Nie prave najradsej sa "hrabem" v zakonoch, no po vasej odpovedi som sa do toho pustila a nasla som toto:
Ďalšie vzdelávanie pedagogických zamestnancov, ktoré sa podľa doterajších predpisov uznávalo ako náhrada I. kvalifikačnej skúšky alebo II. kvalifikačnej skúšky a ktoré sa ukončí po 1. novembri 2009, sa uznáva ako vykonanie prvej atestácie alebo druhej atestácie.
takze zeby predsa sa to uznavalo?.... vobec nejde o to, ze sa mi nechce dalej ucit aj teraz na MD chodim na Aj, mne je jednoducho luto toho casu (a samozrejme, ze to aj cosi stalo), ktory som mohla radsej venovat svojim detom a nie kniham.... a navyse, skusku som robila v case, ked sa rigorozka este uznavala ako nahrada 1.kv. skusky....(5 rokov pedagogickej praxe som uz sice mala, no nie cistej, nakolko som na MD a navyse prazdniny som pravidelne travila na Urade prace
)
A vedel by mi niekto aj "zrozumitelne" odpovedat na moje otazky?
- musi byt vzdelavanie zacate do nejakej doby? (ja som koncila este v 09/2007)
- preco aj nie to vzdelavanie, ktore bolo ukoncene pred 11/2009 - urcite nie som jediny pripad ucitela s tymto problemom....
- a aka pedag. prax sa rata iba "cista" prax, alebo aj cas, ked som na MD? (opat znevyhodnuju zenu-matku?)