priznaneho stropu v kupelni a konkretne to, aky sprchovy kut v takej kupelni osadit...je lepsi uzavrety box alebo otvoreny sprchovy kut? mam za to ze otvoreny by sa lepsie odvetraval a mali by sme tie hredy viac na ociach...mohli by sme ich teda zakryt sadrokartonom ale velmi sa mi do toho nechce, priznany strop sa mi velmi paci tak by som ho chcela zachovat. poradte

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať